Editovanje hosts fajla

poruka: 4
|
čitano: 1.081
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Editovanje hosts fajla

Pozdrav,

potreban mi je alat koji ce editovati /etc/hosts file na windowsima 8, te mu dodati neki record navecer od 00:00 do 06:00, tako da blokiram pristup Planeside (multiplayer igra) serverima u tom vremenskom periodu (ne pitajte za razlog :) ). Znao bi napisati bash skriptu koja to radi, ali nemam pojma o windowsima zato sto ih ne koristim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Editovanje hosts fajla

Kreiraj taj modificirani hosts u notepadu. Nakon toga napravi .bat fajl sa sljedećim sadržajem

copy hosts c:\windows\etc\hosts

i stavi da se kroz Scheduled tasks pokreće u zadano vrijeme. Vidiš da ti je logika ista kao i na *nixima - kreiraš skriptu (.bat a ne sh) i sa scheduled tasks (a ne cronom) natjeraš da se pokreće tad  i tad.

My name is Legion... For we are many!
15 godina
Editovanje hosts fajla

Nisam nikada to radio ali po nekoj logici trebao bi i vratiti taj hosts file na zadano nakon 6 ujutro da stranica ne ostane blokirana (ako znaš blokirati znaš i odblokirati ali eto da ne zaboraviš)

Ako ta igrica nije browser igrica možda ti zatreba netstat -abf 5

“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Editovanje hosts fajla
Top Bugovac kaže...

Nisam nikada to radio ali po nekoj logici trebao bi i vratiti taj hosts file na zadano nakon 6 ujutro da stranica ne ostane blokirana (ako znaš blokirati znaš i odblokirati ali eto da ne zaboraviš)

Ako ta igrica nije browser igrica možda ti zatreba netstat -abf 5

Nasao sam ip adrese servera kroz Wireshark i sve sredio i testirao. Sve radi, ostaje jos da vidimo reakcije :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice