To ce biti dovoljno za prosjecnog korisnika kojemu se ne da nista drugo podesavati ili su prelijeni progooglati u potrazi za informacijom kako ucinkovito zastiti svoje racunalo.
To ce biti dovoljno za prosjecnog korisnika kojemu se ne da nista drugo podesavati ili su prelijeni progooglati u potrazi za informacijom kako ucinkovito zastiti svoje racunalo.
Ma ne.. sad je zbunjoza neka nastala...
http://www.agnitum.com/products/outpost/download.php
I firewall pro je dostupan za free download na gornjem linku!! ?
Ja ubacio COMODO prije 20ak dana i zadovoljan sam.
još jedan glas za Comodo, koristim ga zadnjih cca godinu dana i zadovoljan sam, ali koristiti samo firewall jer ona njihova proaktivan zaštita je najiritantniji komad softwarea koji sam vidio, može se mjeriti s UACom na Visti
Oduševilo me što je Agnitum ponovo dao free verziju svog firewalla. Koristio sam ga dugi niz godina i mogu reči (iz osobnog iskustva i raznih testova) kako je Outpost možda i najbolji softverski firewall na tržištu. Ako ste još i voljni malo petljati po njegovoj konfiguraciji možete podesiti vrlo detaljna pravila pristupa za pojedine programe. Ma, za svaku preporuku. Sad sam skinuo free verziju i igram se s njom, zakon...
Dodatni veliki plus je i postojanje 64 bitne verzije.
Nakon njega Comodo.
još jedan glas za Comodo, koristim ga zadnjih cca godinu dana i zadovoljan sam, ali koristiti samo firewall jer ona njihova proaktivan zaštita je najiritantniji komad softwarea koji sam vidio, može se mjeriti s UACom na Visti
Comodo ako si napredniji a ako želiš jednostavno a dobro onda PC Tool Firewall.
slazem se s ramboxom o svemu sto je rekao za outpost! vjeruj firewall je toliko dobar a nije nametljiv...za razliku od ZA.....jedino sto nisam jos otkrio je to zasto mi blokira neke portove pa mi puca konekcija kada koristim google chrome??...a sto se tice pc tools-ovog firewalla..nije u rangu ova dva najbolja al sasvim dovoljan ukoliko nisi clan neke teroristicke organizacije :D
Jedno pitanje za znalce. Jel postoji neki program, stranica ili sta vec da se testira propusnost firewalla?
Jedno pitanje za znalce. Jel postoji neki program, stranica ili sta vec da se testira propusnost firewalla?
Ova prva stranica samo testira portove tj otvorenost , zatvorenost istih a normalno mora bit sve zeleno a to znaci da Stealth Port funkicja dobro radi bilo na firewallu ili Rutheru ako ga imas. Ruther-i svi imaju funkciju Stealth Ports ali kod nekih to ne radi dobro ili vrlo lose pa je onda racunalo vidljivo s interneta za hakere i druge koji vole njusit okoli i trazit zrtve i iskoristavat propuste na ovakav nacin. Stealth Ports funkcija zapravo znaci da se s interneta samo vidi firewall a racunala kao da uopce nema ne vidi se. Firewall u tom modu ne odgovara na izazove i provokacije uopce samo suti i blokira sve osim onih prije poznatih ili dopustenih mreznih paketa koje propusta. Zapravo ne moras bas uopce testirat sam jer su to obavili za nas na matousec.com, medu tim svim silnim testovima tj 84 ima dosta i cistih firewall testova pa je to vrlo kompletno i temeljito napravljeno. Vecina testova na Matousec.com se zapravo odnosi na HIPS komponentu ali se sve zapravo fino vidi te su ta testiranja vrlo cjenjena i poznata na daleko vec tj kako koji proizvod stoji. Ako hoces sam probat onda mozes isprobat Comodo Firewall Test koji je isto ukljucen u to testiranje tamo to je jedan program koji u sebi ima 30 i nesto testova pa isprobaj onda. Tamo kod rezultata na Matousec.com imas skroz desno Report u PDF za svaki proizvod kak je prosal u testovim i tocno di je bilo propusta u kojem testu pregledno i jednostavno
http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php
http://www.testmypcsecurity.com/securitytests/firewall_test_suite.html
Kako je lijepo imat doživotnu licencu za najbolji firewall Online Armor
Po meni firewall nije potreban ako se ima Vista/Win7
Samo opterecuje komp i trosi memorije.
Malo jest Offtopic, al mora sam iznit misljenje.
