Pomoc problem matični...hitno

poruka: 6
|
čitano: 996
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
matična

bok decki zanaima me sta se desava mojoj maticnoj jucer je radila i kada sam jen ugasio pa ponovo upalio nece da reagira ona se upali ali nema beep-a sada me zanima u cemu je problem...

Matična:gigabyte ga-945p-s3

Procesor:dual core e2200 2.2 IP IV

RAM:4gb 667

GRAFA:ati 3600

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne razumijem,što ti se windowsi ne mogu bootat?Šta ne bi ovo trebalo biti u hardverskim problemima?I detaljnije opiši svoj problem.

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 13:57 (dncrmt).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Pomoc problem matični...hitno

Evo stisnem gumb na kompu... matična porene pocesor,grafu hdd al samo je crna slika niti nema kada se pali zvuka beep... Samo je crni ekran...

16 godina
neaktivan

1.Provjeri da li je monitor dobro uštekan u izlaz na grafi.

2.Da li je grafa dobro uštekana u utor i da li su svi kablovi dobro spojeni.

3.Ako imaš neki drugi monitor testiraj  na njemu.

Uzmi priručnik koji si dobio sa matičnom i pogledaj što znače beep codovi,odn.što znači ako nema post-up beepa.

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2009 14:07 (dncrmt).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: matična

ne razumijem se previše u te stvari ali i meni se dogodio isti problem nekoliko puta na gigabyte matičnoj g33-ds3r. Ako ti je komp pod garanciom pa ga nesmiješ otvarati od pomoći na ovaj način nema ništa.Prije svega isključi komp i sve ostale komponente iz struje i na prekidaču i utikače izštekaj iz utičnica za svaki slučaj ! Otvori bočnu stranicu kučišta i dole kod baterije na matičnoj vidjet češ  dva mala metalna konektora (pokraj kojih piše CMOS) koja moraš povezati jumperom ,ostavi ga 10 sekundi a zatim OBAVEZNO MAKNI .Nakon toga postavke bios-a bi se morale vratiti na početne vrijednosti.Ako nemaš kratkospojnik (jumper) uzmi odvijač i ta dva metalna konektora istovremeno dotakni par sekundi pazeči pri tome da ne dotakneš bateriju ili nešto drugo na matičnoj .Uključi komp u struju i probaj ga ponovo pokrenuti

baster177
17 godina
protjeran
RE: Pomoc problem matični...hitno
marko1805 kaže...

Evo stisnem gumb na kompu... matična porene pocesor,grafu hdd al samo je crna slika niti nema kada se pali zvuka beep... Samo je crni ekran...

prvo koliko zvukova čuješ kad upališ pc jedan kratki je normalno ako ne koliko

kratkih i dugih

drugo da li se bootaju windowsi kad se upali hard disk ako ne hd je u banani testiraj ga

kod prijatelja ili stavi drugi pa vidi

treče da li si možda radio fleš-biosa jer je onda matična sigurno u banani

četvrto koliko vidim matična ima dual-bios valjda sam u pravu ako nisam neka me neko ispravi

SVE SU TO FLOSKULE I INSINUACIJE
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice