Igre mi se crashaju nakon instalacije ram-a

poruka: 6
|
čitano: 1.292
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Pozdrav, danas su mi stigli novi rami 2x4gb i nakon što sam ih ubacio više ne mogu uci ni u jednu igru, udje na 2 minute i samo javi game stop working itd. Do danas sam igrao sve normalno, kompjuter učitava rame da imam 16 giga i sve okej je i u biosu, dok ne udjem u igru, pubg,btf 1,ark nebitno. Imao sam do sada 2x4GB gskill 3200mhz i kupio sam iste takve sad imam 4x4gb. Kad izbacim 8 giga igre rade opet sasvim normalno. Što nije uredu? 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: Igre mi se crashaju nakon instalacije ram-a
BeLLicus kaže...

..Što nije uredu? 

bilo što povezano s RAMom (a to je 90% PCja) .. no banalno, memtest86, postavke BIOSa (saveati), postavke OSa-swap.. i igre/config pa do tog da je MBO, napajanje nešto treće. Skoro sve, ovo su samo prrvi sumnjivci. Još banalnije, OC, popunjavanje svih banaka-DIMMa i (ne)stabilnost su stvar mbo+ram i možda pojedinačno nikad nema problema dok se sve na hrpi može pojaviti (npr test s 8GB samo novih modula, jel radi).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina

Evo sad probao sa novima, 2x4 radi sve savršeno.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
BeLLicus kaže...

Evo sad probao sa novima, 2x4 radi sve savršeno.

empirja na djelu + determinizam. MBO-chipset, možda novi BIOS, bez OCa i sl.. -ne rade sve stvai na ''max'' tj to je nestabilno, ponekad radi.

+ provjeri slobodno mejsto na disku, swap/pagefile/hyber.. mora biti veće ili jednako količini RAMa, ispravan disk itd..

+ može fix biti zamijena 4x4 u 2x8 .. može biti spuštanje clocka (za RAM) ili povećavanje CASa (to bi automatika BIOSa morala automatski.. ali moraš ući, sejvati..)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 18:46 (ihush).
11 godina

Sad sam probao stavit bios na deafult vrati nazad OC rama na 1866 i onda sve radi, ali rami su inače 3200mhz. 

16 godina
BeLLicus kaže...

Sad sam probao stavit bios na deafult vrati nazad OC rama na 1866 i onda sve radi, ali rami su inače 3200mhz. 

- nisu nikakvi rami inače nešto.. OC je OC, max je uz napomene, popunjavanje svih banaka rama, oc, max.. i uvijeti koji se tad mijenjaju su obično navedeni kao fusnota u opisu MBO.. (ona mala sitna slova, treba ih čitati, razumjeti, važnija od velikih slova..) :)

- odnosno, umjesto forsiranja nestabilnog clocka, dobit ćeš bolji CAS, efektivno zanemarivo.. promil na performansama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice