Data Execution Prevention Windows XP Problem

poruka: 8
|
čitano: 5.296
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Od danas mi se na kompu počela pojavljivati ova čudna poruka (slika1)

Poruka mi se pojavljuje svakih 10-15 minuta.

Kad kliknem na "Close Message" pojavi se ono Dont send (slika2) i nakon toga mi se ugasi explorer, maknu se sve ikone i programska traka i onda se explorer ponovno pojavi.

Provjerio sam i očistio komp sa Spybotom, provjerio sam sa Nod32, nema virusa, i još sam očistio komp sa CCleanerom, ali poruka se i dalje pojavljuje.

Šta da radim?

"1.6 billion Chinese are angry with Jack Bauer. Sounds like a fair fight."
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2008 18:24 (Prison Breaker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isključi DEP tako da klikneš ikonu My Computer>Properties>Advanced>Startup and Recovery>Edit i promjeni "noexecute=optin" u "execute" !

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nipošto nemoj isključiti DEP. Štoviše trebao bi uključiti onu drugu opciju pod DEP za sve aplikacije. DEP je sigurnosna postavka koje sama može onemogućiti veliku većinu virusa

www.download.hr - Hrvatski Download Portal - Programi, Igre, Titlovi, Online Igre , Forum

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni je isključen već 2 godine i nisam skupia nikakav virus (Spybot i NOD32 su dovoljni), tako da sumnjam u njegovu veliku korist !

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Da, isključio sam to.

Ali zašto mi se to odjednom pojavljuje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne vidim kaka je slika ali ako je neki novi spyware tesko da ces ga se rijesiti najbolje je da obrises windowse pa da ih ponovo snimis ja sam to napravio prije par dana jel nisam mogo nikako ocistit drugo je ako ti je to poruka od windowsa onda probaj ic na repaire stavis cd od windowsa i bootas ga pa odes na repair kad ides snimat i to je to ako se ne popravi nista i kopiraj si sve filove sa harda koji su ti vazni ako imas jednu particiju ako ne onda ih prebaci na particiju gdje ti nisu snimljeni windowsi pa tek onda idi instalirat windowse.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

A izgleda da ću morati rušiti Windowse jer ne pronalazim rješenje za ovaj problem.

Nakon što sam isključio Data Execution Prevention, svaki puta kad zatvorim neki prozor Windowsa pojavi mi se "Windows Explorer" i "Dont send", kad odaberfem Dont Send explorer se ugasi pa ponovno upali, i tako stalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Data Execution Prevention Windows XP Problem

Pozdrav,

uzmi od nekoga radeći explorer pa zamjeniOsmijeh

FB

3|\/|41|_ |\/|3
1
Nova poruka