Mkv format nepodržan na tv-u! POMOĆ !

poruka: 48
|
čitano: 19.347
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozzz...

Ovako imam Panasonic tx-p42t30e i skino sam mkv filmove i stavio na eksterni hard i spojio na TV i naravno nije htjelo učitat mkv fajlove.

A u papirima piše da čita mkv,ali ovdje mi ne izbaciva nikakvu grešku niti ništ jednostavno crni ekran i neče pokrenuti film.

Uglavnom čito sam malo po forumima nekima neče zvuk,ali nisam još našo rješenje za ovo moje paa vas molim za pomoććć!

hvala! :)

0 0 hvala 0
18 godina

Ako postoji nadogradnja softvera TV-a, prvo napravi to.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Mkv format nepodržan na tv-u! POMOĆ !

MKV je  samo kontejner za video i audio a ne format sam po sebi, probaj sa nekim drugim .mkv filmom.

15 godina
neaktivan

Nemam taj TV ali je opće poznata činjenica da su playeri koji HD TV imaju ugrađen beskorisni. Barem za neko ugodno/napredno korištenje. Pogotovo Panasonic. Navodno LG i Samsung imaju kakav, takav player ali daleko od ugodnog.

Moj savjet je da ako možeš uzmeš neki media player i uštediš si vrijeme i živce. Ili spojiš sa računalom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 0:37 (gringo88).

0 0 hvala 0
16 godina
Moras u AVCHD enkodirat.
4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag
18 godina
neaktivan
gringo88 kaže...

Nemam taj TV ali je opće poznata činjenica da su playeri koji HD TV imaju ugrađen beskorisni. Barem za neko ugodno/napredno korištenje. Pogotovo Panasonic. Navodno LG i Samsung imaju kakav, takav player ali daleko od ugodnog.

Moj savjet je da ako možeš uzmeš neki media player i uštediš si vrijeme i živce. Ili spojiš sa računalom.

Moj Eee PC ima HDMI izlaz, ko stvoreno za slučaj tvrdoglavog TV-a koji neće da otvori neki file direktno sa USB diska...

Samo mi trenutačno fali TV sa HDMI ulazom, ovaj stari ima samo SCART i slično zastarjelo, čekam da crkne pa da nabavim novi...

14 godina
neaktivan
A kako da nadogradim software ?

ma spajam ja komp na tv,ali mi je problem kad mi je komp u sobi a tv u boravku pa moram nositi kučište hard monitor sve
u boravak al već mi dojadilo to mislio sam spojit kablom ali mi onda trebaju dva kabla dvia 15 m i za zvuk 15
Htio mi je učitat samo jedan film s mkv ekstenzijom a to je bio samo tri mušketira ali obriso sam ga slučajnoo
A ove ostale mi neće.
Kako da skinem neki bolji player na tv ako je to moguće ? :/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Na usb memoriju stavis firmware,nadji neki tutorial.
18 godina
Denis123 kaže...

1. Pronađeš na stranici proizvođača novi softver/firmver. Tamo odmah imaš i upute.

2. Staviš softver na USB stick formatiran u FAT32.

3. Ukopćaš stick u TV i upališ TV. Neki televizori će sami pokrenuti nadogradnju, nekima treba ići u izborniku pronaći nadogradnju i pokrenuti.

Koraci 2-3 (i još koji ako treba) su ti navedeni u uputstvima od televizora ili na stranici proizvođača.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina
neaktivan
Enkidu kaže...
gringo88 kaže...

Moj Eee PC ima HDMI izlaz, ko stvoreno za slučaj tvrdoglavog TV-a koji neće da otvori neki file direktno sa USB diska...

Samo mi trenutačno fali TV sa HDMI ulazom, ovaj stari ima samo SCART i slično zastarjelo, čekam da crkne pa da nabavim novi...

Laptop/netbook isto dobra solucija :)

Kada sam gledao koji TV da si uzmem baš sam obraćao pozornost na te playere koji imaju u sebi i uglavnom su teme kao ova. Ne podržava/ne učitava uvijek nešto pa moraš konvertirati, burn inati titlove ovo ono. Nema šanse da bih se s time zamarao kad mi se samo nešto gleda.

HD TV se zasad još proizvode sa glavnom svrhom gledanja, televizije i vlastitih sadržaja.. Ovo ako imaju neki bonus kao player to je samo sekundarno i pitanje kako će te služiti. Zato je po meni računalo/HTPC/media player najbolje rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 12:47 (gringo88).
16 godina
neaktivan

Jeli itko zna može li se laptop povezati sa TV-om na Full HD rezoluciji, ako laptopov monitor to ne podržava?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 12:52 (mile_st).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
oke hvala na informaciji za nadogradnju,pokušat ću naveće nadogradit pa ću ovdje napisat jel može učitavat ili
ne,ako neće onda nemam pojma šta da radim :/
aid da imam laptop nebi bio problem ali kad imam komp pa mi je problem stalno selit tamo vamo :/

0 0 hvala 0
16 godina

Na Panny TV-ovima NEĆEŠ dobit mkv podršku updateanjem.

4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mile_st kaže...

Jeli itko zna može li se laptop povezati sa TV-om na Full HD rezoluciji, ako laptopov monitor to ne podržava?

Nema veze za monitor, grafička ti treba podržavati rezoluciju kad povezuješ s TV-om.

14 godina
neaktivan
nego kako da dobijem ??
15 godina
neaktivan
Denis123 kaže...
nego kako da dobijem ??

Mislim da si dobio odgovor. Probaj FW update ništa te ne košta. Ako ne dobiješ podršku to je onda to. Player koji televizori imaju ugrađen je uglavnom beskoristan.

Ostaje ti PC/laptop/HTPC/media/DVD/Blu ray player opcija.

Media playeri su danas relativno pristupačni a puštat će ti mkv i sve šta ubaciš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 14:12 (gringo88).
14 godina
neaktivan
Dobro pokušat ću iako je 8ax rekao da nema svrhe...
A jel se možda može staviti player neki novi na tv ?

0 0 hvala 0
18 godina
Denis123 kaže...
A jel se možda može staviti player neki novi na tv ?

Ne, ne može se. Jedino da prikopčaš nekakav player.

18 godina
neaktivan
Denis123 kaže...

ma spajam ja komp na tv,ali mi je problem kad mi je komp u sobi a tv u boravku pa moram nositi kučište hard monitor sve
u boravak al već mi dojadilo to mislio sam spojit kablom ali mi onda trebaju dva kabla dvia 15 m i za zvuk 15
Htio mi je učitat samo jedan film s mkv ekstenzijom a to je bio samo tri mušketira ali obriso sam ga slučajnoo
A ove ostale mi neće.
Kako da skinem neki bolji player na tv ako je to moguće ? :/

Moja preporuka ti je da spojis TV i PC u mrezu.

Bezicnu ili zicom (ovisno sto imas kod kuce).

Na PC si instaliras PS3 Media server (besplatan program).

Bezicnu tipkovnicu i opleti.

http://hdtelevizija.com/forum/viewtopic.php?f=35&t=3343&hilit=PS3+media+server#p31894

Ako novci nisu problem, onda kupis posebni mediaplayer kako su ti vec preporucili.

Ja koristim ovu prvu opciju s jednom razlikom sto mi nije spojen TV (Panasonic plazma) na mrezu, nego PS3, pa preko njega gledam streamani materijal s PC-a na TV-u.

Ali dodes na isto.

Cypher: Ignorance is bliss.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 15:28 (Chaky).
17 godina

Računalo poveži HDMi kabelom s TV-om. Instaliraj neki player ili još bolje Media Portal. Povuci film s sticka ili ga kopiraj na HDD i gledaj..Malo ćeš vremena izgubiti dok podesiš Media Portal,ali se isplati,vjeruj mi. Ostavi se tih build on playera i nadogradnji da ne ..ebeš TV zbog gluposti!

http://www.sibenik-meteo.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Najrađe bi si kupio neki mediaplayer.
A ovo umrežavanje mi je malo komplicirano,al ću pokušat.
Blackmoon,baš ne kužim to tvoje objašnjenje spojim pc na tv media instaliram gdje ? na komp ?
Želim samo da mi učitava filmove sa harda,a ne s kompa
nezz nisam skužio tvoj odgovor.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Denis123 kaže...

Pozzz...

Ovako imam Panasonic tx-p42t30e i skino sam mkv filmove i stavio na eksterni hard i spojio na TV i naravno nije htjelo učitat mkv fajlove.

A u papirima piše da čita mkv,ali ovdje mi ne izbaciva nikakvu grešku niti ništ jednostavno crni ekran i neče pokrenuti film.

Uglavnom čito sam malo po forumima nekima neče zvuk,ali nisam još našo rješenje za ovo moje paa vas molim za pomoććć!

hvala! :)

Trebas "rasklopiti" .mkv i sve smiksati u .mp4 ili! sve opet u .mkv ali ovog puta izostavis "fancy" 5/6/7.1 zvuk i ostavis samo stereo stream

Create, alter and inspect Matroska files 

A mozda su i titlovi (unutar filma) problematicni

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
18 godina
neaktivan
Denis123 kaže...
Najrađe bi si kupio neki mediaplayer.
  A ovo umrežavanje mi je malo komplicirano,al ću pokušat.

"Komplikacija" se svodi na odvlacenje mreznog kabela sa routera do TV-a. Ne trebas konfigurirati dodatnu mrezu, ne trebas nista...

U Windowsima ne diras nista. Skines PS3 Media Server (imamo temu na forumu), kazes programu (Media Serveru) gdje su ti filmovi i cepas. To se zove DLNA (:

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 17:43 (Lazarus Long).
14 godina
neaktivan
Imam taj program samo verziju 4.9.1
Ali tamo mogu samo dodavat titlove makivat zvuk makivat video ali kak da rasklopim i sastavim u mp4

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gledo sam tutorijal za povezivanja tva i pca tako ali mi se činilo komplicirano
Aa što se tiće kabla tv mi je već spojen s routerom

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Denis123 kaže...
Gledo sam tutorijal za povezivanja tva i pca tako ali mi se činilo komplicirano
Aa što se tiće kabla tv mi je već spojen s routerom

Onda? Sto cekas?

Trkom skini PS3 Media Server, instaliraj ga, pokreni ga i sam ce program prepoznati renderer (TV aparat)

Ako je sve u redu PS3 Media Server (odnosno tvoj PC) ce se pojaviti kao izbornik na TV-u i dalje browsas po folderima sa filmovima, muzikom i slikama kao na PC

14 godina
neaktivan
oke,hvala vam na informacijama,pokušat ću naveče dok dođem domaa prvo spojit tako preko dlna
Valjda će funkcionirati.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Instaliro sam media server i prepoznalo mi je tv i šta sad :O ?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

http://hdtelevizija.com/forum/viewtopic.php?f=35&t=3343&hilit=PS3+media+server#p31894

Podesis postavke prema ovom tutorijalu.

Sve foldere koje zelis gledati dodas u "Shared folders" pod tabom "Navigation/Share Settings".

To ti se sve vidi u tutorijalu.

Mozes u principu dodati i cijeli disk, ako je na njemu samo multimedija.

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesam sve sam postavio prema tutorijalu ali neznam kako na tvu doći do toga :/
pod šta trebaam ići ?
i da u ovima" shared folders " mogu samo učitati mapu gdje se nalazi taj video/film ali ne i sadržaj mkv.film

jer ga uopće nema jel to normalno ili ne ?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice