Plavi ekran smrti AMD driver

poruka: 19
|
čitano: 4.474
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

pregledao sam puno BSOD tema na ovom forumu i nijedna nema odgovor na moje pitanje, ako negdje postoji ili slično slobodno me prebacite hvala.

Moj problem je sljedeći. Imam Windows 7 na laptopu i grafičku Radeon mobiltiy HD5470. Odjednom mi se na paljenju računala nakon ekrana na kojem piše Starting Windows pojavi ekran s plavim pikselima i zatim BSOD.

Problem je u atikmpag.sys. 

Kad pokrenem računalo u safe modeu i uninstaliram i obrišem driver mogu normalno pokrenuti računalo i ono se pali do desktopa, ali se u desnom donjem uglu kod sata odmah pojavi Installing device driver software i čim ta instalacija završi opet se pojavljuje BSOD s istom porukom. Kad ponovno odem na Device Manager u Safe Modeu ATI driver je ponovno tamo, ako ga opet uninstaliram računalo se normalno pokreće i tako u krug.

Zna li netko kako da zaustavim da se driver sam instalira (u Windows opcijama mi nije uključeno automatsko updateanje) ili netko drugo rješenje ovog problema?

Puno hvala.

0 0 hvala 0
15 godina

krepala memorija na grafulji pregrijvo se lem i doso je hladni lem sada i cim instalira drivere za pun potencijal grafe baca ti bsod

Moj PC  
2 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Plavi ekran smrti AMD driver

Hoćeš reći da je grafička kompletno umrla? Stari je laptop, i HP je sto znaci da se puno grije ali ja sam uvijek mislio da kad grafička kompletno umre da ne može ništa prikazivati.

14 godina
Lacko kaže...

krepala memorija na grafulji pregrijvo se lem i doso je hladni lem sada i cim instalira drivere za pun potencijal grafe baca ti bsod

Pokusavam skontati sta si ovime htio reci,citam,citam opet i onda sam skontao...Pises gluposti!

Autor teme bolje da zaboravi tvoj odgovor!

Moj bi ti savjet bio da instaliras stare drivere grafe,jer nisi prvi kojemu su novi driveri pravili probleme!

Dakle:

-Skini stare drivere grafe-ili instaliraj one koje si dobio sa lapom(ako imas),u safe modu naravno.

-Disableaj automatic update catalista u safe modu naravno

...ako slucajno opet imas nakon toga probleme onda probaj prvo deinstalirati drivere grafe nekim programom za to,tipa Driver sweeper,pa ponovi postupak!

Ako ne znas disableati update Catalista:

-desni klik na desktop/Graphics properties

-Klik na preferences

-Kvacica na advanced view

-Info i tu otkvaci automatic update

10 godina
odjavljen
Milka30 kaže...
Lacko kaže...

Pokusavam skontati sta si ovime htio reci,citam,citam opet i onda sam skontao...Pises gluposti!

Autor teme bolje da zaboravi tvoj odgovor!

Možda ima i pravo. Vidjela sam dosta defektnih grafičkih kartica koje se ne bune na VGA rezoluciju koja radi na univerzalnim upravljačkim programima, ali na sve iznad toga pokazuju slične simptome. Malo je vjerojatno, ali moguće.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
14 godina
Arendelle kaže...
Milka30 kaže...
Lacko kaže...

krepala memorija na grafulji pregrijvo se lem i doso je hladni lem sadai cim instalira drivere za pun potencijal grafe baca ti bsod

Možda ima i pravo. Vidjela sam dosta defektnih grafičkih kartica koje se ne bune na VGA rezoluciju koja radi na univerzalnim upravljačkim programima, ali na sve iznad toga pokazuju slične simptome. Malo je vjerojatno, ali moguće.

Ma 0 bodova.

AMD cesto jede ghovna sa tim driverima,a i to je postupak kojim bi trebao autor teme ići!

Jaki su mi tipovi koji za svaki simptom imaju zakljucak "ošlo ti je ovo,pregorilo ono,treba novo....."

Problemi se rjesavaju prvo od banalnoga pa sve do krajnjega tj. kupovine ili zamjene hardwarea!

Ovo boldano u njegovome postu pregrijao se lem?Ako se ne varam lemljenje se vrši minimalnom temperaturom do 400-500 C,pa kako se onda lem moze pregrijati kada je minimalna temperatura 400 da bi lem bio nestabilan.

Došao hladni lem?Od kuda?Tko ga je stavio?

13 godina
protjeran

prosjecan lem se tali vec na cca 180°c, uzmi u obzir da taj lem na nekom spoju moze biti los(dakle cak ispod tih 180°c) tj slabog spoja i eto ti problema...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2015 22:11 (Stjepanj).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

prosjecan lem se tali vec na cca 180°c, uzmi u obzir da taj lem na nekom spoju moze biti los(dakle cak ispod tih 180°c) tj slabog spoja i eto ti problema...

Projecan lem se tali točno na 375 C (onaj koji se koristi u elektronickoj industriji) i ova informacija je tocna,a ne ono sto si izguglo na niskorangiranom Hrv forumu(necu ga imenovati,jer nije vredan paznje).

ALI to ti sve "nema veze sa konjskim trkama",tj. nema veze sa problemom koji muci autora teme!

11 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
Stjepanj kaže...

Projecan lem se tali točno na 375 C (onaj koji se koristi u elektronickoj industriji) i ova informacija je tocna,a ne ono sto si izguglo na niskorangiranom Hrv forumu(necu ga imenovati,jer nije vredan paznje).

ALI to ti sve "nema veze sa konjskim trkama",tj. nema veze sa problemom koji muci autora teme!

Nekakvi hladni lemovi, loši spojevi između BGA čipa i matične ploče su iznimno rijetki. Zakazivanje BGA čipova je puno češće i odgovara simptomima navedenih od autora tema. No, siptomi kvara odgovaraju i problemima s driverima i ostalim softw. problemima. Bilo bi iznimno glupo zamjeniti grafički čip pa onda ako se problem ne riješi probati reinstalirati drivere. Pristup diagnostici bi trebao biti da se ide od manje kompleksinih problema k većim.

Kada je riječ o HD5470 mogu pretpostaviti da je riječ o G67/72 ili Probook 4710/4510s laptopima. Na tim modelima zakazivanje grafičkih čipova je čest problem pa ga ne treba isključiti, ali naglašavam, kao zadnju opciju.

Na matičnim pločama se koristi legura kojoj je točka tališta 217c. 183c je legura koja se više ne koristi u proizvodnji jer sadržava olovo. 375c mi je nepoznata legura i ona se ne koristi pri lemljenju bga komponenti te gore navedena informacija nije točna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 10:32 (ITelektronika).
14 godina
ITelektronika kaže...
Stjepanj kaže... Pristup diagnostici bi trebao biti da se ide od manje kompleksinih problema k većim.
375c mi je nepoznata legura i ona se ne koristi pri lemljenju bga komponenti te gore navedena informacija nije točna.

Upravo to care ja govorim stalno,moderni "hakeri" odmah mjenjaju djelove!

Ovo 375 sam "isčupao iz Knige Dijagnostika i održavanje računala,koju i dan danas čuvam-te govori o temperaturi koja je potrebna da bi se lem poćeo taliti!

14 godina
Ena Litrica kaže...
Moj problem je sljedeći. Imam Windows 7 na laptopu i grafičku Radeon mobiltiy HD5470.

Skini i instaliraj driver sa AMD stranice, http://support.amd.com/en-us/download.

Polja ispuniš kao na slici, skineš taj driver i instaliraš ga.

SLIKA SLIKA
http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 11:24 (Valentin17).
16 godina
moderator
Milka30 kaže...
Ovo 375 sam "isčupao iz Knige Dijagnostika i održavanje računala,koju i dan danas čuvam-te govori o temperaturi koja je potrebna da bi se lem poćeo taliti!

Ili krivo piše ili si krivo razumio. U svakom slučaju informacija nije točna.

Za BGA se koristi lem s točkom taljenja 217°C.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

Ili krivo piše ili si krivo razumio. U svakom slučaju informacija nije točna.

Za BGA se koristi lem s točkom taljenja 217°C.

ocigledno mu je knjiga iz srednjeg vijeka, no kako uopce mozemo tocno znati kakav je lem stavljen recimo da nije nesto "sfušareno"?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
14 godina
Stjepanj kaže...

ocigledno mu je knjiga iz srednjeg vijeka, no kako uopce mozemo tocno znati kakav je lem stavljen recimo da nije nesto "sfušareno"?

JBT kada sam ja isao u skolu DIMM memorija je bila high-tech,tako da je i knjiga ostara.

No apsolutno nebitno,mozete lupatu TD koliko god hocete,ali ostajem pri svojim tvrdnjama:

Autor prvo mora pokusati sofware-eski rijesiti problem,pa tek onda peći u pecnici ili kupovati novo!

No mi sa mozganjem o taljenju odlazimo u offtopic,sto je i autor teme shvatio pa ne odgovara.

11 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima.

Milka30 - računalo mogu upaliti samo u safe modeu i desni klik mi ne nudi graphics properties. Imam catalyst control center koji ne mogu otvoriti (piše da se ne moze otvoriti) i rezlocija i gadgets. Gdje to mogu naći?

Skinut te starije drivere ne mogu iz safe modea ili ? Pitam zbog pristupa internetu.

14 godina
Ena Litrica kaže...

Hvala na odgovorima.

Milka30 - računalo mogu upaliti samo u safe modeu i desni klik mi ne nudi graphics properties. Imam catalyst control center koji ne mogu otvoriti (piše da se ne moze otvoriti) i rezlocija i gadgets. Gdje to mogu naći?

Skinut te starije drivere ne mogu iz safe modea ili ? Pitam zbog pristupa internetu.

Odaberi opciju Safe mode with networking.

Skini Driver sweeper i izbriši sve drivere od grafe!

Ištekaj net i probaj onda upaliti komp!

Javi rezultate!

11 godina
neaktivan

Budem hvala!

15 godina

ko prvo i osnovno ja sam mislio da je autor teme probo sa drugim driverima. to se sporazumijeva ali dobro moja greska

drugo ne moras odmah pljuvat i vrijedat.

trece da danasnje grafe imaju problema sa pregrijavanjem i to masovno. kvar se zove takozvani hladni lem. jer toliko puta se grafa pregrijala i radila na maks temperaturi da jednostavno lemovi oslabe i otuda naziv hladni lem.
ne mora znacit da je tocno GPU dobio hladni lem nego moze memorija od grafulje.
cest problem kod HP-a a i drugih laptopa koji nemaju adekvatno hladenje pa im jos korisnici pomognu sa drzanjem na deki na krilu itd itd.
takoder hladni lem mozes naci i kod ps3 i xbox 360. grafulja koje su nabildane od amd-a itd itd. a ti sad radi i mislis sta ces. takoder ja bi probo jso jednu stvar prije svega toga a to je dignut linux pa vidit sta kaze s njim

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lacko kaže...

ko prvo i osnovno ja sam mislio da je autor teme probo sa drugim driverima. to se sporazumijeva ali dobro moja greska

drugo ne moras odmah pljuvat i vrijedat.

trece da danasnje grafe imaju problema sa pregrijavanjem i to masovno. kvar se zove takozvani hladni lem. jer toliko puta se grafa pregrijala i radila na maks temperaturi da jednostavno lemovi oslabe i otuda naziv hladni lem.
ne mora znacit da je tocno GPU dobio hladni lem nego moze memorija od grafulje.
cest problem kod HP-a a i drugih laptopa koji nemaju adekvatno hladenje pa im jos korisnici pomognu sa drzanjem na deki na krilu itd itd.
takoder hladni lem mozes naci i kod ps3 i xbox 360. grafulja koje su nabildane od amd-a itd itd. a ti sad radi i mislis sta ces. takoder ja bi probo jso jednu stvar prije svega toga a to je dignut linux pa vidit sta kaze s njim

Kao prvo-Onda bolje citaj

Kao drugo-Kada sam ja to vrijedao?To sto sam napisao da pišeš gluposti?Pa covjece daj procitaj si svoj post i vidjeti ces i sam1

I finalno kao trece-Da grafe imaju te probleme u tolikoj mjeri da se pojavila sasvim nova grana srevisiranja-pečenje u pečnici,sve ti ja to znam...ali jednostavno to nisu simptomi koje autor navodi!

A i da jesu to problemi,opet ne mozes "grlom u jagode" kod takvih stvari,odmah dijagnoza pregorilo ovo,ono,odlemilo se ovo,ono...kuzis?

I nije istina da HP ima probleme sa pregrijavanjem,od kuda ti to?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice