FPS drop u igrama

poruka: 35
|
čitano: 12.480
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

Naime imao sam komp sljedeca konfiguracija:

Intel Pentium Dual Core e5400 2.7ghz

2gb rama

Ati Radeon hd 4650 1gb

400w napajanje (no name)

Sve je radilo ok,međutim kupio sam novu grafu (radeon hd 3870) i sad imam taj problem

Na staroj grafi je npr. u CODU black ops fps bio 40 na low-medium settingsima na rezoluciji 800x600,sa ovom 3870 je fps oko 50 na 1024x768 i medium-high settingsima

Sad je problem taj FPS drop,gledam oko sebe sve normalno i onda kad npr. izadjem iz sume i vidi se novi dio igre,fps mi padne sa 50 na 3 i kao da zablokira igra na par sekundi i onda se nazad vrati i tako par puta dok se ne stabilizira i dalje sve normalno,sve dok ne odem na neko drugo mjesto

Isti problem se javlja i kod Hitman Absolutiona

U cemu je problem?

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

Ja ovo ne vjerujem

Evo video u kojem se vidi tocno sto se događa,nemogu igrat igru normalno uopce...u codu black ops 2,ne freeza bas tako jako,ali svejedno,znaci da nest nije ok

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

Sorry, ali s toliko rama i no name napajanjem i ja bi vjerovatno štekao. Koje win imaš? Skini game booster i probaj pogasit sve procese koji ti ne trebaju pa onda probaj iigrat

Moj PC  
0 3 hvala 1
16 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

definitivno veliki dropovi rade manjak memorije. jer se uključi pagefile i onda nastaje usporavanje. za današnje igre treba 4+ gb rama obavezno. i ako je moguće 6+gb rama sa ugašenim pagefileom.

Moj PC  
1 2 hvala 1
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

ne kuzite,kad sam imao radeonku hd 4650,koja je slabija od ove dosta,radilo je sve super,ali kad sam stavio ovu,događa se to

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

mi kužimo, imaš slab komp i hebe te ram 1000%

Moj PC  
0 10 hvala 1
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

gle,to je fps drop,odnosno igra freeza...na tom kompu,prije 5 dana je bila graficka ati radeon hd 4650 koja je slabija od trenutne,i onda je radfilo sve bez ikakvog stekanja,bez ikakvih freezova

s ovom grafickom se dogadja to

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: FPS drop u igrama
ARazer kaže...

Sorry, ali s toliko rama i no name napajanjem i ja bi vjerovatno štekao. Koje win imaš? Skini game booster i probaj pogasit sve procese koji ti ne trebaju pa onda probaj iigrat

Mozda mu se GPU pregrijava ili je napajanje preoptereceno...

ranko091 kaže...

definitivno veliki dropovi rade manjak memorije. jer se uključi pagefile i onda nastaje usporavanje. za današnje igre treba 4+ gb rama obavezno. i ako je moguće 6+gb rama sa ugašenim pagefileom.

Ne mora znaciti da je do rama..... imam 4GB, tu i tamo izvadim jedne kekse od 2GB i u mnogim igrama ne primjetim nikakvu razliku, probaj i sam ako ne vjerujes. Problem koji uvijek imam sa 2GB je u sporijem loadanju igara, vrlo sporom minimiziranju igara odnosno nekada fakat dugo traje itd (naravno, sve aplikacije u pozadini su mi iskljucene, osim antivirusa).... no, kada je u pitanju frame drop, to bas i ne primjecujem.

Ugl, ne mislim da su zbog rama nuzno frame dropovi ako je iskljucio sve bespotrebne programe u pozadini kao ja... ako nije, e onda bi vec moglo biti.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 15:25 (lovac82).
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

temperature grafe nikad neide preko 70c

jel moguce da je to napajanja? da je preslabo za tu grafu?

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
FPS drop u igrama

Stavio si najnovije drivere koje si nasao jel tako.

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
FPS drop u igrama

Ajd vidi jel ima negdje stari catalyst 9 ili 10 za tvoj OS i stavi njega.

Malo sam pregledao i ja i vidim da nema. DO RAM-a nije sigurno. To je cista glupost, sa 4 GB imas vise nego dovoljno RAM-a za black ops.

Ako sam ga ja sa 2 gb vrtio bez pol muke onda nije ni kod tebe problem sigurno.

Ja imam staru GTS 250 i u dosta igara imam veci FPS sa starim driverima.

Jel igras original ili je jogurt.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 15:54 (Tyberius_Prime).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

gigabyte

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

nisam naveo,imam win 7 64 bita

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

moja greška...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 15:57 (191x7).
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

To je za 64-bit Windowse. Mislim da tebi trebaju driveri za 32-bit - ne vjerujem da na takvom kompu kakvog imaš imaš instaliran Win 7 x64...

imam bas 64bitni win7 ultimate

Potpis
16 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

kad vidim ovakve probleme dođe mi da ti pošaljem ati 4870, koja mi leži doma i skuplja prašinu. davno sam se i ja tako hebavao. dok nisam dosao do toga da su mi oči važnije, i investirao u bolju grafičku i monitor.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

haha,ma nezz u cemu je problem jednostavno,sa slabijom grafickom,makar sam imao manji fps,nista mi nije freezalo...a temperature grafe u proca su 100% normalne

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

e fkt neznam koji je ovo racku

instalirao sam sad Battlefield 3 i prva misija u vlaku je bila konstantno u 30-40fps-a na medium detaljima na rezoluciji 1024x768

Prošao sam tu misiju,međutim kad sam poceo igrat drugu,jos je u onom vozilu bio normalan fps ali kad sam izasao van,igra je zafreezala, i odmrzla se svakih 10 sekundi na 2 sekunde,zatim sam htio izaci iz igre,medjutim trebalo mi je dobrih 5 minuta

Isto sam skuzio na HITMANU da se to događa kad je puno ljudi okolo,npr. proso sam ovu misiju od koje sam stavio video nekako,i dosao sam do djela ti je bilo malo ljudi, i igra se nije smrzavala,no sljedeca misija je u baru punom ljudi i tamo se pocelo opet smrzavati ko' ludo

Jel znate sad u cem je problem?

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
FPS drop u igrama

uključi msi afterburner pa kad ti se to dogodi snimi i stavi ovde ss od njega,task manager performance isto da vidimo ram i proc

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 17:25 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

evo dobio sam ovo

http://i.imgur.com/0siGDo4.jpg

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

E ljudi,eto problem je riješen

Naime bio je softverski problem,jer sam system restorao najdalje moguce sto je islo i sad sve normalno dalje radi :D

Hvala svima na pomoci

Potpis
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

e ljudi,ja fkt neznam koji je ovo k....asd se problem opet pojavio :O

bio sam opet stavio system restore, i radilo je neko vrijeme i sad udjem u bf3 i opet se tako zamrzava -.-

edit: skuzim u task menađeru da mi koristi 100% cpu-a 

Kako da rijesim ovo?

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 19:10 (bancic123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bancic123 kaže...

e ljudi,ja fkt neznam koji je ovo k....asd se problem opet pojavio :O

bio sam opet stavio system restore, i radilo je neko vrijeme i sad udjem u bf3 i opet se tako zamrzava -.-

edit: skuzim u task menađeru da mi koristi 100% cpu-a 

Kako da rijesim ovo?

vidi koji proces koristi većinu procesora te ga eliminiraj ili odinstaliraj ili obriši. osim ako nije neki bitan proces za operativni sustav (obično nije ali...)

procese vidis u task manageru (obavezno stisnut "show processes from all users")

14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

sad sam stavio nove windowse,skinut cu sad neku zahtjevniju igru,pa cu vidjet xD

Potpis
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FPS drop u igrama

trebam pomoc sa igrom tera enmasse zelio bih da dignem fps do 50 ima gpu hd 7770 black edition ako ko moze da pomogne :D

0 1 hvala 0
15 godina
FPS drop u igrama

Onda probaj malo smanjit video postavke da dobis veci FPS !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

na 0 je skoro i ne ide fps krece od 20-50 ovisno gdje si

15 godina
FPS drop u igrama

Koji procesor imas ?

Music As A Weapon !!
Moj PC