Firewall za preporučiti

poruka: 58
|
čitano: 9.796
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Firewall za preporučiti
jurluk kaže...

da ne otvaram novu temu, odlučio sam ovo ovdje napisati

danas se besplatno može nabaviti vatrozid Online Armor koji je prema ovom test najbolji. imate još malo više od 11 sati ga skinete, a možete ga skinuti odavde.

Taj test firewall-a uopce nije ispravan niti pouzdan, jedina mu je namjena da proda firewall kao sto se moze vidjeti iz prilozenog.
Sto se tice odabira firewall-a mislim da nitko nece pogrijesiti ako instalira bilo koji od ovih zvucnijih imena u kombinaciji sa Firefox-om kao preglednikom.

To ce biti dovoljno za prosjecnog korisnika kojemu se ne da nista drugo podesavati ili su prelijeni progooglati u potrazi za informacijom kako ucinkovito zastiti svoje racunalo.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
16 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

Ma ne.. sad je zbunjoza neka nastala...

http://www.agnitum.com/products/outpost/download.php

I firewall pro je dostupan za free download na gornjem linku!! ?

Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
croart kaže...
jurluk kaže...

da ne otvaram novu temu, odlučio sam ovo ovdje napisati

danas se besplatno može nabaviti vatrozid Online Armor koji je prema ovom test najbolji. imate još malo više od 11 sati ga skinete, a možete ga skinuti odavde.

Taj test firewall-a uopce nije ispravan niti pouzdan, jedina mu je namjena da proda firewall kao sto se moze vidjeti iz prilozenog.
Sto se tice odabira firewall-a mislim da nitko nece pogrijesiti ako instalira bilo koji od ovih zvucnijih imena u kombinaciji sa Firefox-om kao preglednikom.

To ce biti dovoljno za prosjecnog korisnika kojemu se ne da nista drugo podesavati ili su prelijeni progooglati u potrazi za informacijom kako ucinkovito zastiti svoje racunalo.

Jako si se prevarill a ne malo danas uopce nema potrebe kupovat firewall kad imas cetri odlicna i besplatna firewalla o kakvoj ti prodaji pricas uopce onaj ko danas kupi firewall uz nekoliko spomenutih besplatnih firewall-ova grdno se zeznul i bacio je lovu totalno,  pa vidis da su od prva tri dva besplatna kaj bi ti jos htio i ti testovi nisu bezveze vec daleko od toga. Tu se testira koliko koji firewall moze zastitit komp tj domacina sa  svojim  Host Protection ili HIPS po naski zastita domacina a kak je poznato svi najbolji Security Suite programi imaju Host Protection KIS 2010 recimo i tako dalje da ne nabrajam. Bez Host Protection nema postene zastite racunala samo to treba znat naucit koristit jer ce u buducnost svi zastitni programi imat HIPS. A to se i danas vec vidi jer svi najbolji firewall-ovi ga imaju i u tome je poanta svega tj tog testiranja jer ako klasicni antivirus koji se oslanja na definicije propusti HIPS nece propustit u 99% slucajeva i tako stvari stoje ali kak sam prije rekao treba se naucit to koristit tj taj HIPS ili programski firewall kako vec jer ce to u skoroj buducnosti imat svi zastitni programi sigurno. Bellatrix pogledaj malo bolje tu na tom linku ti nista nije besplatno koji si ti dao vec samo na onom mom od prije to je to!Cool
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 23:49 (rambox).
17 godina
neaktivan
croart kaže...

govoriš gluposti, možeš skinuti testove skupa sa source kodom sa te stranice i testirati sam, opise što pojedini test radi možeš također pročitati na matušekovim stranicama, rezultate testova ćeš ionako vidjeti sam, linky na testove...
ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 2:08 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

Ja ubacio COMODO prije 20ak dana i zadovoljan sam.

Ne moze to bez kabla
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

još jedan glas za Comodo, koristim ga zadnjih cca godinu dana i zadovoljan sam, ali koristiti samo firewall jer ona njihova proaktivan zaštita je najiritantniji komad softwarea koji sam vidio, može se mjeriti s UACom na Visti

I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

Oduševilo me što je Agnitum ponovo dao free verziju svog firewalla. Koristio sam ga dugi niz godina i mogu reči (iz osobnog iskustva i raznih testova) kako je Outpost možda i najbolji softverski firewall na tržištu. Ako ste još i voljni malo petljati po njegovoj konfiguraciji možete podesiti vrlo detaljna pravila pristupa za pojedine programe. Ma, za svaku preporuku. Sad sam skinuo free verziju i igram se s njom, zakon...

Dodatni veliki plus je i postojanje 64 bitne verzije.

Nakon njega Comodo.

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

još jedan glas za Comodo, koristim ga zadnjih cca godinu dana i zadovoljan sam, ali koristiti samo firewall jer ona njihova proaktivan zaštita je najiritantniji komad softwarea koji sam vidio, može se mjeriti s UACom na Visti

Da,samo FW.
Ne moze to bez kabla
16 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

Comodo ako si napredniji a ako želiš jednostavno a dobro onda PC Tool Firewall.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

slazem se s ramboxom o svemu sto je rekao za outpost! vjeruj firewall je toliko dobar a nije nametljiv...za razliku od ZA.....jedino sto nisam jos otkrio je to zasto mi blokira neke portove pa mi puca konekcija kada koristim google chrome??...a sto se tice pc tools-ovog firewalla..nije u rangu ova dva najbolja al sasvim dovoljan ukoliko nisi clan neke teroristicke organizacije :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

Jedno pitanje za znalce. Jel postoji neki program, stranica ili sta vec da se testira propusnost firewalla?

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Jedno pitanje za znalce. Jel postoji neki program, stranica ili sta vec da se testira propusnost firewalla?

Ima ova i ova.

''I have seen the promised land, but I may not get there with you.'' - Martin Luther King Jr.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 18:23 (Razer_Copperhead).
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Ima ova i ova.

Ova druga stranica je odlicna. Bas sam takvo nesto trazio.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
17 godina
F1-IVO kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Ima ova i ova.

Ova druga stranica je odlicna. Bas sam takvo nesto trazio.

Ova prva stranica samo testira portove tj otvorenost , zatvorenost istih a normalno mora bit sve zeleno a to znaci da Stealth Port funkicja dobro radi bilo na firewallu ili Rutheru ako ga imas. Ruther-i svi imaju funkciju Stealth Ports ali kod nekih to ne radi dobro ili vrlo lose pa je onda racunalo vidljivo s interneta za hakere i druge koji vole  njusit okoli i trazit zrtve i iskoristavat propuste na ovakav nacin. Stealth Ports funkcija zapravo znaci da se s interneta samo vidi firewall a racunala kao da uopce nema ne vidi se.  Firewall u tom modu ne odgovara na izazove i provokacije uopce samo suti i blokira sve osim onih prije poznatih ili dopustenih mreznih paketa koje propusta. Zapravo ne moras bas uopce testirat sam jer su to obavili za nas na matousec.com, medu tim svim silnim testovima tj 84 ima dosta i cistih firewall testova pa je to vrlo kompletno i temeljito napravljeno. Vecina testova na Matousec.com se zapravo odnosi na HIPS komponentu ali se sve zapravo fino vidi te su ta testiranja vrlo cjenjena i poznata na daleko vec tj kako koji proizvod stoji. Ako hoces sam probat onda mozes isprobat Comodo Firewall Test koji je isto ukljucen u to testiranje tamo to je jedan program koji u sebi ima 30 i nesto testova pa isprobaj onda. Tamo kod rezultata na Matousec.com imas skroz desno Report u PDF za svaki proizvod kak je prosal u testovim i tocno di je bilo propusta u kojem testu pregledno i jednostavnoCool

http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

http://www.testmypcsecurity.com/securitytests/firewall_test_suite.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 18:54 (rambox).
17 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

Kako je lijepo imat doživotnu licencu za najbolji firewall Online Armor Cool

Music is my life :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Firewall za preporučiti

Po meni firewall nije potreban ako se ima Vista/Win7

Samo opterecuje komp i trosi memorije.

Malo jest Offtopic, al mora sam iznit misljenje.

0 2 hvala 0
17 godina
fabijan654321 kaže...

Po meni firewall nije potreban ako se ima Vista/Win7

Samo opterecuje komp i trosi memorije.

Malo jest Offtopic, al mora sam iznit misljenje.

Moze objasnjenje zasto bas Visti/win7 nije potreban firewall.

16 godina
protjeran

Zato sto je OS puno bolje napravljen po pitanju sigurnosti nego XP. Puno je vise otporan na upade hakera i virusa nego XP. Ja koristim Aviru Free i nikad, bas nikad problema sa virusima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 19:47 (fabijan654321).
17 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

Firewall je potreban svima koji se malo više razumiju u računala i zanju šta rade. Bez dobrog firewalla riskiraš keyloggere, a ne želiš da ti netko ukrade podatke o kreditnim karticama, net passportima i ostalo. Pomisli samo na net-banking. Ja sam neki dan popaso keyloggera, i kolega hacker mi upao u računalo.. Kako se to dogodilo, brat mi je surfao po stranicama sumnjivog sadržaja, klikao na pop-upove i tako, a ja sam isključio Firewall jer sam nešta radio a Online Armor mi je smetao. Čim sam ga uključio blokirao sam network traffic i riješio se idiota nakratko, zatim poduzeo druge security mjere da se otarasim keyloggera. Šta je s ljudima koji sve svoje podatke  o poslovanju i ostale privatne stvari drže na računalu?! Nijedan anti-virus nemože potpuno spriječiti upade raznoraznih hackera i nametnika! Firewall je potreban, a onaj integrirani u Windowsima nije ni za kupus gazit.

Music is my life :)
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

Zanima me kako uključit stealth mode u novom PC Tools Firewallu (verzija je 6.0.0.74) i da li je ''normalno'' da s Windows Firewallu prođem test na ShieldsUPu?

''I have seen the promised land, but I may not get there with you.'' - Martin Luther King Jr.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2009 13:01 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
Razer_Copperhead kaže...

Zanima me kako uključit stealth mode u novom PC Tools Firewallu (verzija je 6.0.0.74) i da li je ''normalno'' da s Windows Firewallu prođem test na ShieldsUPu?

Taj Stealth Mode u Pc Tools Firewal je sad ukljucen po defoltu u ovoj novoj verziji 6 pa nemas kaj vise ukljucivat. To kaj si prosel taj test s ukljucenim Windows Firewall-om sigurno nije do njega vec do tvog Ruthera koji ima Stealth Ports funkciju koja ocito radi ok jel na nekim to Ruther-ima ne radi kak spada i nemoj zaboravit iskljucit windows firewall na kraju!Cool

17 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

Pitam jer sada kad mi je pokrenut PC Tools Firewall na onome testu ne prolazim. WTF?

0 0 hvala 0
17 godina
Razer_Copperhead kaže...

Pitam jer sada kad mi je pokrenut PC Tools Firewall na onome testu ne prolazim. WTF?

Vjerojatno ti je koji Port samo zatvoren tj Plava kockica a nije maskiran kaj je isto onda ok jer to je ipak samo jedan osnovni test zapravo zato nisi prosel tamo!Cool

17 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

Evo slike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2009 15:42 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
Razer_Copperhead kaže...

Evo slike.

E sad tu nekaj ne stima onda to ti znaci da su svi portovi zatvoreni Plave kockice no uz to bi trebali bit maskirani a to su Zelene kockice ali nisu, vjerojatno si nekaj krivo podesil na tom Firewallu jer je taj Stealth Mode na njemu moze i iskljucit u ovoj novoj verziji ali nisam vise siguran kak se vraca nazad jer podesenja nema direkt za to  zapravo probal jesam tu novu verziju ali se nisam previse bavil s njom . Taj Firewall je postal od verzije 6 malo kompliciraniji za koristenje nego prije pa napravi ovak da se ne natezes s tim bez potrebe deinstaliraj ga pa Restartaj pa onda instaliraj Outpost Firewall Free s njim tih problema nema on je jednostavan za koristit i bolji kaj se tice same firewall funkcije od Pc Tools tak napravi i nece bit onda problema s tim vise!Cool

http://www.skidajmo.com/Sigurnost/Agnitum_Outpost_Firewall_Free__2009/

17 godina
neaktivan
Firewall za preporučiti

Ja koristim Comodo Firewall i svi testovi prolaze. I ovi svi kvadratići su mi zeleni.

Inače, na drugom računalu sam koristio PC Tools firewall koji me izluđivao, jer mi je stalno pravio probleme oko antivirusa. Koristim Sophos, koji prilikom updatea kreira temporary fileove u C:\Windows\Temp folderu. I svaki put nakon updatea, taj firewall bi te fileove blokirao, jer bi ih valjda vidio kao nešto novo. I to je onemogućilo funkciju automatskog updatea - prije svakog updatea morao bih ući u postavke firewalla i obrisati dozvolu spajanja za updater, pa kreirati novu dozvolu.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
Firewall za preporučiti

Online Armor ++ samo danas free na giveawayoftheday

Ja mu dajem priliku :)

h=f^3
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 11:05 (jollyb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Odlični Agnitumov firewall ( Outpost Firewall Pro 6.7.3. ) kao full verzija s besplatnim ključem na 6 mjeseci. Promo akcija još traje, ne znam do kada.

Link

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice