Imam jedan problem tj. nešta se čudno dešava pa vas molim ako netko ima ili je imao sličan problem da podijeli iskustva. Konkretno radi se o resetiranju računala prilikom pokretanja zahtjevnih 3d aplikacija odnosno kada aplikacija zahtjeva veču količinu rama. Prilikom normalnog rada u windowsima sve je ok ali kad pokrenem na primjer igru kao što je crysis 2 komp se resetira nakon nekog vremena. Obično to bude nakon 5+ minuta. Proskenirao sam računalo da antivirusnim alatima i sve je u redu nema virusa i ostalih napasti. Nakon toga sam proskenirao računalo sa raznim dijagnostičkim alatima i u svima je rezultat bio da je računalo u redu sve dok nisam došao do testiranja rama i onda se javio problem. Imam 4 GB rama 2x2Gb ddr2 800 i skenirao sam ih sa memtestom i dobio hrpu grešaka. Nakon toga sam išao provjeriti koja pločica rama je neispravna i nakon toga se javio jedan zbunjujuči rezultat. Naime testirao sam svaku pločicu zasebno i svaka pločica je uredu ali samo kad ih spojim zajedno u onda se javljaju greške u memtestu. Sad sam u dilemi dali je matična neispravna ili se rami ne slažu, ali čudno je to da sve radi dobro i kad pokrenem igru koja zahtjeva više rama komp se resetira kod u windowsima sve radi savršeno. Da napomenem da nije problem u hlađenju jer je sve na normalnim temperaturama, tj sve temperature su u granicama normale. OS koji koristim je WIN 7 X64 Molio bih vas ako imate kakav prijedlog ili ideju šta bi tu mogao biti problem da mi pomognete. OD tog silnog testiranja nisam više pametan. HVALA VAM
Komponente koje imam su:
MBO: Asus p5qpl-am
CPU: intel E3400
RAM: 2x2 GB ddr2 800MHz
VGA: ati HD 5750 1gb ddr5
PSU: Antec 500w