Pozz.. imam situaciju da koristim internet od Iskona i dali su mi neki ZTE ruter koji mi je na katu u kući a pošto u prizemlju imam dućan a nemam liniju za net kupio sa TP link repeater sa 4 porta..
Problem je u tome što imam random disconects od uređaja koji su spojeni na repeater npr ipad koristim i odjednom pukne veza i opet se spaja ili mu treba dugo da otvori stranicu itd.
Zatim sam stavio repeater u Bridge mode with AP i malo se situacija poboljšala ali ponovo ni PC koji je spojen na repeater ponekad radi probleme npr odem CMD ping 192.168.1.1 znači da vidim glavni ruter i dobim 50% loss ili 75% loss kako kada... (sa mobitelom i ipadom hvatam 50-60% signala od rutera gore pa signal nije problem)
Mislio sam možda je problem u repeateru ali već sam imao jedan i isti problemi su bili pa pretpostavljam da je sam ruter gore kriv i htio bi ga zamjeniti ali evo novi problem koji bi volio da mi neko pojasni.
Ruter na sebi ima PHONE port koji je valjda VOIP? a trenutno koliko vidim na stranici ADM-a ili Linksa nema baš takvih rutera? u čemu je šema? da nemogu si kupiti svoji?
Mislio sam Ruter staviti u Brigde mode i isključiti DHCP i spojiti ga na 16 port switch koji imam i u switch spojiti novi ruter, stavim DHCP enabled pa on neka lokalno daje IP?
Jel to pametno i dali neko ima iskustva? da preskočim switch i direkt jedan u drugi?
Puno pitanja :D..
Hvala