AAO D250 - BSOD nakon instalacije XP-a!

poruka: 6
|
čitano: 1.067
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Acer Aspire One (sotona) i Win XP x32 SP3.

Nakon downgradea sa win7 koji je uzasno bio spor na "laptopu" sa 1gb ram-a, instalirao sam XP koji se nakon svega ne da ni pokrenuti. slike i opis su dolje.

sve ostale opcije "safe mode, w/ cmd, w/ network.." ne rade kao ni "last known good cfg, start win normally" tj te opcije dovode do ucitavanja winsa i brzi flash bsod-a.

S obzirom da "sotona" nema cd rom, win je instaliran putem bootabilnog usb-a, a i sama instalacija je prosla bez problema. u biosu je postavljeno sa ahci na ide ali i obrnuto i ne radi.

ako ga ne slozim, ide kroz prozor

bsod error "boot device not found" bsod error "boot device not found"
prva opcija izbaci "hal.dll error" a druga ucitava winse nakon cega opet dolazi bsod prva opcija izbaci "hal.dll error" a druga ucitava winse nakon cega opet dolazi bsod
"hal.dll error" iz prve opcije "hal.dll error" iz prve opcije
Iron Maiden

0 0 hvala 0
17 godina

Daj ga meni :)
Sirijusli, jesi li napravio osnovni troubleshooting, testirao HDD na bad sektore, testirao RAM?

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: AAO D250 - BSOD nakon instalacije XP-a!
Father_Dougal kaže...

Daj ga meni :)
Sirijusli, jesi li napravio osnovni troubleshooting, testirao HDD na bad sektore, testirao RAM?

prije instalacije xp-a je sve radilo dobro osim sto je laptop uzasno stekao pa nisam ni provjeravao hdd i ram al sad ne mogu ni to. proguglat cu jos al mislim da nema rjesenja

Iron Maiden
17 godina

Skini neki od boot diskova (Hiren's, UBCD), prebaci na stick, bootaj, testiraj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

samo prebacim ili moram i za to napraviti bootabilni usb? pitam zato jer na tom usb imam bootabilni xp. a nakon testiranja?

Iron Maiden

0 0 hvala 0
17 godina
Re: AAO D250 - BSOD nakon instalacije XP-a!
imaiden322 kaže...

samo prebacim ili moram i za to napraviti bootabilni usb? pitam zato jer na tom usb imam bootabilni xp. a nakon testiranja?

Moraš raditi butabilni. A nakon testiranja, ovisno o rezultatima, ili kupiš novi disk, ili novi RAM, ili oboje, ili odustaneš od XPa i staviš linux neki. Il ga pokloniš meni :)

No obavezno tstiraj prvo, moguće da se usporio zbog neispravnog HDDa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice