Net problem

poruka: 7
|
čitano: 1.750
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Net problem

Pozdrav 

Novi sam,pa se unaprijed izvinjavam ukoliko sam promašio podforum.

novi cod...42gb 

Brzina neta oko 3Mbs,što je svakako odron,ali stvarno mi brži ne treba,to je najjeftiniji paket.
To bi trebalo da bude kad ide max negdje blizu 400kb/s.
Ali dešava se sledeće:

Slika 1

Slika 2

Da li je problem u seeds/peers,ili možda je problem u sporom netu.Da li je rješenje da uplatim brži net(s obzirom da je average speed 70kbs a znam da može da zakuca na 400kbs,ja sam mišljenja da nije)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Net problem
Miješaš Mbps i MBps. Na slici 2 je 214 kBps što bi odgovaralo 1.7 Mbps.
Vjerojatno ti ide do 400 kBps, a ne kbps, a tih do 400 kBps bi odgovaralo nekih do 3 Mbps (točnije 3.2 Mbps.
Zašto varira? Vjerojatno zbog drugih uređaja, korištenja interneta, stabilnosti wifi-a...
16 godina

+ max brzina je moguća i ograničenje, ali o stvarnoj brzini servera/sidera/opterećenju ovisi koliko će stvarno biti. To može biti samo manje od max.. ovisi o serveru + ostatku mreže oko tebe.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
neaktivan
Net problem

Evo uduplao sam net,i dalje je ista brzina,ali samo ovdje,sve ostalo radi brže.

Da li je problem u samom porijeklu tog linka ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Schumarche kaže...

..

Da li je problem u samom porijeklu tog linka ?

-vjerojatno.. jer neovisno koja je tvoja max brzina, server može isporučiti samo svoj max.. nije nešto neobično za razumjeti, lijevaj vodu u cijev isti princip, na drugoj strani cijevi neće biti više-brže..

7 godina
neaktivan
Net problem

Izvinjavam se,možda ću biti dosadan ali stvarno mi nije jasno kako je kolega uspio da skine za 20h,sa brzinom od 10Mbs,a ja sam 6Mbs ne mogu ni za sedmicu vjerovatno (a skidali smo sa istog sajta,isti dakle max speed isporuke):D

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2017 8:05 (Schumarche).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-jer očigledno ne znaš kako radi npr torrent.. vrlo moguće da ti je kompjuter običan zombie-seeder i sl.

-brzinu možeš provjeriti bilo kojim speedtestom, ako je unutar paketa kojeg plaćaš, to je ok.. tad ostaje sve ostalo a torrent nije nešto što je relevantno, jedan dan možeš skidati brzo, drugi sporo.. i nema jednog stieta.. skini nešto s MSove stranice, to je konkretno-usporedivo.

-sve u lancu utječe na brzinu, kao s autom, gume, motor ali i cesta + crveno na semaforu a tad i najsporiji-najbrži stoje. Max je samo max mogućeg, sve od nule-do max je moguće. I to kad imaš ispravan PC, ispravno podešeno sve (i torrent, koji sigurno kolje liniju.. treba znati, ali forum ne služi uputama kako skidati s TPBa..), pa i antivirus koji će često takve stvari npr brisati-blokirati, jer je u svakom cracku ''prepoznao'' malware.. (tako svi AVi prijavljuju..), kao i banalno da imaš dovoljno mjesta, da istovremeno ne radi update, defrag, antivirus scan, cloud itd itd.. i pet mobitela i drugih računala koja idu kroz istu liniiju gledaju YT klipiće..

-čuditi se sporosti? Čudno bi bilo da netko piše bez tog razloga, da je sve normalno.. :) jer tako je to, svi pišu kad imaju problem, to je 'normalno'..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice