Problem sa bluetooth-om na DELL D630

poruka: 19
|
čitano: 9.578
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam laptop DELL Latitude D630, koji u sebi ima ugradjen bluetooth chip, ali ga ne mogu ukljuciti, i sto je najvaznije, koji kod sam driver skinuo s interneta, kaze da nije kompatibilan sa mojim bluetooth chipom. Ako iko ima rjesenje, neka obrazlozi.

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Problem sa bluetooth-om na DELL D630
Vehid kaže...

Pozdrav. Imam laptop DELL Latitude D630, koji u sebi ima ugradjen bluetooth chip, ali ga ne mogu ukljuciti, i sto je najvaznije, koji kod sam driver skinuo s interneta, kaze da nije kompatibilan sa mojim bluetooth chipom. Ako iko ima rjesenje, neka obrazlozi.

Unaprijed hvala

Evo ovdje možeš naći sve drivere (službene), samo ti treba service tag (koji se nalazi ispod laptopa):

http://www.dell.com/support/home/us/en/19?c=us&l=en&s=dhs

Ad astra peronospora
13 godina
neaktivan
Bypass kaže...
Vehid kaže...

Unaprijed hvala

Evo ovdje možeš naći sve drivere (službene), samo ti treba service tag (koji se nalazi ispod laptopa):

http://www.dell.com/support/home/us/en/19?c=us&l=en&s=dhs

Naslo mi je sve drivere, ali bluetooth drivera nema nigdje, ne znam do cega bi moglo biti?

13 godina
protjeran

Vehide,opet ti sa svojim nerješivim problemima???{#}

On topic...saznaj koja je točna oznaka čipa i onda guglaj driver..pogledaj jel u bajosu omogućen blutut..

Da je HP više bih ti mogao reći,ali DELL je u pitanju..{#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
redneck kaže...

Vehide,opet ti sa svojim nerješivim problemima???{#}

On topic...saznaj koja je točna oznaka čipa i onda guglaj driver..pogledaj jel u bajosu omogućen blutut..

Da je HP više bih ti mogao reći,ali DELL je u pitanju..{#}

E druze, sta ima. U mene uvijek neki misteriozni problemi, problem je sto mi u DEVICE MANAGER-u ne prikazuje nigdje da treba instalirati driver za blueooth, a na laptopu ima znak bluetootha odma pored WiFi-ja, samo sto on ne svijetli za razliku od WiFi-ja.

12 godina
neaktivan

Pokusaj sa FN tipkama, kod mene se pali kad pritisnem FN i F1. U tebe je vjerovatno drugacije.

Ako nemoze ni tako, onda ti je vjerovatno izgasen u BIOS-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
next'24 kaže...

Pokusaj sa FN tipkama, kod mene se pali kad pritisnem FN i F1. U tebe je vjerovatno drugacije.

Ako nemoze ni tako, onda ti je vjerovatno izgasen u BIOS-u

Druze ukljucen je u biosu, nastimao sam kada stisnem prekidac, da automatski ukljucim i wifi i bluetooth, ali mi je nejasno zasto ga nema uopste u device manageru, da ga instaliram, a sto se tice FN+, probao sam, i FN+1,2,3..., medjutim nece.

15 godina
Vehid kaže...

Naslo mi je sve drivere, ali bluetooth drivera nema nigdje, ne znam do cega bi moglo biti?

- Pretpostavljam da ovo "našlo" znači da ili si drivere skinuo sa WU ili ih je on sam instalirao.

- Skini si driver za bluetooh sa službene stranice proizvođača laptopa, kao što je predložio i kolega u postu prije.

Valentin B.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 18:21 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- Pretpostavljam da ovo "našlo" znači da ili si drivere skinuo sa WU ili ih je on sam instalirao.

- Skini si driver za bluetooh sa službene stranice proizvođača laptopa, kao što je predložio i kolega u postu prije.

Isao sam na DELL sluzbenu stranicu, ukucao serice tag, izbacilo mi sve drivere osim bluetootha, znaci nema ga, udjem u device manager, svi su drivere instalirani, nema nigdje upitnika, u biosu: Internal bluetooth is enabled. Evo slika iz DM

15 godina
Vehid kaže...
       izbacilo mi sve drivere osim bluetoot

- Slabo vidiš kolega ili ti se neda tražiti.{#}

- Pretpostavljam da imaš instaliran win 7 (ni to nisi naveo), skini si drivere od Viste, samo obrati pozornost da li imaš instaliranu verziju x32 ili x64 i prema tome skini potrebni driver.

SLIKA SLIKA
Valentin B.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 21:58 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- Slabo vidiš kolega ili ti se neda tražiti.{#}

Probao sam vec taj driver, izbaci mi error, da moj bluetooth chip nije kompatibilan sa tim driverom, ima verzija 2.0 i 2.1 tog drivera, medjutim ni jedan ne odgovara, a kada sam pretrazio drivere po service tagu, nije mi ni jedan driver naslo sto se tice bletootha, a kad ne upisem service tag, nadje mi taj kao sto si i ti nasao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 21:53 (Vehid).
15 godina

- OK, moguće je da ti to izbacuje zato što taj driver nije kompatibilan sa Win 7, pošto laptop nema podrške za 7.

- Probaj instalirat Vistu x64, pa onda probat.

Valentin B.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- OK, moguće je da ti to izbacuje zato što taj driver nije kompatibilan sa Win 7, pošto laptop nema podrške za 7.

- Probaj instalirat Vistu x64, pa onda probat.

Jedino bi to mozda i uspjelo, jer na ovom laptopu imam Windows XP, Windows 7 i Linux, i bluetooth ne radi ni na jednom sistemu, a moguce je da bi radio sa Vistom jer je namijenjen za Vistu.

16 godina
moderator

Jesi ti uopće siguran da imaš bluetooth čip ugrađen??

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Jesi ti uopće siguran da imaš bluetooth čip ugrađen??

To pitanje sam i sebi postavio neki dan, covjek od koga sam kupio laptop, rekao je da ima bluetooth, sve radi, pored wifi-ja ima znak bluetootha koji NE SVIJETLI za razliku od wifi-ja, ali ja mislim da je on izvadio bluetooth chip prije nego sto mi ga je prodao, a mrsko mi ga otvarati da provjerim, jer dok je u biosu ukljucen, a u device manageru ga uopste ne prikazuje to zanci da ga nema.

16 godina
moderator

Ili je neispravan, ili ga nema.

Bio bi u device manageru kao bluetooth ili bi imao nepoznati uređaj u device manageru ako nema drivera, kako god moralo bi tamo biti nešto.

Isto tako većina linuxa (npr Mint) bi ga sigurno prepoznali jer imaju ugrađene drivere za to.

Samo napomena, to što ima znak i ledicu na kučištu ne znači da je uopće bio tvornički ugrađen. Često znaju koristiti isto kučište za više modela. To je recimo bio slučaj kod mojeg prošlog laptopa (Acer, ne sjećam se modela) koji je imao i tipku na tipkovnici i ledicu za bluetooth iako ga nije bilo unutra ni u specifikacijama za taj model. Nakon što sam ugradio čip, ledica i tipka su proradili.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
14 godina

Vrlo vjerovatno da uopce nemas bluetooth na lapu,ali mozes probati sa Driver Genius-om,program koji je dosta dobar u pronalazenju tako zahebanih stvari.

Ja nprm,nikako nisam mogao naci drivere za firewire koje imam ustekan u komp-takoder ga nema u device manageru,no pustim Geniusa da proskenira i on skine 2 drivera koja su potrebna za firewire.

1 driver je za "maticnu",jer kada ga instalira,dobijem pop-up da je pronaden novi hardware(odmah zatim i poruka da windows ne moze pronaci driver za novi hardware),zatim genius instalira drugi driver,nakon kojega firewire proradi!

Nprm. u Linuxu uredno radi firewire(kao sto je kolega gore naveo!

Driver Genius imas i "džaba"-probaj!

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Vrlo vjerovatno da uopce nemas bluetooth na lapu,ali mozes probati sa Driver Genius-om,program koji je dosta dobar u pronalazenju tako zahebanih stvari.

Ja nprm,nikako nisam mogao naci drivere za firewire koje imam ustekan u komp-takoder ga nema u device manageru,no pustim Geniusa da proskenira i on skine 2 drivera koja su potrebna za firewire.

1 driver je za "maticnu",jer kada ga instalira,dobijem pop-up da je pronaden novi hardware(odmah zatim i poruka da windows ne moze pronaci driver za novi hardware),zatim genius instalira drugi driver,nakon kojega firewire proradi!

Nprm. u Linuxu uredno radi firewire(kao sto je kolega gore naveo!

Driver Genius imas i "džaba"-probaj!

Druze, vec sam sve to isprobao, ali nijedan program ne pokazuje da uopce postoji bluetooth, kao sto kolega kaze, da postoji u Device Manager-u bi ga prijavilo kao Unknown Device, ili već instaliran bluetooth, ali ne razumijem kako u biosu pise Internal bluetooth is enabled?

14 godina
Vehid kaže...

Druze, vec sam sve to isprobao, ali nijedan program ne pokazuje da uopce postoji bluetooth, kao sto kolega kaze, da postoji u Device Manager-u bi ga prijavilo kao Unknown Device, ili već instaliran bluetooth, ali ne razumijem kako u biosu pise Internal bluetooth is enabled?

A JBG onda je sheban,ili ga nema!

{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice