Bootable USB s dvije particije

poruka: 9
|
čitano: 6.955
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako, imam USB od 8 Gb. Moja želja je napraviti dvije particije. Jednu od 1 Gb, a drugu od 7 Gb. Na particiju od 1Gb bih instalirao bootabilni Ubuntu, a particiju od 7Gb bi koristio za pohranu podataka.

Kad sam krenuo to sam napraviti, postavio sam da mi je particija od 7Gb primarna i prva, a ona od 1Gb logička i druga zato što windows prepoznaje samo primarnu particiju ili prvu logičku, a kad koristim windowse cilj mi je da računalo prepozna primarnu particiju s podacima jer mi tad ubuntu particija ne treba. No kad sam krenuo bootat Ubuntu naišao sam na problem - nemože se bootat. Isto se dešava kad obje particije kreiram kao logičke.

Molim pomoć...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 16:06 (Djuka6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Bootable USB s dvije particije
Djuka6 kaže...

Ovako, imam USB od 8 Gb. Moja želja je napraviti dvije particije. Jednu od 1 Gb, a drugu od 7 Gb. Na particiju od 1Gb bih instalirao bootabilni Ubuntu, a particiju od 7Gb bi koristio za pohranu podataka.

Kad sam krenuo to sam napraviti, postavio sam da mi je particija od 7Gb primarna i prva, a ona od 1Gb logička i druga zato što windows prepoznaje samo primarnu particiju ili prvu logičku, a kad koristim windowse cilj mi je da računalo prepozna primarnu particiju s podacima jer mi tad ubuntu particija ne treba. No kad sam krenuo bootat Ubuntu naišao sam na problem - nemože se bootat. Isto se dešava kad obje particije kreiram kao logičke.

Molim pomoć...

Ja također imam USB od 8 giga i pokušao sam napraviti to isto što iti pa nisam uspio, jesi li ipak do sada našao riješenje

15 godina
neaktivan

Čini mi se da ti treba najmanje 4GB da instaliras bootabilni linux (ubuntu) na usb...

If Microsoft ever does applications for Linux it means I've won. - Linus Torvalds
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hm, možda si u pravu idem probat

15 godina
neaktivan
marijelo kaže...
Djuka6 kaže...

Molim pomoć...

Ja također imam USB od 8 giga i pokušao sam napraviti to isto što iti pa nisam uspio, jesi li ipak do sada našao riješenje

Nisam... odustao sam od ideje :)

14 godina
protjeran

windows prepoznaje sve logičke particije i moze biti butabilan na logičkoj particiji s tim da je i primarna windowsova ali ne kao samostalan os

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 22:23 (nick_01).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Također koristim 8GB stick za bootanje linuxa, ali iskreno, nikad nisam mislio ga dijeliti na particije. Jednostavno sam stavio linux na stick, a sve podatke koji "sa strane" idu na stick su mi samo u posebnom folderu. Nije elegantno kao dvije particije, ali je jednostavnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pogledajte ovdje. Detaljno je opisan način izrade dvije particije za BT ali poslužiti će i za Ubuntu. Kod mene ova metoda radi sasvim OK, istina podijelio sam USB na 3+5 (za perzistenciju).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice