GOM Player

poruka: 52
|
čitano: 19.584
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
GOM Player

Mali problemčić... Nime krenuo sam koristiti Gom na preporuku bivšeg cimera, nakon što nam je obojici BS Player krenuo praviti probleme. O čemu se konkretno radilo ne sjećam se točno jer bilo je to negdje prije godinu i pol. Instalirao sam GOM prije svega jer je bio besplatan i imao svoje kodeke a uz to nisu se morale instalirati razne "džidžamidže" da bi program radio (ak se ne varam BS Player je radio samo ako se instalira neki vrag - što me je jako smetalo). GOM me je oduševio stabilnošću i brzinom, lijepim dizajnom i preglednim sučeljem (iako je ono malo podsjećalo na BS, čini mi se da su malo kopirali, no nema veze, ionako to svi rade) i do nedavno besprijekorno radio.

Naime nedavno mi se dogodilo to da su mi titlovi otkazali i neće se prikazivati i primjetih također da mi u fullscreenu ne pokazuje "Volume up or down", dakle kada pojačavam i stišavam zvuk obično prikazuje u postotcima trenutno stanje glasnoće - i to je nestalo. Probao sam instalirati noviju verziju ali stanje je ostalo nepromijenjeno. Titlove sam uspio dobiti ali samo na način da se oni prikazuju "Display on video" umjesto kako bi trebalo "Display on overlay surface", pri čemu su titlovi mutni i lošije kvalitete.

Ima li netko sličan problem, iskustva, neki savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: GOM Player

Si probao ic na subtitle explorer (ima opcija, neznam, nemam sad tu Gom, ) i tamo nadjes taj prijevod

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
16 godina
neaktivan
GOM Player

Imam ja, savjet.

Koristi VLC Media Player. 2x bolji od GOM-a, provjereno

Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Bellatrix kaže...

Imam ja, savjet.

A i to sta kazes
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
16 godina
neaktivan
GOM Player

Probah s explorerom čim se problem pojavio, a ne znam za taj VLC, nekako mi izgleda kao Windows Media Player Classic. Ne sviđa mi se (nisam ga koristio) i radije bih ostao vjeran GOM-u a uklonio dotični problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
GOM Player

ja sam bio na gomu dosta dugo pa sam sad presao na km player

a najjednostavnije ti je da izbrises i ponovo instaliras ako neznas drukcije

amd6000 3.1ghz,seagate 320gb,ati4850 512ddr3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stimulans kaže...

Probah s explorerom čim se problem pojavio, a ne znam za taj VLC, nekako mi izgleda kao Windows Media Player Classic. Ne sviđa mi se (nisam ga koristio) i radije bih ostao vjeran GOM-u a uklonio dotični problem

Pa ako ti se ne sviđa interface od VLC imaš jedan program koji je rađen po kodu VLC-a a izgleda dosta ljepše.
Meni je VLC puno bolji od Gom-a zbog toga što podržava dosta streaminga, podržava i Quick Time, ma jednostavno nije mu GOM ni u peti.Nema videa na koji sam naišao da ga VLC nije mogao sažvakati!
Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
16 godina
neaktivan
GOM Player

Ma probao sam ga brisati i nanovo instalirati ali bi me zatekla ista situacija. I dalje radi ok sam me ti titlovi pate. Znam da može bolje ali ne znam što trebam napraviti. Ajd probat ću taj Kantaris ali bih najradije ostao pri GOM-u... zavolio ga s vremenom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
GOM Player

pogledaj dali ti je ovo na mjestu

ako nije u tom stvar onda nezznam

gom gom
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 17:11 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GOM Player

Ili ipak ne. Kantaris mi djeluje nekoko ušminkano i potpuno suprotno od onog što ja tražim. Želim program koji je ugodnog sučelja ali nikako neukusnog. Evo prve dvije slike su Kantarisa a treća je GOM-ova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Stimulans kaže...

Ili ipak ne. Kantaris mi djeluje nekoko ušminkano i potpuno suprotno od onog što ja tražim. Želim program koji je ugodnog sučelja ali nikako neukusnog. Evo prve dvije slike su Kantarisa a treća je GOM-ova.

ni meni se ne sviđa gom izgleda puno bolje
16 godina
neaktivan
GOM Player

Dobro ajd! Toliko se razumijem u titlove. Da sve je podešeno kak spada. Titlove uvijek "rinejmam" da imaju isti naslov kao i film da bi ih program mogao i sam učitati (da ih ne moram tražiti kroz subtitle explorer), nisam siguran da li radi "drag & drop" jer nisam probavao. Dakle i film i prijevod jednakog su naziva i program učita prijevod prilikom pokretanja određenog filma ali se prijevod ne prikazuje osim kada ga "ugradim u sliku", konkretna opcija u GOM-u glasi: "Display on video (TV-OUT) - kada mi je to uključeno onda mi se prikazuju titlovi ali su mutni i nejasni, slabije kvalitete. Evo slike:

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Stimulans kaže...

Dobro ajd! Toliko se razumijem u titlove. Da sve je podešeno kak spada. Titlove uvijek "rinejmam" da imaju isti naslov kao i film da bi ih program mogao i sam učitati (da ih ne moram tražiti kroz subtitle explorer), nisam siguran da li radi "drag & drop" jer nisam probavao. Dakle i film i prijevod jednakog su naziva i program učita prijevod prilikom pokretanja određenog filma ali se prijevod ne prikazuje osim kada ga "ugradim u sliku", konkretna opcija u GOM-u glasi: "Display on video (TV-OUT) - kada mi je to uključeno onda mi se prikazuju titlovi ali su mutni i nejasni, slabije kvalitete. Evo slike:

da kuzim sad al neznam u cemu je problem.probaj km player on je dosta slican gomu i samo zanemari onu sliku na stranici mozes mu mjenjat skinove tak da izgleda ljepse i jednostavnije i  najvaznije cita sve formate za koje znam
16 godina
neaktivan
GOM Player

Ok! Za skinove mi nije neki problem. Primjetih da je dosta sličan GOM-u. Reci mi da li je program stabilan, koliko ti se ruši u svakodnevnoj uporabi, koje formate podržava, jel koristi slično kao GOM svoje kodeke ili si ih morao dodatno instalirati? (to mi je bilo lijepo kod GOM-a, nisi morao koristiti neke pakete kodeka pa si stavljati stvari za koje ne znaš čemu služe i da li će ti ikada trebati) i da li je taj Player namijenjen isključivo/orjentiran videu ili je za općenitu upotrebu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Stimulans kaže...

Ok! Za skinove mi nije neki problem. Primjetih da je dosta sličan GOM-u. Reci mi da li je program stabilan, koliko ti se ruši u svakodnevnoj uporabi, koje formate podržava, jel koristi slično kao GOM svoje kodeke ili si ih morao dodatno instalirati? (to mi je bilo lijepo kod GOM-a, nisi morao koristiti neke pakete kodeka pa si stavljati stvari za koje ne znaš čemu služe i da li će ti ikada trebati) i da li je taj Player namijenjen isključivo/orjentiran videu ili je za općenitu upotrebu?

pa neznam meni se ne rusi niti je treba skidati neke kodeke,nezanm na takav video nisam naiso da bi bilo potrebo
16 godina
neaktivan
GOM Player

Hmmm... mogao bih mu dati šansu. Hvala na informacijama za KM Player. Ako netko još ima koji savjet za spas GOM-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GOM Player

Ma GOM je zakon nikakvih problema s njime al sicam se da sam  imao problema sa s subtitlovima..al sam ga samo izbrrisa pa instalira.i radim drag drop

Napojnica je ulaganje u buducnost
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bellatrix kaže...

Imam ja, savjet.

jel VLC podržava flash (.flv i .swf)?
16 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
Bellatrix kaže...

Imam ja, savjet.

.flv da
.swf mislim da ne
Ali za Shockwave Flash imaš posebnih playera. npr. Any FLV player
17 godina
protjeran
GOM Player

Po meni je najbolja kombinacija K-Lite Mega Codec pack i Media Player Classic - jednostavni a podržavaju sve vrste videa i glazbe.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GOM Player

http://www.gomlab.com/eng/forum.html?mode=announceView&a=65&no=17

to je link na kojem se može skinuti GOM Player sa ispravljenim problemom, ne znam kako to nisam prije uočio. Tople preporuke programa (i dalje mu ostajem vjeran, mnogi koji su ga probali nakon BS Playera rekli su mi da im je dotični puno ugodniji pa vi sad vidite). Zahvaljujem se na savjetima! KM Player... može ali samo ako me GOM uspije razočarati u što sumnjam. Pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Mayales kaže...

Po meni je najbolja kombinacija K-Lite Mega Codec pack i Media Player Classic - jednostavni a podržavaju sve vrste videa i glazbe.

Ako ti se svidja MPC probaj sa njegovim nasljednikom. Zove se Media Player Classic Home Theatre. Nikakvi packovi ti nece vise trebati Smijeh
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 18:59 (bnaci).
16 godina
protjeran

super onda se i ja vracam na gom

17 godina
neaktivan
Stimulans kaže...

Kako si promijenio da ti crta bude crvena?
Area-51 m15x
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
Stimulans kaže...

Skinuo je  SKIN Welcome To Hell
16 godina
neaktivan
GOM Player

Yess! GOM je zakon! Nema mnogo dobrih skinova ali se da pronaći po koji kvalitetan, eto ja sam promijenio boju čisto da ga malčice personaliziram. A i crveni vražićak / smajlić je simpatičan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 19:34 (Stimulans).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
Razer_Copperhead kaže...
Stimulans kaže...

Skinuo je  SKIN Welcome To Hell
 Thanks, a ja mislio da mogu sam mijenjati negdje u opcijama boju koju hoću.Plač
Area-51 m15x
16 godina
neaktivan
GOM Player

E nemožeš to.

Ali ima nekih još skinova koji dođu s instalacijom ugrađeni.

Probaj njih. Evo slika kako to izgleda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

E nemožeš to.

Ali ima nekih još skinova koji dođu s instalacijom ugrađeni.

Probaj njih. Evo slika kako to izgleda.

Najbolji od ugrađenih je originalni ili za skinuti Deluxe po meni.
Area-51 m15x
16 godina
Bellatrix kaže...
dejo6 kaže...
Bellatrix kaže...

Imam ja, savjet.

.flv da
.swf mislim da ne
Ali za Shockwave Flash imaš posebnih playera. npr. Any FLV player
 al ja više volim sve u jedan rješenja. onda ostajem kod gom playera. s njim možeš čak i igrat igrice u flashu.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice