Veza radi, pa stane

poruka: 10
|
čitano: 2.272
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Veza radi, pa stane
pitanje

Desilo mi se to jučer, pa i danas.

Znači ovako: Jučer navečer surfam po internetu (neke normalne ne-virusne stranice), kad sam zavšio, ugasim komp. Kasnije ga ponovno pokrenem, uđem u Avant Browser, odaberem neku stranicu (npr. tportal) i dolje u lijevom kutu piše "finding site: www.tportal.hr" i to tako stoji sve dok se ne pojavi poruka The site cannot be displayed ili found ili što već. Probam neku drugu, treću, četvrtu stranicu i dalje neće. Očito da mi se neće spojiti na internet. Utipkam onu IP adresu routera i to hoće učitat. Zatim restartam rotuer, pa ponovno krećem na internet i dalje neće!

Sve je uredno spojeno i podešeno i ništ nisam prčkao, samo da napomenem. E, onda krenem tamo na IP adresu routera da ispočetka postavim postavke za adsl tj. za pristup internetu, jel. I nakon toga - internet opet radi!

Ali, onda danas ujutro (eto prije pola sata) ponovno piše finding site... i ponovno internet krepa. Ja ponovno postavljam router ispočetka i nakon toga internet ponovno radi!

Problem: što se to događa, da svaki put kad ugasim komp trebam konfigurirati router da mi proradi internet? To mi se nikad nije događalo, počelo je od jučer, imam zone alarm ss, ne surfam po virusnim stranicama itd. Zna itko kakvo rješenje?

E, da router je D-link DSL 584T, koristim Maxadsl-ov pristup.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Veza radi, pa stane

Da li imaš upisane DNS server adrese u mrežnim postavkama računala?

Najbolje je da iskonfiguriraš router i komp ručno (primjer):

router - 192.168.0.1  255.255.255.0

komp - 192.168.0.2  255.255.255.0  gateway -192.168.0.1   DNS (t-com) - 195.29.150.3  195.29.150.4

I pogledaj vrstu konekciju u routeru, vjerojatno imaš on-demand i always on, pa probaj uključiti potonju..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
autorov komentar

DNS konfiguracija mi je postavljena na auto, a što je taj DNS uopće?

Za sada se veza još nije srušilaSmijeh.

17 godina
protjeran
N. Ohm kaže...

Desilo mi se to jučer, pa i danas.

Znači ovako: Jučer navečer surfam po internetu (neke normalne ne-virusne stranice), kad sam zavšio, ugasim komp. Kasnije ga ponovno pokrenem, uđem u Avant Browser, odaberem neku stranicu (npr. tportal) i dolje u lijevom kutu piše "finding site: www.tportal.hr" i to tako stoji sve dok se ne pojavi poruka The site cannot be displayed ili found ili što već. Probam neku drugu, treću, četvrtu stranicu i dalje neće. Očito da mi se neće spojiti na internet. Utipkam onu IP adresu routera i to hoće učitat. Zatim restartam rotuer, pa ponovno krećem na internet i dalje neće!

Sve je uredno spojeno i podešeno i ništ nisam prčkao, samo da napomenem. E, onda krenem tamo na IP adresu routera da ispočetka postavim postavke za adsl tj. za pristup internetu, jel. I nakon toga - internet opet radi!

Ali, onda danas ujutro (eto prije pola sata) ponovno piše finding site... i ponovno internet krepa. Ja ponovno postavljam router ispočetka i nakon toga internet ponovno radi!

Problem: što se to događa, da svaki put kad ugasim komp trebam konfigurirati router da mi proradi internet? To mi se nikad nije događalo, počelo je od jučer, imam zone alarm ss, ne surfam po virusnim stranicama itd. Zna itko kakvo rješenje?

E, da router je D-link DSL 584T, koristim Maxadsl-ov pristup.

Hvala!

Meni se to događalo i još mi se uvijek događa, ne znam što je, ali ja samo isključim i uključim modem i bude sve normalno
People that think they know it all annoy those of us that do!
17 godina
neaktivan

Za pocetak disejblaj to smece Zone Alarm (privremeno) i pokusaj ponovo

Dali mozda imas XP SP3?

0100110001100001011110100110000101110010011101010111001101001100011011110110111001100 111
17 godina
neaktivan
Veza radi, pa stane

svima se događa..to ti je HT misterija. Meni padne veza, a na laptou i kod malog u sobi sve ok..restartam stroj i eto veze..ponekad obratno..nije ni Zone alaram, ni postavke routera..il ih server zafrkava il ova tehnologija radi protiv nas..misterija.                      dont worry

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Veza radi, pa stane

Neki dan mi je komp bio na popravku zbog istog problema.

Ako imaš dva antivirusa onda jednog izbriši jer su ko + i + ili krivi polovi magneta pa se odvlače te ti onda prestane raditi internet. (To su mi rekli na popravku)

Uglavnom ja sam imao Norton 360 ,spyware, PC cilinder i antipyware i događala mi se ista stvar ko tebi.a sad mi je komp ko nov.

i am the heart of the ocan
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2008 7:48 (Mezzo Pianisimo).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Veza radi, pa stane

zovi ekipu iz t-coma pa nek ti oni rijese 08009000

samsung sync master 2232bw hakeri dusa mog kompa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...

DNS konfiguracija mi je postavljena na auto, a što je taj DNS uopće?

Za sada se veza još nije srušilaSmijeh.

Zato ti i ne radi kako treba, upiši DNS postavke kako sam ti napisao..  195.29.150.3  i 195.29.150.4 za t-com.

Uglavnom, za vezu bez problema najbolje je sve kompletno podesiti ručno , sa fiksnim postavkama.

ZA nema veze sa gubitkom veze, to što ga neki ne znaju podesiti kako treba ne znači da je isti smeće.
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
Veza radi, pa stane

Da obicno se problem riješi kad manulano sve postaviš posebno kod wlan mreže!

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice