PC se resetira prilikom opterećenja

poruka: 13
|
čitano: 2.581
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
PC se resetira prilikom opterečenja??????

Imam jedan problem tj. nešta se čudno dešava pa vas molim ako netko ima ili je imao sličan problem da podijeli iskustva. Konkretno radi se o resetiranju računala prilikom pokretanja zahtjevnih 3d aplikacija odnosno kada aplikacija zahtjeva veču količinu rama. Prilikom normalnog rada u windowsima sve je ok ali kad pokrenem na primjer igru kao što je crysis 2 komp se resetira nakon nekog vremena. Obično to bude nakon 5+ minuta. Proskenirao sam računalo da antivirusnim alatima i sve je u redu nema virusa i ostalih napasti. Nakon toga sam proskenirao računalo sa raznim dijagnostičkim alatima i u svima je rezultat bio da je računalo u redu sve dok nisam došao do testiranja rama i onda se javio problem. Imam 4 GB rama 2x2Gb ddr2 800 i skenirao sam ih sa memtestom i dobio hrpu grešaka. Nakon toga sam išao provjeriti koja pločica rama je neispravna i nakon toga se javio jedan zbunjujuči rezultat. Naime testirao sam svaku pločicu zasebno i svaka pločica je uredu ali samo kad ih spojim zajedno u onda se javljaju greške u memtestu. Sad sam u dilemi dali je matična neispravna ili se rami ne slažu, ali čudno je to da sve radi dobro i kad pokrenem igru koja zahtjeva više rama komp se resetira kod u windowsima sve radi savršeno. Da napomenem da nije problem u hlađenju jer je sve na normalnim temperaturama, tj sve temperature su u granicama normale. OS koji koristim je WIN 7 X64 Molio bih vas ako imate kakav prijedlog ili ideju šta bi tu mogao biti problem da mi pomognete. OD tog silnog testiranja nisam više pametan. HVALA VAM

Komponente koje imam su:

MBO: Asus p5qpl-am

CPU: intel E3400

RAM: 2x2 GB ddr2 800MHz

VGA: ati HD 5750 1gb ddr5

PSU: Antec 500w

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 19:10 (magnus.m4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da nije napajanje odapelo,vjerojatno nemoze vise isporucit potrebnu snagu.Jesi probao u prijatelja posudit napajanje i onda zaigrat ili modelirat nesto?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: PC se resetira prilikom opterečenja??????

Napajanje je staro 2 tjedna. Nije u napajanju problem vec sam provjerio. Napon je uredan na svim konektorima.

18 godina
neaktivan

Izvadi jedan keks od 2GB i onda probaj igrat Crysis 2.

Isto tako probaj i sa drugim keksom, ako prolazi memtest trebalo bi radit.

A to znači da, ili se memorije baš ne slažu, ili ploča zeza..

O kojim je memorijama točno riječ? Koja marka, koje latencije?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 19:17 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj igrat sa jednom plocicom ko sta je kolega reka,pa javi kako je proslo.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jedna memorija je marke TRANSCEND dok je druga APACER svaka ima je latencije 5CL. Trebale bi biti istih karakteristika barem po natpisu na njima. Znam da memorije nisu nesta kvalitetne ali trebale bi radit barem do nekle bez da rade takve probleme. 

Budem i to probao pa javim rezultate.

HVALA

18 godina
neaktivan
magnus.m4 kaže...

Jedna memorija je marke TRANSCEND dok je druga APACER svaka ima je latencije 5CL. Trebale bi biti istih karakteristika barem po natpisu na njima. Znam da memorije nisu nesta kvalitetne ali trebale bi radit barem do nekle bez da rade takve probleme. 

Budem i to probao pa javim rezultate.

HVALA

Kvalitetne su one i jedno 90% sam siguran da su ispravne a da ploča zeza.

Jer i sam sam konkretno imao problema sa takvom pločom..

16 godina

mozda memorija nije kompabtibilna sa plocom u potpunosti znaci 2 u kombinaciju nisu stabilne! probaj posuditi od nekoga 2x2gb kingstone memorija i onda probaj! zasto kingstone? nisam jos naisao na racunalo na kojemu je pravila problem(naravno ako je ispravna)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Ima u tome istine. Ploča je jeftina i ne bih se ništa čudio da ona pravi probleme. Idem do kolege pokupit druge rame pa da probam sa njegovom memorijom. Hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Isprobano sa svakom memorijom posebno i opet isti problem resetira se kad ga opteretim. memorija je isprobana na drugom računalu i ispravna je. Probao sam instalirati win xp i opet isti problem. Sada kada sam malo bolje obratio pozornost primjetio sam da nakon svakog resetiranja matična na trenutak pokrene ventilatore i hdd pa nakon nekoliko sekundi se ugasi i tako 3-4 puta. Nakon sta se ta 3 do 4 puta sve upali i ugasi matična počinje normalan boot proces. Izgleda da je matična neisptavna po svemu suedči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jesi probao sa drugim napajanjem? kako si ga testirao ako nisi sa multimetrom nisi gotovo pa nista napravio!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina

Isti problem sam imao kao i ti.Pisao sam o tome na forumu,bio sam vec lud.Sve mi se dogadjalo kao i tebi,rusenje kompa nakon par minuta igranja ili nekakvog opterecenja.Imao sam gore corsair platinum 3x1gb i 1x 2gb G-Skill F3, Problem je bio u ramu,i rijesio sam ga tako sto sam izvadio corsair. I sad sve radi kao sat.Samo da napomenem,i corsair je ispravan i sve super sljaka,ali je moguce da se nesto kosi sa mojom plocom ili drugim ramom.

Probaj ponovo ram,nekako mi on najvise smrdi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2011 22:24 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PC se resetira prilikom opterećenja

Zaboravio sam napisati da se isti problem dešava kada maknem jednu pločicu rama. Stavim samo jednu od 2 GB i isto se resetira, nakon toga sam maknio tu i stavio drugu i ništa se nije promjenilo. Razmisljao sam i o tome da se te dvije pločice rama ne podnose međusobno ali izgleda da nije u ramima problem. Probat cu promijeniti matičnu pa se mozda stvari poprave.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice