Kako staviti novi OS ako nemam cd čitać?

poruka: 103
|
čitano: 30.837
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

evo ljudi da vam javim uspio sam i radi .... instaliro windows xp.. naso sam na demonoidu neki program za usb boot xp i to si instalro napravio na sedmici na kompu activ particiju na laptop disku veličine 10 gb i na nju usnimio wins preko tog prog. i metno nazad u lap top i booto winse instaliro i rade...

ako kome treba objasnt ču detaljno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ljudi ono što sam reko iznad radi ok s xp-om .. ali pošto je laptop slab .. htjeo sam metnut neku distru linuxa .. a pošto je mis se zviđa onaj ubuntu netbook remx htjeo bih njega stavit .. ali neznam kako .. da njega pokrenem da se boota s particije .. sve napravim ko i s xp-om ali kad se treba pokrenut kaže mi oako .. boot: i trebam nešto upisat da krene ali neznam što ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ajde može li pomoč što bi ja trebo upisat da pokrene ..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ajde pomagajte neznam šta da napišm za start .. piše nešto karnel.. boot.. bla,bla,bla

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kako staviti novi OS ako nemam cd čitać?
Zvjerkan kaže...

ajde pomagajte neznam šta da napišm za start .. piše nešto karnel.. boot.. bla,bla,bla

Nisam te ništa skužio, ali probaj napraviti bootabilni stick sa programom unbootin za linux, pa onda instaliraj (ili koristi sa sticka). Nadam se da sam pogodio ono što ti treba

15 godina
neaktivan

nemrem sa sticka bootat.. mogu samo s harda .. imam jedan prijelaz s kojeg laptopov hard ušekam na usb komp i onda mogu na njega stavit imam jedna program win boot i preko njega stavim windows xp na particiju od 800mb i ona se boota na laptopu ko cd .. ali kako tako linux??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Boot sa usb-a na PC-u bez te opcije

Ako PC u BIOS-u nema opcije za boot sa usb-a ,to se može nadoknaditi sa EasyBCD 2.0 beta verzijom ,koja ima ugrađeni BIOS extender ,koji omogućava boot sa usb-a na PC-u koji to inače ne podržava.

Jedino kaj se mora napraviti besplatni account da bi se moglo skidati beta verzije. KLIK

A kak napraviti Linux bootabilni USB - KLIK ,ili KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 13:01 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

a el mi možeš reči što s tim programom trebam radit.. mislim ovo za bios??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Boot sa usb-a na PC-u bez te opcije

Registriraj se ,skini ,instaliraj! Kad ga otvoriš ,ideš na Add New Entry i tu na donjoj polovici vidiš Portable/External Media. Zadnji tab je BIOS Extender i tu klik na Install PLoP.

Sada si u boot meni dodal još jedan OS (uvjetno rečeno) koji ti se zove EasyBCD BIOS Extender i kad napraviš reboot imaš tu opciju i klikom na njega dobivaš izbor za boot sa hdd-a ,CD-a ,usb-a ,mreže BEZ da moraš ulaziti u BIOS i mjenjati First Boot Device.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 13:19 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

na kompu sam ga probo pokrenit i radi ok program ali na laptpu ne želi ???

Piše: The application failed to initialize properly (0xc0000135). Click on OK to terminate the application.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

S obzirom da o laptopu nisi napisal ništa ,kak možemo znat kaj je? Koji laptop i koji je OS na njemu?

15 godina
neaktivan

ma bio je problem u net onom vargu .. al sad piše ovo

The boot configuration data store could not be opened.

The system connot find the file specified.

Wold you like to manually load a BCD registry for EasyBCD to managee?

yes                                no

šta sad kad stisen jes traži taj neki file... a kad no nemogu kliknut na ono bios .. ništ nema..???

windows xp je!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemaš sreće! EasyBCD radi SAMO na PC-u koji ima instaliran bootloader (znači ,Vista ili Sedmica).

Ako ne možeš instalirati ništa ni sa cd-a ,ni sa usb-a ,preostaje ti network instalacija - evo ti Ubuntu forum ,probaj na linkovima naći najbolji način!

Ovdje ti je tutorijal kako se instalira preko mreže! KLIK

A ovako se to radi sa Windows mašine - KLIK

Sorry ,ali ja ti više od ovoga ne mogu pomoći! Jedino pametno bi ti bilo da odneseš taj laptop u servis ,da ti barem osposobe CD-DVD pogon ,jel ovak nećeš daleko!!!

Edit : I ako u ova dva mjeseca koliko je tema otvorena ,i nakom svih savjeta koje si dobil nisi ništa napravil ,najbolje je da pustiš taj laptop na miru!

A kaj se tiče Ubuntua ,za 12 dana izlazi 10.4 ,pričekaj ,skini ga i napravi dual boot na desktopu. I uživaj! Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 17:46 (kizo2703).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice