Koji format da koristim u vegasu

poruka: 9
|
čitano: 2.545
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako: U sony vegas pro 12 inace renderiram u mainconcept sony avc jer mi daje dobru kvalitetu i plus ima mogucnost da renderira preko graficke sto mi poveca render speed 10 puta.. a dosta ljudi renderira u wmv. formatu koji je pre spor ali daje manje file sizeove, a posto ja uploadan league of legends videe koji znaju trajat i do 40 min to bude veliki problem. Movie Maker mi daje brz render speed, mal filesize ali i smece kvalitetu, pa mi vi sad recite sto da koristim. I usput mi recite najbolje render postavke! Hvala!

Channel: LokiGaming1

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

wmv. to ti je najbolje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

al render time je ogroooman :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Koji format da koristim u vegasu

AVC je nešto kvalitetniji codec od WMV-a 9 Advanced Profile, pogotovo na nižim bitrateovima, a znatno kvalitetniji od WMV 7, WMV 8 i WMV 9 Simple i Main profila pri svim bitrateovima. Želiš li manje zauzeće prostora, smanji bitrate - ako koristiš defaultne postavke za HD video, one imaju poprilično visok bitrate.

Koliko mi je poznato, u Vegasu je Mainconceptov AVC codec namijenjen za kodiranje videa na nižim bitrateovima (prijenosni playeri, mobiteli, internet upotreba), dok je Sonyjev namijenjen videu s visokim bitrateom (arhiviranje, priprema videa za DVD i Blu-ray diskove, broadcast upotreba).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
14 godina
neaktivan
hrx kaže...

AVC je nešto kvalitetniji codec od WMV-a 9 Advanced Profile, pogotovo na nižim bitrateovima, a znatno kvalitetniji od WMV 7, WMV 8 i WMV 9 Simple i Main profila pri svim bitrateovima. Želiš li manje zauzeće prostora, smanji bitrate - ako koristiš defaultne postavke za HD video, one imaju poprilično visok bitrate.

Koliko mi je poznato, u Vegasu je Mainconceptov AVC codec namijenjen za kodiranje videa na nižim bitrateovima (prijenosni playeri, mobiteli, internet upotreba), dok je Sonyjev namijenjen videu s visokim bitrateom (arhiviranje, priprema videa za DVD i Blu-ray diskove, broadcast upotreba).

Znaci da ostavm mainconcept i kolki bi mi trebao biti bit rate za 720p videe u mainconcept avc..

17 godina
neaktivan

Npr., za 720p, Youtube preporuča 5 Mb/s za video i 384 kb/s za audio, dok Vimeo preporuča 5-10 Mb/s za video i 320 kb/s za audio. Detaljnije preporuke možeš naći iza linkova (profili, napredne postavke, ...). Ako koristiš Mainconcept, provjeri da je uključen VBR (varijabilni bitrate); mislim da Sonyjev podržava samo CBR (konstantni bitrate).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 16:25 (hrx).
14 godina
neaktivan

Mainconcept ima taj variabilni. Imam sad npr: Maximum bitrate. I ispod toga: Variable bitrate.. pa sta da stavim tu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uključi Variable bitrate i Two pass, za 720p Average bitrate postavi na 6-8 Mb/s, Maximum bitrate postavi na 12-16 MB/s. Ako želiš manju datoteku od one što dobiješ stavi A:5 / M:10 MB/s; ispod 5 MB/s Youtube i Vimeo ne preporučaju. Usput, pogledaj profile koji se isporučuju s Vegasom - vjerujem da posebni profili za internet video.

14 godina
neaktivan
hrx kaže...

Uključi Variable bitrate i Two pass, za 720p Average bitrate postavi na 6-8 Mb/s, Maximum bitrate postavi na 12-16 MB/s. Ako želiš manju datoteku od one što dobiješ stavi A:5 / M:10 MB/s; ispod 5 MB/s Youtube i Vimeo ne preporučaju. Usput, pogledaj profile koji se isporučuju s Vegasom - vjerujem da posebni profili za internet video.

Hvala puno :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice