Treba mi program s kojim mogu postojeće particije C: i D: (re-size) povećat, smanjit u Windowsima prije nego što formatiram PC...
Hvala
Treba mi program s kojim mogu postojeće particije C: i D: (re-size) povećat, smanjit u Windowsima prije nego što formatiram PC...
Hvala
MiniTool® Partition Wizard Home Edition - besplatan
Na disku imam 3 particije - c, d i e.
na c particiji (primarna) su windowsi.
htio bih povećati c particiju sa 20 na 40 gb, na račun d particije.
programom Easus partition manager smanjio sam d particiju za 20 gb i taj dio je proglašen "unallocated".
pokušao sam na taj dio proširiti c particiju, ali sistem mi stalno javlja nekakvu grešku i ne dozvoljava povećanje c particije.
onda sam taj dio od 20 gb proglasio novom particijom (f) i to primarnom, pa sam pokušao sa programom Paragon partition proširiti c na račun f, ali ni to ne ide.
kako mogu proširiti c particiju na tih 20 gb prostora?
Inače se C particija može proširiti i u Disk Managementu (kad ima unallocated prostora iz nje) u Sedmici ,ali ne znam zašto to tebi ne dopušta.
Daj screenshot Disk Managementa ,pa ćemo vidjeti o čemu se radi.
imam win xp, pa ne mogu to napraviti iz disk managera
imam win xp, pa ne mogu to napraviti iz disk managera
Pošto to nisi ni navel ,nisam ni mogel znati.
Svejedno ,daj nam sliku Disk managementa.
evo fotke - jedna iz disk managmenta, a druga iz easusa
Ako ti ne dopušta proširenje u Easus-u ,trebal bi to napraviti izvan sistema ,sa bootabilnog cd-a. Ima li Easus opciju izrade takvog cd-a?
Ako nema ,skini MiniTool Partition Wizard Bootable CD ,snimi ga na CD i bootaj PC s njim i u njemu onda povećaj C particiju.
hvala na pomoći... idem probati i to...