Bsod problemi - savjet što bi moglo biti

poruka: 41
|
čitano: 5.081
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Bsod problemi - savjet što bi moglo biti
naxeem kaže...

Osnova rješavanja svih problema je:

- BIOS na default

- najnoviji driveri za chipset i kontrolere

- najnoviji driveri za grafičku

- isključiti zvučnu (a nakon svega najnovije drivere)

- isključiti sve periferne uređaje

a onda ideš redom i tražiš problem. Dok sve ne podesiš uvijek vrti memory test na početku boota.

e Bellatrix ja sam mislio da će se skužit iz potpisa moja konfiguracija, ali evo ovako:

ep35-ds3 - zanima me gdje osim na službenoj stranici naći intel chipset drivere za intel chipset p35. mislim da na službenoj stranici nisu aktualni. ne znam zašto, ali čini mi se po datumu.

svi ostali driveri na stranici su mislim ok.

nvidia 9600GT - znam gdje skinut drivere. ZANIMA na koji način deinstalirat drivere od grafičke. da li je dobro kroz standardni add remove programs, ili nekim drugim unistallerom tipa your uninstaller

sve mi je ovo jasno naxeem, ali što onda idem redom. malo je možda zvekavo pitanje, ali ne kužim. 

Intel Core 2 Quad Q9300,Corsair Dominator 2x1GB,Buffalo PC6400 2x1GB,EP35-DS3,NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB),MAXTOR STM3250310AS,Segate ST3250310AS,Chieftec 650W,DellE228WFP,Thermaltake VA8000BWS,Win
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 12:22 (sage).
16 godina
neaktivan

Možeš ti njih bezbolno deinstalirati preko nekog uninstallera! Tako je i bolje nego preko windows Add/remove...

A ja ti ne gledam više u konfe u potpisu a i inače ne uzimam ih za točne jer pola autora je tu stavilo neke konfe samo radi ukrasa...

a ti si dovoljno dugo na forumu, valjda si primjetio novu opciju Moj PC pa bih ti preporučio da je iz potpisa prebaciš tamo!

Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Možeš ti njih bezbolno deinstalirati preko nekog uninstallera! Tako je i bolje nego preko windows Add/remove...

A ja ti ne gledam više u konfe u potpisu a i inače ne uzimam ih za točne jer pola autora je tu stavilo neke konfe samo radi ukrasa...

a ti si dovoljno dugo na forumu, valjda si primjetio novu opciju Moj PC pa bih ti preporučio da je iz potpisa prebaciš tamo!

budem se prabacio tamo. daj mi reci odakle si skinem driver za chipset osim na gigabajtovoj stranici
Intel Core 2 Quad Q9300,Corsair Dominator 2x1GB,Buffalo PC6400 2x1GB,EP35-DS3,NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB),MAXTOR STM3250310AS,Segate ST3250310AS,Chieftec 650W,DellE228WFP,Thermaltake VA8000BWS,Win
17 godina
neaktivan
sage kaže...
  daj mi reci odakle si skinem driver za chipset osim na gigabajtovoj stranici
  na službenoj stranici su uvijek najnoviji, nemaš nigdje drugo za skinut novije
Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 12:56 (Core2Duo2).
16 godina
neaktivan
sage kaže...
Bellatrix kaže...

budem se prabacio tamo. daj mi reci odakle si skinem driver za chipset osim na gigabajtovoj stranici
 Pogledaj ovdje!!
S tvojim P35 chipsetom kompatibilni su sljedeća dva G33, G31 Dakle mogao bi i njihove instalirati, ali kad imaš ove originalne od P35 njih stavi!

Neznam gdje ćeš naći najzadnje drivere ako nećeš na službenoj stranici! Vjeruj ako ih tamo nema, nema ih nigdje!
Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 13:04 (Bellatrix).
17 godina
neaktivan

dobro ljudovi hvala na trudu za linkove, ja ću sad to sve instalirat deinstalirat u ovim danima koje slijede. budem javio ako se opet javi BSOD, pa ćemo viditi kako će se situacija razvijati. zasad je pacijent trenutno van životne opasnosti, stabilno, ali treba proći par dana da vidit hoće li tako i ostati.

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo prošlo je 3 dana otkako sam makno komodo firewal, jel mi je u winDbg pokazalo da je on uzrok 2 BSOD od njih 10 u 4 dana.

no danas je bio još jedan blu skrin, i windbg kaže da je Ntoskrnl.exe, dosad u većini je bio ntkrnlpa.exe.

što onda zaključiti da nije možda komodo u pitanju.

kao što mi je savjetovano da stavim sve nove drivere, to sam i napravio.

sad kolko kužim nešto je smrdalo se u samom kernelu, a možda je i nekoj drugoj komponenti windowsa, tko to zna. koliko sam malo skužio kernel, to je dosta povezano za cpu. problems and solution mi je čak savjetovao i update biosa.

za moju ploču imam predzadnji bios, koji po popisu sa weba podražava moj cpu. zadnji bios je beta.

da li je riješenje reinstall ili ne ? kod windows xp bi napravio repair xp-a no to vista nema, barem kolko ja znam.

ti blu skrini baš su prava napast. nadam se zasad samo da nije što do hardwera.

šta i kako dalje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 13:10 (sage).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ntoskrnl.exe, dosad u većini je bio ntkrnlpa.exe

Stop : 0X00000050

greške su vezane za kernel os-a.

da li se to može kako srediti, može prijedlog bili kaki.

svi su zadnji driveri instalirani.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sage kaže...

kod windows xp bi napravio repair xp-a no to vista nema, barem kolko ja znam.

ima, možeš probati.   Ako ništa ne upali onda ti ne preostaje ništa drugo nego reinstall.
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
sage kaže...

kod windows xp bi napravio repair xp-a no to vista nema, barem kolko ja znam.

ima, možeš probati.   Ako ništa ne upali onda ti ne preostaje ništa drugo nego reinstall.
 kako to napraviti na visti, taj repair cijele viste, opiši mi molim te proceduru.

jel to ono kroz cmd check system files.
17 godina
neaktivan

Ubaciš u DVD-rom Vistin dvd, restartaš komp, staviš da ti boota s dvd-a, nakon toga ti se pokrene onaj vistin setup screen  odabereš opciju repair  i vozi ;)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice