Kupio sam novi ASUS K95V. Ima nekakav bios gdje ne moogu ili ne znam podesit boot order. Hoču da se diže sa DVD, jer želim obrisati win 8 i postaviti win 7...
Hvala
Bojan
Kupio sam novi ASUS K95V. Ima nekakav bios gdje ne moogu ili ne znam podesit boot order. Hoču da se diže sa DVD, jer želim obrisati win 8 i postaviti win 7...
Hvala
Bojan
pokusaj staviti cd citac na prvo mjesto a hd na drugo ili probaj stiskati f8 (meni radi, a sad neznam za druge maticne) [p6t deluxe v2]
Probaj sa esc ili f2
Jel uspio ko ovo? ja imam doma model K46C i kod instalacije sam stiskao esc da mi izbaci kao kaj se nalazi na dvd-u (windows cd) i kad sam ga instalirao išo sam stavit drivere s org. cd-a na kojem baš piše da je za 64bitni windows 7 kakav i ja imam i nakon par drivera mi je srušio windowse? jedna od mogučnosti za koju mislim je da zbog toga što mi u biosu nije namješteno na cd/dvd pa mi je valjda puknuo neke drivere za windows al ne do kraja jerbo prvo pokreće njih a ne taj cd al tvarno mi nije jasno kak ima 2 opcije za hitachi di se nalaze windowsi i za još nešto al ništa od toga nije mi cd/dvd i fakat mi nije jasno kak to namjestiti??
pomoć! hvala! ;)
Nisam siguran probaj stiskati od F9-F12 jedna tipka otvara Boot Menu onda samo odaberes DVD Citac i boota sa CD-a .
Čini mi se da je u tim driverima problem.... najjače mi kaj su stavili upustsva u njega za windows 8 , drivere kao za windows 7, a Free DOS je... :)
Fino ponovno pokreni windows 7 instalaciju, probriši sve particije i kreiraj nove, formatiraj ih i na jednu snimi Win 7.
Kad snimiš Win 7, provjeri točan model laptopa, jer ne postoji model K46C, nego postoje ovi modeli: K46CA , K46CB, K46CM.
Ovisno koji model imaš, za taj model i za Win 7 (pazi jel x32 ili x64) OS si skini drivere sa linkova u prethodnom retku.
EDIT: Trebaš ove drivere: CHIPSET, VGA, AUDIO, LAN, TOUCH PAD, USB, WIRELESS, BLUETOOTH, CARD READER, to je sve, ništa više ti ne treba.
Ej, sory da K46CA je... ovak... uspio sam instalirati windowse i sad instaliravaju mi se driveri sa cd-a i zasad idu, izgleda da je prvi put instalirao neki kaj mu netreba totalno pa ga je usrušio.... al još mi nije jasno zakaj mi su samo dve opcije u biosu i prva mi je hitachi na kojoj je windows ,a ne cd/dvd tj. opće ga ne vidim nigdje u izboru jerbo su samo dva.... jedino ako među driverima nisu neke te gluposti jer nemam neke opcije ni u securityu nit CMS.... Hvala vam puno na odgovorima , nisam se nadao tak brzo ;)