Po meni firewall nije potreban ako se ima Vista/Win7
Samo opterecuje komp i trosi memorije.
Malo jest Offtopic, al mora sam iznit misljenje.
Moze objasnjenje zasto bas Visti/win7 nije potreban firewall.
Zato sto je OS puno bolje napravljen po pitanju sigurnosti nego XP. Puno je vise otporan na upade hakera i virusa nego XP. Ja koristim Aviru Free i nikad, bas nikad problema sa virusima.
Firewall je potreban svima koji se malo više razumiju u računala i zanju šta rade. Bez dobrog firewalla riskiraš keyloggere, a ne želiš da ti netko ukrade podatke o kreditnim karticama, net passportima i ostalo. Pomisli samo na net-banking. Ja sam neki dan popaso keyloggera, i kolega hacker mi upao u računalo.. Kako se to dogodilo, brat mi je surfao po stranicama sumnjivog sadržaja, klikao na pop-upove i tako, a ja sam isključio Firewall jer sam nešta radio a Online Armor mi je smetao. Čim sam ga uključio blokirao sam network traffic i riješio se idiota nakratko, zatim poduzeo druge security mjere da se otarasim keyloggera. Šta je s ljudima koji sve svoje podatke o poslovanju i ostale privatne stvari drže na računalu?! Nijedan anti-virus nemože potpuno spriječiti upade raznoraznih hackera i nametnika! Firewall je potreban, a onaj integrirani u Windowsima nije ni za kupus gazit.
Zanima me kako uključit stealth mode u novom PC Tools Firewallu (verzija je 6.0.0.74) i da li je ''normalno'' da s Windows Firewallu prođem test na ShieldsUPu?
Zanima me kako uključit stealth mode u novom PC Tools Firewallu (verzija je 6.0.0.74) i da li je ''normalno'' da s Windows Firewallu prođem test na ShieldsUPu?
Taj Stealth Mode u Pc Tools Firewal je sad ukljucen po defoltu u ovoj novoj verziji 6 pa nemas kaj vise ukljucivat. To kaj si prosel taj test s ukljucenim Windows Firewall-om sigurno nije do njega vec do tvog Ruthera koji ima Stealth Ports funkciju koja ocito radi ok jel na nekim to Ruther-ima ne radi kak spada i nemoj zaboravit iskljucit windows firewall na kraju!
Pitam jer sada kad mi je pokrenut PC Tools Firewall na onome testu ne prolazim. WTF?
Pitam jer sada kad mi je pokrenut PC Tools Firewall na onome testu ne prolazim. WTF?
Vjerojatno ti je koji Port samo zatvoren tj Plava kockica a nije maskiran kaj je isto onda ok jer to je ipak samo jedan osnovni test zapravo zato nisi prosel tamo!
Evo slike.
Evo slike.
E sad tu nekaj ne stima onda to ti znaci da su svi portovi zatvoreni Plave kockice no uz to bi trebali bit maskirani a to su Zelene kockice ali nisu, vjerojatno si nekaj krivo podesil na tom Firewallu jer je taj Stealth Mode na njemu moze i iskljucit u ovoj novoj verziji ali nisam vise siguran kak se vraca nazad jer podesenja nema direkt za to zapravo probal jesam tu novu verziju ali se nisam previse bavil s njom . Taj Firewall je postal od verzije 6 malo kompliciraniji za koristenje nego prije pa napravi ovak da se ne natezes s tim bez potrebe deinstaliraj ga pa Restartaj pa onda instaliraj Outpost Firewall Free s njim tih problema nema on je jednostavan za koristit i bolji kaj se tice same firewall funkcije od Pc Tools tak napravi i nece bit onda problema s tim vise!
http://www.skidajmo.com/Sigurnost/Agnitum_Outpost_Firewall_Free__2009/
Ja koristim Comodo Firewall i svi testovi prolaze. I ovi svi kvadratići su mi zeleni.
Inače, na drugom računalu sam koristio PC Tools firewall koji me izluđivao, jer mi je stalno pravio probleme oko antivirusa. Koristim Sophos, koji prilikom updatea kreira temporary fileove u C:\Windows\Temp folderu. I svaki put nakon updatea, taj firewall bi te fileove blokirao, jer bi ih valjda vidio kao nešto novo. I to je onemogućilo funkciju automatskog updatea - prije svakog updatea morao bih ući u postavke firewalla i obrisati dozvolu spajanja za updater, pa kreirati novu dozvolu.
Online Armor ++ samo danas free na giveawayoftheday
Ja mu dajem priliku :)