Ne zeli ući u Windowse, daje System restore error

poruka: 13
|
čitano: 2.780
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Laptop toshiba satellite l850-1ez, 11.12. riknuo odjednom, jos pod garancijom, poslan u servis, rekli da je riknula matična, zamijenili matičnu i bottom case. napisali su mi - Update: DMI, UUID, BIOS, QA TEST OK

jutros mi dosao, palim ga, preporuca system repair, isti fejla, hocu normalno uci u windowse, loada ih, nakon par sekundi na milisekundu dodje onaj neki bluescreen (ne stignem procitati sta kaze) i resetira se.. vrtim se tako u krug, odem na system restore, 2 točke za restore, fejla obje, nece uci u windowse, probam safe mode, opet nece uci.. ukratko, nikako ne zeli u windowse, kad god dodje do ucitavanja, na milisekundu se pojavi taj blue screen i resetira se...

kod system restore mi kaze sljedeci error: an unspecified error occurred during system restore 0x8000ffff

ima li netko nekakv prijedlog, zahvaljujem se unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 22:42 (marijanooo).

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Ili nositi nazad da to srede do kraja ili pokušati sa novom instalacijom windowsa ako imaš. Ima tu i tema za BSOD ali mislim da ti je najbolje nosit ga na servis jer dok ti to sve poštelaš, nađeš krivca... {#}

1 0 hvala 1
15 godina

Ima li netko mozda neki savjet sta bi to moglo biti? Ili kako bi barem mogao uci u windowse da sacuvam podatke na hardu prije nego ga opet saljem na servis?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Ne zeli ući u Windowse, daje System restore er
marijanooo kaže...

Ima li netko mozda neki savjet sta bi to moglo biti? Ili kako bi barem mogao uci u windowse da sacuvam podatke na hardu prije nego ga opet saljem na servis?

pa nemoras nista dirati, moras im napomenuti ako se ista bude diralo da zelis podatke netaknute ili iskopirane, ili kaj vec mogu da rade s podatcima dok je komp pod garancijom...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina

ali nazalost oni naglasavaju da nisu odgovorni za podatke na hardu, a ja nisam backup napravio skoro godinu dana... znam, moja je krivica, ali kad je sad vec kod mene, htio bi se osigurat ako ikako mogu.

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Moj prijatelj google kaže da je problem je sa windowsima, imaju neki hotfixevi na netu za taj error ali je problem ako ne možeš doći do desktopa ni u safe modeu. Jedino ako imaš cd od windowsa možeš probati repair. 

Možda ti ovo pomogne ako uspiješ ući na desktop:

http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows-vista/windows-update-error-8000ffff

Probao si system restore, safe mode i ne može ući u windowse... Samo repair ako hoćeš netaknute podatke ili friška instalacija winsa ali gubiš sve podatke ako imaš samo jednu particiju. 

Ili na servisu zamoliš da ti kopiraju podatke na nekom drugom hardu šta će ti vjerojatno naplatiti. 

Ja osobno koristim samo safe mode i system restore, ako ništa od toga ne radi, stavljam nove windowse, za druge solucije nemam pojma... Možda netko drugi zna. Sretno! {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovdje OP ali pišem sa frendovog acc-a

sad sam dosao kod frenda da proba rijesit laptop i skuzili smo jednu stvar, pa gledamo ako to mozda ima veze..

uglavnom, prije sam imao dvije particije, C (windowsi i par programcica) i D (filmovi, glazba, slike i ostalo)...

a sad je to izmijenjeno, prijašnji C je sada D i sve sta je bilo prije na C discu, sada je na D.

a prijašnji D i sve na njemu je sad E disc...

da li netko ima objasnjenje i mozda rješenje :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 17:52 (dongino13).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dongino13 kaže...

Ovdje OP ali pišem sa frendovog acc-a

sad sam dosao kod frenda da proba rijesit laptop i skuzili smo jednu stvar, pa gledamo ako to mozda ima veze..

uglavnom, prije sam imao dvije particije, C (windowsi i par programcica) i D (filmovi, glazba, slike i ostalo)...

a sad je to izmijenjeno, prijašnji C je sada D i sve sta je bilo prije na C discu, sada je na D.

a prijašnji D i sve na njemu je sad E disc...

da li netko ima objasnjenje i mozda rješenje :D

Kak to znaš ak ne možeš ući u winze?

--------------------------------------------------------------------------------------------
16 godina
neaktivan

preko boota pa u cmd

17 godina
neaktivan

Mozes pokusat ovo : http://www.howtogeek.com/197296/how-to-use-the-diskpart-utility-to-assign-and-remove-drive-letters/

Ili ak ti se neda zahebavat, instaliraj ponovo winze (ne trebaš formatirati pa ti sve ostaje na disku).

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
17 godina
dongino13 kaže...

preko boota pa u cmd

-izvan OSa ne vidiš particije (diskove) onako kako ih vidi OS, od viste.. svaki disk s OSom je C:

-ubaci disk na drugo računalo, iskopiraj podatke, reklamiraj. btw, nisi upalio računalo kod preuzimanja sa servisa? Jasno ti je zašto je to potrebno? npr možda nisu ni pipnuli računalo, ako su nešto mijenjali sad imaš npr problem s licencom-aktivacijom itd.. to sve oni moraju riješiti ako je računalo s OEM OSom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 20:38 (ihush).
15 godina
ihush kaže...
dongino13 kaže...

preko boota pa u cmd

-izvan OSa ne vidiš particije (diskove) onako kako ih vidi OS, od viste.. svaki disk s OSom je C:

-ubaci disk na drugo računalo, iskopiraj podatke, reklamiraj. btw, nisi upalio računalo kod preuzimanja sa servisa? Jasno ti je zašto je to potrebno? npr možda nisu ni pipnuli računalo, ako su nešto mijenjali sad imaš npr problem s licencom-aktivacijom itd.. to sve oni moraju riješiti ako je računalo s OEM OSom.

Računalo sam dobio putem pošte jer je ovlašteni Toshiba servis u Zagrebu, a ja sam u Rijeci. Svejedno, nije mi jasno zasto je to potrebno. Zasto serviseri ne bi ni pipnuli racunalo?

Racunalo nije s OEM OS-om, nisam uopce dobio OS uz njega, stavio sam Windowse koji nisu kupljeni.

17 godina

..zato se s paljenjem win nisu ni zamarali.

-možda podešavanje BIOSa (novije MBO su ugl za win8 defaultno, podesiti npr EFI-GPT-sec.boot preba OSu koji se koristi npr legacy..), nakon tog možda prođe boot.

-ili Nova instalacija. Ako imaš neki livemedij npr ubuntu, brže je upaliti i vidjeti da je sve OK, možda i iskopirati dokumente prije clean installa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice