Izbrisan disk prilikom instalacije XPa

poruka: 10
|
čitano: 2.732
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Za vrijeme instalacije Windowsa XP bio mi je prikopčan prijenosni disk preko USB sučelja. Došao sam do dijela sa uređivanjem diskova i slučajno sam izbrisao particiju (NISAM FORMATIRAO). Htio bih te podatke vratiti, kako to napraviti ?

Spojio sam disk na računalo, nema ga u My Computeru, dok ga u Device Manageru vidi kao Unllocated memory. Molim pomoć jer ima dosta važnih podataka.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koristi search i pronaci ces masu tema sa rijesenjima. Imas mnogo nacina kako vratit podatke.

Zašto sarma ne leti??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Izbrisan disk prilikom instalacije XPa
Fowix kaže...

Koristi search i pronaci ces masu tema sa rijesenjima. Imas mnogo nacina kako vratit podatke.

To znam... Ali da bi to koristio moram FORMATIRATI DISK.... A ja disk NISAM formatirao.... A ovako je NE PREPOZNAT...

Kublach
16 godina
neaktivan

Pa formatiraj ako ikako mozes, ako ne, onda ti nemogu pomoci... Probaj google, mozda nađes nesto.

Zašto sarma ne leti??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fowix kaže...

Pa formatiraj ako ikako mozes, ako ne, onda ti nemogu pomoci... Probaj google, mozda nađes nesto.

Pa nisam ga formatirao jer možda postoji VEĆA šansa da izvučem podatke nego kad ga formatiram.

Kublach
17 godina
protjeran

probaj sa GetDataBack for ntfs inaš i za fat.

''how yes no''
16 godina
neaktivan

Zašto bi ga formatirao kad je izjavio da ima nekih važnih podataka na njemu? Probaj programima poput Active Partition Recovery ili Partition Find and Mount. Prije toga u run polje upiši compmgmt.msc pa pod STORAGE > DISK MANAGMENT pronađi svoj uređaj i probaj markirati particiju kao aktivnu ako se da ili na properties > tab VOLUME i klikni na POPULATE (slika u prilogu). Ako je problem isti nabavi jednog od ova dva programa i pokušaj spasiti podatke sa obrisane particije.

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ne znam koliko su drugi alati učinkoviti, ali postoji jedan opensource alat na SystemRescueCD-u, zove se TestDisk.

On uspješno vraća (barem je kod mene bio slučaj) izbrisane particijske tablice.

Ono što mu je eventualno mana, nije previše intuitivan ako nemaš previše iskustva, a pogotovo ako nemaš iskustva s linuxima.

Ali ako ti ništa drugo ne pomogne, možda ti je to rješenje... Imaš na priloženim linkovima i nekakve upute.

Nadam se da ćeš riješiti svoj problem.

Lijep pozdrav.

EDIT: Imaš na google-u isto par rezultata za alate koji će ti možda biti bliži za upotrebu ako nisi vičan linuxu.. LINK

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 14:27 (Prometej).
17 godina
neaktivan
stalker kaže...

Zašto bi ga formatirao kad je izjavio da ima nekih važnih podataka na njemu? Probaj programima poput Active Partition Recovery ili Partition Find and Mount. Prije toga u run polje upiši compmgmt.msc pa pod STORAGE > DISK MANAGMENT pronađi svoj uređaj i probaj markirati particiju kao aktivnu ako se da ili na properties > tab VOLUME i klikni na POPULATE (slika u prilogu). Ako je problem isti nabavi jednog od ova dva programa i pokušaj spasiti podatke sa obrisane particije.

stalkeru... ak se ikada vidimo imaš ĆEVAPE I PIVO...

Kublach
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice