Wifi pojacalo

poruka: 14
|
čitano: 14.913
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Wifi pojacalo

Jel mogu ja nekako pojacat wifi signal jer sam gledao neka pojacala za 100kn na njuškalu i dali ste to isplati kupovat?

Ruter mi je 2 kata dole u kancelariji i treba tu jako puno posla da se ruter prebaci gore na 1 kat zato vas pitam dali da kupim wifi pojacalo i dali to stvarno radi?

Vidio sam pojacalo preko uticnice i kako to onda radi?

Da ga samo stavim u uticnicu i sto onda??

Imam ruter od amisa pa dali bi mi onda pasao ovaj pojacivac ili ima neki drugi jer mogu potrosit samo 100kn a treba mi samo zbog mobitela

http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/wifi-repeater-huawei-ws320-oglas-13965126

Trebam brzi odgovor jer se mucim sa ovime vec dugo

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Wifi pojacalo

Može se koristiti ..., postaviš ga u "univerzal repeater" mod naprimjer na 1 katu gdje još ima dobar signal (na drugom ni on nebi imao dovoljan prijem).

Izaberi neki koji ima vanjsku antenicu jer za razliku od takvih kojima je antena u kutiji su puno većeg dometa.

Antene polegni u horizontalu jer tada vertikalno prema katovima bolje zrače.

ps: Ako je moguće provuć LAN kabal od rutera do sobe i prikopčat na wifi adapter bilo bi idealno.

Za podesiti nađi nekog tko je to već radio , susjed, prijatelj itd. ako već nisi siguran da ćeš sam uspjeti.

17 godina
Wifi pojacalo

Rješenje je jednostavno - Powerline koji služi i kao pojačivač signala za WiFi

http://www.edigital.hr/powerline-adapter/netgear-xwnb5201-100pes-wifi-powerline-av+nano-adapter-kit-p403044.html?gclid=Cj0KEQiAuf2lBRDW07y3z6f96awBEiQA0IngJrmfJi4i5JZS2Y09pHURpQWcAvY7htBSqzrhkQVGLwYaAh8y8P8HAQ

Sry na dugom linku, ne znam kako skratiti. Ima vjerojatno i drugih opcija, ali ovo je prvo na što sam naišao, firma je ok a cijena još bolja.

uštekaš ga u utičnicu do rutera, ruter spojiš s njime mrežnim kabelom.

Drugi utakneš u utičnicu u prostoriji/katu gdje ti treba WiFi signal i to je to. Plug-and-play.

Samo pazi da idu direktno u zid a ne u produžnu letvu!

lp

CB

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Wifi pojacalo

Kupio sam pojačivač wifi signala  dlink 1360 i nije mi jasno kako ja sad povežem ruter sa tim uređajem.  Na ruteru ima onaj gumb za traženje wifi i na tom uređaju isto, stisnem oba i nista se ne dešava.. vec dva dana googlam i ne mogu nac riješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Imas na youtube koliko hoces tutorijala

12 godina
Torent kaže...

Imas na youtube koliko hoces tutorijala

Jesam i to mi ne radi...točno sam pratio te korake i meni na tu ip adresu ne pokazuje nista, prosao sma brdo tutoriala, nigdje ne pise kako da se spoji dlink sa ruterom, bežično se ne moze spojit

10 godina
neaktivan
Zanima me dali je bolje uzet ovaj dlink 1360 ili powerline adapter? Situacija mi je da imam Vip homebox ZTE router u sobi na katu, a dolje u prizemlju je signal katastrofa (nekad je signal dobar a brzina loša). Šta mi preporučate wifi extender ili power line. Nebi da izgubim puno na brzini... Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Powerline ti daje lan prikljucak a ne wifi a sa extenderom tj repeaterom gubis odmah u startu pola jer ti ne moze istovremeno i slati i primati signal...

10 godina
neaktivan
Ako na powerline spojim npr. Xiaomi wifi router 3 onda bi on davao WiFi signal na drugom mjestu... Ili
9 godina
odjavljen

Onda ok. Ne bi trebao gubiti na brzini ako sve radi kako treba.... Vidi da li taj router podrzava access mode jer ako ga koristis kao router on ti pravi novu mrezu pa moze biti problema sa sheranjem diskova i printera....

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 22:13 (Torent).

0 0 hvala 0
14 godina
Torent kaže...

Powerline ti daje lan prikljucak a ne wifi a sa extenderom tj repeaterom gubis odmah u startu pola jer ti ne moze istovremeno i slati i primati signal...

Ako ima router sa 2.4/5ghz onda se kupi isto tako extender koji podrzava oba wifi-a. Te se namjesti da se spaja taj extender na 5ghz a repetira 2.4ghz i nista se onda ne gubi. 

9 godina
odjavljen

Sto bitno poskupljuje stvar ;) Ali da u pravu si....

A i treba naci koji to podrzava... Moj linksys 6400 mislim da ne podrzava....

14 godina
Torent kaže...

Sto bitno poskupljuje stvar ;) Ali da u pravu si....

A i treba naci koji to podrzava... Moj linksys 6400 mislim da ne podrzava....

Na extenderu se to namjestava router nema veze sa time. U postavkama extendera ima obicno pod stavkom  vise; fast lane i tamo se odabere da extender prima wifi signal 2.4ghz te odasilje 5ghz ili obrnuto sve ovisi sto ti treba 

9 godina
odjavljen

Aaaaaaaaaaaa ti pricas o dual band extenderima.... Sory ;) Nisam se baktao sa njima tj jesam i odustao odmah ;) Radje kupim jeftini ac pointe koje spojim medjusobno jedan u client modu drugi u ac modu i gurnem iza namjestaja i zaboravim da postoje ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice