Graphic driver windows 10

poruka: 10
|
čitano: 988
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima, 

imam problem s driverima za grafičku karticu HD5850m ( koristim laptop: acer aspire 8942g ). Prije nekoliko mjeseci napravio sam upgrade sa 7 na Windows 10.

Sve je radilo super, međutim prije nekoliko dana pojavio mi se problem "amd display driver stopped responding and has recovered". Probao sam razne mogućnosti, od najnovijih drivera, do onih starih, međutim isti problem uvijek.

No, i nakon ponovne instalacije 10 ( kako je u nekim temama bilo preporučeno nije pomoglo ). Ima li netko kako rješenje? 

Zahvaljujem na svakoj pomoći :D

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Graphic driver windows 10

Bok,

ja imam slični problem i sumnjam na novi amd driver (16.7) ili na novi Windows update. Od jučer imam black screen s backlightom ako mi je driver instaliran. Kad ga deinstaliram gubi se black screen, ali ne mogu ga ponovno instalirati ni ništa. Je li ti u device manageru na grafičkoj piše Error 52? Isto sam pokušao clean installati drivere, resetirao sam windowse, ali ništa ne pomaže.

17 godina
protjeran

Ne instalirajte nove drivere za te stare grafe. Ni meni sa HD8500M na laptopu ne rade dobro. Stavite one zadnje stare Catalyste. Novi driveri vam neće donijeti bolje preformanse već samo probleme. Oni nisu ni namjenjeni za stari hardver. Probajte ove, to su zadnji Catalyst driveri.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 22:11 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim stvarno nisam siguran, na tu temu postoje brojni "topici" na njihovim službenim stranicama. No, pokušao sam vratiti i na windows 7. 

Sličan problem, iako sam uzeo stare drivere. Ubuntu radi normalno, no mislim da koristi integriranu grafiku. Isto tako na Mozilli se ovaj problem, ako pokrenem youtube ne događa,

dok se na Chromu opet smrzava, no to je barem mislim činjenica da koristi grafičku karticu. Trenutno radim test s FurMark, i ostao sam iznenaden da graficka na full opterecenju prolazi. 

Sada je najgore da nisam siguran je li problem u hardveru ili driverima. :( 

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ako si radio reinstal 10-ke to znači da Windowsi rade probleme. Da se probaš vratiti na 7-cu i testiraš grafu?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 22:20 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vratio sam se na 7-icu i instalirao neke prastare drivere, međutim opet isto kod Chroma i Videa.

No, dok sam testirao grafu s FurMark, prolazi mi test.. Što me čudi s obzirom na postavke koje sam stavio. ( 1920x1080 )

11 godina
neaktivan

I ja sam pokušao sa starijim driverima, ali ne pomaže. Jedino što mi preostaje je možda clean install Windowsa, ali imam osjećaj da je to uzalud. Evo tu je na forumu još jedna tema s istim problemom. Sutra ću ubaciti karticu u drugi komp da vidim što se tamo događa.

15 godina
neaktivan

Zahvaljujem se na pomoći. Meni je pomoglo, konačno, nakon 2 dana igranja i isprobavanja. Uglavnom, na sedmici, najprije sam testirao pomoću FurMark. No, nakon toga ipak instalirao kao što si predložio 15.7 drivere i za sada "radi" :D

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

E a jesi siguran da stvarno radi? Jer ja sam jučer isto tako uspio instalirati 16.7 i mislio da sam riješio problem dok nisam upalio neku igricu. Odem u Device manager i vidim upozorenje: Error 52, ne priznaje driver zato što nema digital signature...

15 godina
neaktivan

Isprobano na nekoliko igara, radi. 

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice