Win2000 (nForce2-ST) driveri

poruka: 15
|
čitano: 4.035
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Situacija je slijedeća: matična je EPoX EP-8RDA+ sa nForce2-ST chipsetom. (na SouthBridge-u stoji oznaka nForce2 MCP-T), skinuo sam sa službene nVIDIAine stranice drivere za nForce2 chipset, instaliralo se sve osim Ethernet Controller-a (odnosno LAN kartice tj. mrežne kartice).
Usput Windowsi su 2000 Professional SP4. Skinuo sam isto tako sa iste te web stranice Unified nForce drivere (malo stariji paket nForce1 i nForce2 drivera) u njemu također nema drivera za moj LAN.

Sa SIW i EVERESTOM i Sandrom dobio sam informaciju da nakon instalacije točnih drivera u Device Manageru taj uređaj trebao bi se zvati ovako "nForce MCP-T Networking Controller" na samom modulu na matičnoj stoji oznaka (Realtek RTL8201BL ).

Googlam od juče od 19h naveče (to je sad već punih fakin' 24 h), još nisam spavao. Dajte mi molim vas pomozite, izludjet će me taj prokleti DRIVER!!!!!!!!!!

HIĆA JE!!!!!!!!!!!

HELP PLEASE!!!!!!! 

(izgooglao sam nekoliko (2-3) "nForce MCP-T Networking Controllera" i kad ih instaliram u Device Manageru je sve u redu, nema konflikta, piše device is working properly... međutim kad uštekam kabal i otvorim status konekcije (Sent paketa ima k'o u priči, niti jedan Received), kad pingam router 100% data Loss.
isto tako sam uspio izgooglati 2 "nForce Networking Controllera" i sa njima ista priča, našao neke Marwellove od nekih ploča sa istim čipsetom ti pak uopće ne rade
a ovaj Realtek-ov 8201BL na službenoj Realtekovoj stranici ne postoji, već tamo stoji informacija da taj driver mora biti u sklopu nVIDIAinih nForce2 drivera.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHH!!!!!!!! 

kad sa LiveCDa bootam Linux Sli-Taz 2.0 on uredno instalira svoj driver za tu LAN mrežnu i uredno mogu na Internet i sve radi k'o iz topa. samo WIndows driveri nemaju granice ludila!!!!!!!! 

JohnyJ
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2012 19:10 (JohnyJocker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako ima sent, a ne i received, podesi statičku IP adresu pa probaj opet. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako je Realtek čip, stavi realtek driver.

www.realtek.com.tw

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Win2000 (nForce2-ST) driveri
Father_Dougal kaže...

Ako ima sent, a ne i received, podesi statičku IP adresu pa probaj opet. 

neznam dal' si pročitao/la moj prvi post, odnosno dal' si shvatio/la. problem je samo u driveru mrežne kartice. podesio sam i statičku IP adresu, pa čak sam i ručno unio DNSove (točne, naravno). i ništa. Received packets = konstantno 0.

treba mi samo dobar i ispravan driver, namjenjen točno za tu matičnu (koju sam naveo u prvom postu), također bi trebao bit 100% isproban driver.
bilo bi jako lijepo kada bi netko imao iskustva upravo sa tom pločom, i još bolje kada bi imao driver, il' znao neki site od točnog drivera (ispravnog) 

JohnyJ
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 19:34 (JohnyJocker).
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ako je Realtek čip, stavi realtek driver.

www.realtek.com.tw

stekao sam debeli osjećaj da nisi pročitao cijeli moj post, ili ga nisi dobro shvatio. napisao sam da sam bio na službenoj Realtek-ovoj stranici, upravo toj koju si mi ti napisao (www.realtek.com.tw), i da na njihovom site-u nema driver-a od moje mrežne kartice. kad nađem model u rubrici 'download' na realtek-ovoj web stranici, ispod modela piše da pošto je to integrirana mrežna kartica da moram skinuti driver od proizvođaća čipseta i moram skinuti točan driver za taj čipset. čispet je nVIDIA-in nForce2.
također sam naveo sve (da ne ponavljam sada), i šta sam probao sa tim driverima i šta nisam i sve u svemu baš za tu moju mrežnu karticu na nVIDIAinoj WEB stranici nema drivera niti u paketu sa nForce2 driverima. a probao sam razno razne druge drivere (koje sam izGoogle-ao po imenu modela mrežne i po tipu mrežne) i ništa, ništa, ništa.

također sam ćitao po razno-raznim forumima da jako puno raje ima isti problem sa tom pločom, i ne samo sa tom pločom već općenito sa EPoX-ovim matičnama koje sadrže nForce2 čipset. 

JohnyJ
17 godina

Ništa, onda unaprijedi Windowse u Windows XP.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ovdje se spominje Realtekov NIC 10/100 RTL8139C

Link

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

bio je XP gore do prije nekoliko dana, potpuno isti problem!!!

JohnyJ
13 godina
neaktivan
Flying Dutchman kaže...

Ovdje se spominje Realtekov NIC 10/100 RTL8139C

Link

iskreno neznam zašto se ovdje spominje 8139C. Uglavnom na mojoj matičnoj se nalazi RTL8201BL. Da li je možda EPoX ugrađivao na potpuno isti model ova dva LAN chip-a neznam???? Npr. na jednu seriju 8RDA+ ploča stavio RTL8201BL, a na drugu seriju RTL8139C??? Neam pojma, al' brijem da ne bi nikako to smjelo biti tako.
Ovdje se pak spominje ovaj moj LAN chip RTL8201BL (http://www.icplus.com.tw/Data/TestReport/IP101_on_EPOX-TR-R01-030807.pdf)
I ovdje isto (http://www.anandtech.com/show/1044/17)
I ovdje također (http://www.nordichardware.com/test-lab-v2/30-motherboards/11076-epox-8rda.html?start=2)
I ovdje (http://forums.whirlpool.net.au/archive/64599)

I još na puno, puno mjesta. Tak da mi sad fakat ništa nije jasno.
Privremeno sam stavio u PCI slot mrežnu karticu (Realtek RTL8139C), a integrirani LAN sam u BIOSu DISABLEirao. No ova mrežna koja mi je u PCI slotu će mi uskoro trebati u drugoj konfiguraciji koja nema integrirani LAN, i zato mi trebaju driveri od ove.

A, kao što sam napomenu u prvom postu, boot-am sa LiveCDa Linux Sli-Taz 2.0, i njegov driver automatski pokrene moj integrirani LAN i bez ikakvih problema (sa automatskom dodjelom IP adrese) sve funkcionira najnormalnije i mogu na NET i sve!!!!!!!

ŽAAAAAAAAAASSSSSSSUUUUUU!!!! 

JohnyJ
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 22:44 (JohnyJocker).
17 godina

Jesi li probao skinuti još starije nForce drivere? Moguće je da su negdje putem izbacili podršku za tvoju LAN karticu.

U arhivi imam 5.10 i 15.16 verziju drivera, pa reci ako želiš da ih negdje uploadam.

(EDIT)

Izvoli na Mediafire servisu:

http://www.mediafire.com/?bi1obuvq4tllc

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 8:02 (Father_Dougal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Jesi li probao skinuti još starije nForce drivere? Moguće je da su negdje putem izbacili podršku za tvoju LAN karticu.

U arhivi imam 5.10 i 15.16 verziju drivera, pa reci ako želiš da ih negdje uploadam.

(EDIT)

Izvoli na Mediafire servisu:

http://www.mediafire.com/?bi1obuvq4tllc

hvala ti, ali nažalost i dalje banana. ver 5.10 sam probao već prije i sada sam ju opet probao i ništa. driver se uredno instalira (i automatski, i probao sam ga ručno instalirati), dakle driver se instalira, u Properties-u od uređaja piše da 'this device is working properly' i dalje su mi received paketi na 0, a sent-ova ima.
poslije toga sam probao ovaj drugi u njemu uopće nema kompatibilnog drivera za moju mrežnu. bez obzira na to išao sam na ručnu instalaciju tog drivera koji je i bez obzira što su me Windowsi obavijestili da driver nije kompatibilan sa mojoj mrežnom ja sam ga ručno instalirao. i nije dobar driver, niti je device radio properly, niti se više nisam uspio boot-at u Windowse normalno, tak da sam u Safe Modu deinstalirao taj driver, pa se vratio ponovo normalno u Windowse.

sve u svemu hvala na pomoći, no ništa. bio bih vrlo zahvalan, ak ti se bude dalo i ak s vremenom uspiješ naletiti na još koji driver pa da probam. isto tako i ja tražim, al sve sam manje-više već probao, ostalo ih je još jako malo koje nisam probao.

P.S. počeo sam dobivati dojam da je čak problem u samim Windowsima 2000, jer dok sam imao XP, ovi driveri od nVIDIE odnosno nForce paketi drivera isto tako nisu radili, no s vremenom sam našao po modelu (RTL8201BL) driver i instalirao i radio je. našao sam isti taj driver opet, i u RAR arhivi tog drivera postoje verzije drivera za DOS, za Win3.1, Windowse NT 4, Windows9x (95, 98, 98SE, Me), Windowse 2000 i XP, Win VISTU, Win 7 i za još neke server verzije Windowsa. kao što rekoh na XPu je normalno proradio taj driver, ovdje na 2000 se instalira i piše da device is working properly, nema nikakvih konflikta, nikakvih nekompatibilnosti, sve super sve 5, al nema received paketića podataka. LUDILO!!!

JohnyJ
17 godina

No meni se ipak čini da je problem negdje drugdje - nešto ne štoma sa autokonfiguracijom i lokalnim DHCPom, moguće da je kabel.

Da, znam da si probao u Linuxu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 21:29 (Father_Dougal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
JohnyJocker kaže...
191x7 kaže...

- ovaj ili ovaj bi trebao raditi. (radi s UDBC/miniPE, Joshua)

.. kilav chipset, još gori driveri. Audio/LAN se trebaju posebno instalirati.. probaj ovdje ili googlaj za sam LAN driver (mora raditi i običan *.inf, može od drugih modela MBO ili proizvođača, trebalo bi raditi, ali instaliraj samo driver, bez utilsa).

-ili ubaci neku običnu karticu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 22:20 (ihush).
13 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

No meni se ipak čini da je problem negdje drugdje - nešto ne štoma sa autokonfiguracijom i lokalnim DHCPom, moguće da je kabel.

Da, znam da si probao u Linuxu.

nije, nije kabel jer je taj kabel uglavnom 24 sata dnevno ukopčan u konfiguraciju do ove (problematične) i funkcionira najnormalnije. nešto sa autokonfiguracijom???? hmmm... iskreno, nezz više ni sam...

ja čak mislim da je problem nekakav sa Windowsima 2000, jer u XPu sam imao isti probelm sa original driver-om, al' kao što sam napomenuo u nekom od postova iznad, uspio sam nači neki driver (po modelu LAN chipa integriranog na matičnoj) i taj je prošljakao. (u ReadMe-u tog drivera piše da je i za WinNT 4.0 i Win2000 i WinXP) i fkt arhiva sadrži 3 direktorija jen za WinNT 4, jen za Win2k i jen za XP. međutim ovaj za Win2k ne šljaka. naravno, probao ja ručno i INFove od ovih ostalih (NT4, i XP), ma kakvi... nula bodova 

JohnyJ
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
JohnyJocker kaže...
191x7 kaže...

- ovaj ili ovaj bi trebao raditi. (radi s UDBC/miniPE, Joshua)

.. kilav chipset, još gori driveri. Audio/LAN se trebaju posebno instalirati.. probaj ovdje ili googlaj za sam LAN driver (mora raditi i običan *.inf, može od drugih modela MBO ili proizvođača, trebalo bi raditi, ali instaliraj samo driver, bez utilsa).

-ili ubaci neku običnu karticu.

imam 4-5 ploča trenutno u funkciji sa nForce2 chipsetom i nijedna me ne sajebava kao ova EPoX-ica. žasu je EPoX po pitanju drivera i još nekih sitnica, a sa druge strane prokleto je dobar u OCu. uglavnom trenutno i je nekakava Realtekova LAN kartica unutra (a ovog sam hitil na DISABLE u BIOSu). sve u svemu ja sam picajzla i nebudem si dao mira dok ju ili ne osposobim ili ne usmrtim do kraja.

od svih tih ploča s nForce2 chipsetom na samo jednom moram posebno instalirat i audio i LAN, a samo na ovoj EPoX-ici posebno moram instalirat LAN (audio se sam instaliral), uglavnom na svim ostalim sa nForce2 paketom drivera se sve instaliralo... međutim sve druge osim ove EPoXice rade na XPu... a ja baš ovu odabrao da na nju bacim 2000 Pro.

sve u svemu, tokom sutrašnjeg dana ću probat ove linkove kaj si mi dal, pa ću vidjet, valjda budem nešto uspio. sve u svemu, TnX!!! hvala 

JohnyJ
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice