Directx problem ne želi instalirati

poruka: 13
|
čitano: 2.478
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

već sam bio postavio temu na jednom sličnom forumu i nisam dobio riješenje mojega problema

dakle problem je taj što na računalu nema directx-a niti se može instalirati

verzija sustava je xp 

za sada sam probao:Pokreni CMD i utipkaj: sfc /scannow

stvar je u tome da želim igrati cod 2 i ta igra je sasvim normalno radila na win 7,dok stvara problem na ovom xp-u

dali je jedino riješenje novi sustav

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 18:51 (zeljko_mo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da (win 7 x64). i novo računalo s malo novijim procesorom i grafičkom koja "guta" DX 9 ili noviji. s ovim što imaš nećeš daleko dospjeti. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Directx problem ne želi instalirati

koristio sam windows 7 32-bita i sasvim normalno igrao cod 2,nije meni toliko ni do cod2 nego nemože pokrenuti ni igru Scarface

meni nije jasno zašto ne želi instalirati directx :D

15 godina
neaktivan

Zašto si prešao sa Windows 7 na XP, ako nije tajna?

0 0 hvala 0
16 godina
zeljko_mo kaže...

.. nema directx-a niti se može instalirati

verzija sustava je xp 

..

-jedino ti znaš kakav XP je u pitanju.. 'normalan' bi radio. + driveri za MBO+VGA, dx-redist june2010 9.0c itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan

pao sustav ja nisam bio kući pa moji bližnji odnjeli u servis gdje su ovi stavili xp,problem je taj što imam dosta dokumenata i ne bih sada rušio sustav samo zbog neke igre.

kad mi računalo normalno služi za pregled interneta,office i sl.

15 godina
neaktivan
zeljko_mo kaže...

pao sustav ja nisam bio kući pa moji bližnji odnjeli u servis gdje su ovi stavili xp,problem je taj što imam dosta dokumenata i ne bih sada rušio sustav samo zbog neke igre.

kad mi računalo normalno služi za pregled interneta,office i sl.

Nije problem samo u tome već i u tome što za Windows XP više nema podrške. Uskoro više nećeš moći koristiti nove verzije programa (browseri, antivirusi, igre itd.) jer su isti najavili da od iduće godine neće izdavati programe koji podržavaju XP. 

Bilo bi dobro da odneseš računalo nazad u servis i kažeš im da ti instaliraju Windows 7. Instalacija čak nije ni teška, sve što ti treba je instalacijski DVD ili USB koje si možeš i sam napraviti i onda pratiti upute za instalaciju u temi Instalacija Windows 7 operativnog sustava s drugog računala, tableta ili mobitela.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 10:25 (Marko :D).
9 godina
neaktivan

Ok znači novi sustav

nije mi problem staviti novi sustav jer sam to do sada radio mnogo puta

hvala na pomoći

pozdrav

15 godina
neaktivan

Nema na čemu. Pozdrav 

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav,

radi se o ifgi World of Warships, prije je bila instalirana i radila je normalno. Zatim sam ju maknul i sad, nakon nekog vremena, opet bih malo zaigrao i dobijam slijedeće: error_1.

Nakon toga krenem instalirat DirectX Runtime User nešto nešto i prilikom instalacije dobijem ovo:

A u logu stoji ovo:

[01/17/16 10:36:39] module: dsetup32(Mar 30 2011), file: dsinline.h, line: 778, function: CDllLoader::LoadLibraryA

Failed API: LoadLibrary()
Error: (32) - The process cannot access the file because it is being used by another process.

Unable to load C:\Users\DJ\AppData\Local\Temp\DXEA3D.tmp\dxupdate.dll.

--------------------
[01/17/16 10:36:39] module: dsetup32(Mar 30 2011), file: dxupdate.cpp, line: 179, function: CSetup::GetCDXUpdate

Unable to initialize CDXUpdate.

--------------------
[01/17/16 10:36:39] module: dsetup32(Mar 30 2011), file: dxupdate.cpp, line: 288, function: CSetup::InstallPlugIn

GetCDXUpdate() failed.

Jel imao netko sličan problem? Ideju kako riješitit?Zahvalan sam na svemu. OS je Win 10

Pozz

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 10:46 (Srednji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

trebaš dx june 2010 (9x..) ali ako si već imao instalirano tad to nema smisla.

dx koji pokušavaš isntalirati je neispravan (installer) .. ili imaš probleme s win, provjeri ''sfc /scannow''

16 godina
ihush kaže...

trebaš dx june 2010 (9x..) ali ako si već imao instalirano tad to nema smisla.

dx koji pokušavaš isntalirati je neispravan (installer) .. ili imaš probleme s win, provjeri ''sfc /scannow''

Pokrenuo sfc /scannow i našao je neki error ali sam sad na poslu pa ga ne stignem izanalizirati, ima podosta texta pa ću kad dođem doma...

Directx sa druge stranice, filehippo, javlja istu grešku...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
16 godina

sys soft se ne skida s takvih smećastih izvora, imaš MS, imaš na većini igara (folder..), možda samo neispravan DL-file (ali često i neki sys.req kao update, DLNA itd.. pa se piratice ultimatedišni muće dok proradi). Ako je npr oštećen win installer (napamet, ver.3.1 .. ili noviji, .dotnet 2-3-4, VCredist, ..sve to možeš reinstalirati ali ponekad moraš i ručno registrirati kontrolu kad se raspadne sys-reg.. kraći put je clean install).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice