Disk Defragmenter

poruka: 15
|
čitano: 15.260
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Šta se postigne defragmiranjem diska ??
15 godina
neaktivan
Disk Defragmenter

Evo sada sam ukljucio ovaj disk defragmenter i on nesta radi,al ne znam sta.moze li mi neko objaniti za sta sluzi. i koji od onih sistem tools programa gdje se nalazi  i ovaj treba koristiti barem jedno mjesecno.....???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Disk Defragmenter

koji windowsov?
skini si ovaj,brži je i bolji..
http://download.cnet.com/Auslogics-Disk-Defrag/3000-2094_4-10567503.html

evo
http://www.blog.hr/print/id/1615157461/defragmentacija-diska.html
inače bi bilo dobro ostaviti ga da  radi na miru(zatvoriti ostale aplikacije i maknuti se s neta),ako je moguće i isključiti rezidentnu zaštitu antivirusa,dok defragmentira..

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 16:17 (seneka).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Disk Defragmenter

windows xp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Disk Defragmenter

pa skini si onaj auslogics  disk defrag,s one stranice i instaliraj ga..
jednostavan je i brz..ako nije odmah postavljen kao:ready..klikneš na particiju koju želiš defragmentirati i on sve radi automatski..
napraviš to jednom mjesečno..ako često deinstaliraš ili instaliraš,možeš nakon takvih akcija..
i skini CCleaner za čiščenje diska od tragova s neta i ostalog..
imaš na hrvatskom:ANALIZIRAJ>kad završi>POKRENI ČIŠĆENJE..i to je to..
zgodan i koristan alat,koji će ti osloboditi disk od nepotrebnog..
taj alat možeš koristiti kad hoćeš..

pokreni prvo taj ccleaner,očisti disk..pa onda s onim aulogics disk defrag-om defragmentiraj ..i gotovo...
na windowsov defrag zaboravi..

kad skidaš>save file
odeš u start> my dokuments>downloads>dupli klik na setup od tih alata>i slijediš upute za instalaciju..
uglavnom nađi taj skinuti fajl pa ga pokreni...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 17:24 (seneka).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Disk Defragmenter
seneka kaže...

jednostavan je i brz..ako nije odmah postavljen kao:ready..klikneš na particiju koju želiš defragmentirati i on sve radi automatski..
napraviš to jednom mjesečno..ako često deinstaliraš ili instaliraš,možeš nakon takvih akcija..

pokreni prvo taj ccleaner,očisti disk..pa onda s onim aulogics disk defrag-om defragmentiraj ..i gotovo...

kad skidaš>save file
odeš u my dokuments>downloads>dupli klik na setup od tih alata>i slijediš upute za instalaciju..

imam vec od prije cc cleaner dobar alat....

ovaj sam skinuo,al ne znam sta ce mi....ko jos koristi disk defrag? ja sam to cisto informativno pitao i jos me zanima za sta sluzi sistem restore takodje se pokrece iz sistem toolsa

16 godina
neaktivan
Disk Defragmenter

kad nešto zabrljaš,kad se desi neka kalvarija,ako ne srušiš potpuno windowse,s tim system restore se vraćaš na točku/dan kad je sve bilo u redu..
kak ti ne treba defragmentator diska?
treba svakom,pa piše ti gore zašto treba..

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 17:28 (seneka).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
stevan94 kaže...
seneka kaže...

kad skidaš>save file
odeš u my dokuments>downloads>dupli klik na setup od tih alata>i slijediš upute za instalaciju..

imam vec od prije cc cleaner dobar alat....

ovaj sam skinuo,al ne znam sta ce mi....ko jos koristi disk defrag? ja sam to cisto informativno pitao i jos me zanima za sta sluzi sistem restore takodje se pokrece iz sistem toolsa

disk defragment ti baca sve podatke na hrpu tako da disku treba manje vremena da dođe do tog podatka znaci ubrzava ti citanje sa harda

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
16 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

ko jos koristi disk defrag?

Svi kojima je stalo do računala koriste defragmentaciju, bilo to ona u Windowsima ili sa nekim zasebnim programom.

stevan94 kaže...

moze li mi neko objaniti za sta sluzi.

Defragmentacija diska postupak je konsolidacije fragmentiranih datoteka na tvrdom disku računala.

Fragmentacija nastaje usporedo sa spremanjem, promjenom ili brisanjem datoteka. Datoteka i promjene spremljene u nju često se pohranjuju na mjesto na tvrdom disku koje je različito od izvorne datoteke. Daljnje se promjene spremaju na još više različitih mjesta. S vremenom datoteka i disk postaju fragmentirani, a rad računala usporava se zbog pristupa brojnim mjestima radi otvaranja neke datoteke.

Defragmentacija diska alat je kojim se preslaguju podaci na tvrdom disku i ponovo objedinjuju fragmentirane datoteke da bi računalo moglo učinkovitije raditi. U ovoj verziji sustava Windows defragmentacija diska pokreće se prema rasporedu te o njoj ne morate voditi računa, iako je možete pokrenuti i ručno te promijeniti njezin raspored.

Izvor: http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows-vista/What-is-disk-defragmentation

stevan94 kaže...

i jos me zanima za sta sluzi sistem restore takodje se pokrece iz sistem toolsa

Značajka vraćanja sustava omogućuje vraćanje datoteke sustava na prethodnu vremensku točku. Na taj način možete poništiti promjene sustava računala, a da ne utječete na osobne datoteke, kao što su poruke e‑pošte, dokumenti ili fotografije.

Instalacija programa ili upravljačkog programa ponekad može uzrokovati neočekivane promjene ili prouzročiti nepredvidljiv rad sustava Windows. Deinstalacijom programa ili upravljačkog programa obično je moguće riješiti problem. Ako deinstalacijom problem nije riješen, pokušajte računalni sustav vratiti na stariji datum, kada je radio ispravno.
Pomoću značajke zaštite sustava vraćanje sustava redovito stvara i pohranjuje točke vraćanja na računalu. Te točke vraćanja sadrže informacije o postavkama registra i druge informacije o sustavu koje koristi sustav Windows. Točke vraćanja moguće je i ručno stvoriti.

Vraćanje sustava nije namijenjeno stvaranju sigurnosnih kopija osobnih datoteka, stoga ne omogućuje oporavak izbrisanih ili oštećenih osobnih datoteka. Preporučujemo da redovito stvarate sigurnosne kopije osobnih datoteka i važnih podataka pomoću programa za stvaranje sigurnosnih kopija.

Da biste otvorili svojstva vraćanja sustava, kliknite gumb Start, zatim Svi programi, pa Pomagala, potom Alati sustava i na kraju Vraćanje sustava. Ako sustav od vas zatraži da unesete administratorsku lozinku ili potvrdu, učinite to.

Izvor: http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows-vista/What-is-System-Restore

Press any key to continue or any other key to quit.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 15:53 (andy0101).
16 godina
neaktivan
Disk Defragmenter

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Disk Defragmenter

ok.od sada svaki mjesec radim defragmaciju

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobro bi doslo mome!Cool

16 godina
neaktivan
andy0101 kaže...
U ovoj verziji sustava Windows defragmentacija diska pokreće se prema rasporedu te o njoj ne morate voditi računa, iako je možete pokrenuti i ručno te promijeniti njezin raspored.

Zaboravio sam napomenuti: ovo se odnosi na Windows Vistu, kod XP-a treba defragmentirati ručno (ili s nekim programom koji je može obavljati automatski).

15 godina
neaktivan

Da, i još nađi dobar program za to kao npr. PerfectDisc 10

16 godina
andy0101 kaže...
andy0101 kaže...
U ovoj verziji sustava Windows defragmentacija diska pokreće se prema rasporedu te o njoj ne morate voditi računa, iako je možete pokrenuti i ručno te promijeniti njezin raspored.

Zaboravio sam napomenuti: ovo se odnosi na Windows Vistu, kod XP-a treba defragmentirati ručno (ili s nekim programom koji je može obavljati automatski).

i u XPu je defaultno uključen defragment u idle-u... da bi se opcija vidjela treba imati neki tweakUI ili u bespućima registrija. Ali postoji i uključena je.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

i u XPu je defaultno uključen defragment u idle-u... da bi se opcija vidjela treba imati neki tweakUI ili u bespućima registrija. Ali postoji i uključena je.

Hm, nisam to znao. Idem opet editirat poruku...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Šta se postigne defragmiranjem diska ??
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice