HP V330 crn ekran

poruka: 8
|
čitano: 1.778
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
HP V330 Crn ekran

Ekipa imam jedan veliki problem. Laptop HP V330 jedno 10tak dana , cim ga upalim izbaci mi obavjestenje na ekranu nesto kao izasla nova verzija Biosa i da li zelim da ga update-ujem. Haj ja sam to ignorisao jedno vrijeme i jedan dan ga upalim i hajde potvrdim. On je nesto krenuo instalirati vamo-tamo i poceo beep-ikati svako malo, posto imam malu bebu koju sam u to vrijeme kada sam to pokrenuo taman bio uspavao nakon 2 sata patnje ja sam refleksivno ugasio laptop da nju ne probudim i ostavio ga u stranu. Kasnije kada sam ga pokusao upaliti samo crna slika. Laptop radi sve to u redu, caps lock stalno svijetli i ekran crn. Spajao sam ga na monitor od PC-a ne daje sliku, spajao ga na TV preko HDMI-a isto crna slika, pokusavao milion nekih stvari sto sam nalazio na stranicama ali uzaludno. Stvarno vise nemam ideje sta da radim i vi ste mi zadnja nada. Ako neko zna kako da rijesim problem hvala mu puno.

RayToral

0 0 hvala 0
16 godina
Re: HP V330 Crn ekran

-dobri refleksi, ali pogrešni. Pogađaš što ne smiješ (kad se flasha bios..).. sad znaš. Tako dobiješ 'ciglu'.

-postoji štansa, tj ovisi ako postoji.. google-model i spašavanje biosa, obično pripremljen usb .. ako postoji, ako ne, tad servis, drugi chip-rom-bios itd. Neki modeli mbo imaju rezervni bios, neki imaju postupak za spašavanje ali ništa ne mora raditi tj da bi spašavanje imalo šanse bar taj dio biosa mora biti ispravan-raditi.. tj ovisi u kojem trenu je prekinuto-ugašeno, loto-sreća.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
neaktivan

I zena mi je rekla, bravo maistore 🤣, nego sta konkretno predlazes da uradim? Ovde po Mostaru i okolici nema niko ko moze programirati novi BIOS, svi su tipa nova ploca, novi laptop... a zao mi ga, jos ga nisam ni otplatio, jos mi par rata ostalo 🤣

RayToral
16 godina

možeš li barem pronaći neku sliku mbo-ploče.. gdje se vidi bios-chip? (ili otvoriti.. imaš alat-odgovarajući ..).

-ovisno kako je chip postavljen, npr sip-utor.. ili zalemljen .. pa do tog da na npr ebayu kupiš programiran chip i ovisno o tome da li je zalemljen zamjieniš.. (zato je zgodniji utor ali se to već duže vrijeme lemi pogotovo laptop..).

- ako netko ima isti-identičan.. možeš ga 'posuditi', naravno ako je chip zalemljen jasno ti je koji je rizik? (umjesto jedne cigle, dvije..). ..

tj bios-rom (programirani chip) ti treba 'samo' za paljenje, tj tad procedura ide ovako, ispravan chip (s drugog laptopa) ti treba za paljenje.. spojiš ga na nožice-kontakte postojećeg, postoje čak i 'krokodil' kvačice za takve stvari + mjesto za chip kao adapter... svega ima na ebayu. Kao da pališ auto preko kablova.. (akumulator). Kad upali, tad makneš bios, tj dok radi ne treba, ali oprezno da ne pregori i sl. .. i flashaš postojeći, ovaj put do kraja bez gašenja.

.. ali ni to nije samo tako, tj laptop ugl ima winflash (soft) koji u pravilu ne dozvoljava flashanje starije verzije tj provjerava postojanje (i treba win, jer je win-app) .. pa nemaš čime flashati tj trebaš dos-app soft, kao uniflash a tad moraš znati kako se to radi i moraš znati 100% što radiš.. (tj nemaš što pokvatiti, jer je već pokvarno, osim drugog chipa koji ti treba za spašavanje..). Sve to moraš imati pripremljeno prije paljenja, nema tu pokušaja.. nego sve iz prve mora raditi + svako ponavljanje može oštetiti mbo-chip.. nešto sporedno-slučajno.

-s biosom se ne igra, tj zato za flashanje laptop mora biti priključen na struju i imaš tisuću upozorenja da ne gasiš.. do kraja, tj tek ako sve prođe sam se restarta.. nikako gasiti, no sad je kasno.. tj nije jer ako pokušaš spasiti opet vrijedi to pravilo, kad upališ ne gasiš dok ne središ a problem je nekoliko puta veći nego kad to radi winflash ili automatika-upgrade.. jer sve moraš pripremiti i znati kako se što koristi + snalaženje u dosu-naredbama i osnovnom setu uniflash i sl alata-naredbi.. tj potražiš prvo na lenovo hp info što i kojim softwareom, sigurno ima odgovarajuća tema-pitanje.. zagoogalj za info npr uniflash.

edit: .. ne postoji hp v330.. samo lenovo, pa pitanje što zapravo imaš ili prvi je prošao, ako je vic :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2021 23:03 (ihush).
8 godina
neaktivan

Hahahahhahahaha koji si ti otac, sada si me jos vise zbunio 🤣. Trazio sam po google-u sve sam prebrao. Ovakav model laptopa niko od bliski prijatelja nema. Ispitivao sam ih bas da vidim da li neko mozda ima pokvaren pa da otkupim plocu. U glavnom gore sam napravio malu gresku u pisanju, nije HP nego Lenovo 🤣. Ne znam je li slicna procedura i kod ovoe marke. U glavnom imam sada ovo pitanje. Da li mora biti bios chip iskljucivo sa ovakve ploce ili pase npr sa nekih novijih lenovo ploca?

RayToral
16 godina

-marka je nevažna tj pravila su ista, kao i sve ostalo.. ali s lenovo imaš malo bolju šansu tj pristojniji support koji možda pomogne, tj pronađeš moguće riješenje (bolja organizacija, npr driveri i sl.. dok se hp ne trudi na taj način).

ako postoji automatika za popravak biosa, učitavnje s npr USB ili SD kartice.. pronađeš i slijediš upute, pa ako imaš sreće proradi.. ako nemaš, prošli post i uniflash + svijeća za svaki slučaj.. 

8 godina
neaktivan

Evo sada cu probati pa sta mi Bog da. U svakom slucaju hvala puno na izfvojenom vremenu🥰

RayToral
8 godina
neaktivan
HP V330 crn ekran

Samo da javim da sam probao sve moguce kombinacije i dalje nista. Izgleda trebat ce novi bios...

RayToral

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice