Desilo mi se to jučer, pa i danas.
Znači ovako: Jučer navečer surfam po internetu (neke normalne ne-virusne stranice), kad sam zavšio, ugasim komp. Kasnije ga ponovno pokrenem, uđem u Avant Browser, odaberem neku stranicu (npr. tportal) i dolje u lijevom kutu piše "finding site: www.tportal.hr" i to tako stoji sve dok se ne pojavi poruka The site cannot be displayed ili found ili što već. Probam neku drugu, treću, četvrtu stranicu i dalje neće. Očito da mi se neće spojiti na internet. Utipkam onu IP adresu routera i to hoće učitat. Zatim restartam rotuer, pa ponovno krećem na internet i dalje neće!
Sve je uredno spojeno i podešeno i ništ nisam prčkao, samo da napomenem. E, onda krenem tamo na IP adresu routera da ispočetka postavim postavke za adsl tj. za pristup internetu, jel. I nakon toga - internet opet radi!
Ali, onda danas ujutro (eto prije pola sata) ponovno piše finding site... i ponovno internet krepa. Ja ponovno postavljam router ispočetka i nakon toga internet ponovno radi!
Problem: što se to događa, da svaki put kad ugasim komp trebam konfigurirati router da mi proradi internet? To mi se nikad nije događalo, počelo je od jučer, imam zone alarm ss, ne surfam po virusnim stranicama itd. Zna itko kakvo rješenje?
E, da router je D-link DSL 584T, koristim Maxadsl-ov pristup.
Hvala!