Veliki ping, spor internet

poruka: 38
|
čitano: 41.978
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Dakle, zadnja 2 dana mi brzina i ping variraju kako na speedtestovima kako u igrama (Bf3, LoL). Jednu minutu je 33-37ms kako i treba bit, pa sljedeće dvije minute 500ms+. Preko noći je sve u redu (od cca 00:00-07:00). Imam Vip-ov internet i do sada nije bilo nikakvih problema. Iza na matičnoj (M3A78 PRO) na LAN utoru mi blinka ACT/LINK lampica narandžasto, a SPEED lampica svijetli crveno. Kabl je isproban i kod buraza na računalu, i kod njega svijetli zeleno/naradžasto i kod njega sve funkcionira normalno. Oba dva kompa su spojena na jedan router, ali ista stvar je i kad se buraz otkopča i spojen je samo moj komp. Zvao sam službu za korisnike, provjerili su jačinu signala i parice i rekli da je sve sa njihove strane u redu. Skenirao sam računalo sa malware programima i avg-om i nije se ništa našlo. Probao sam reinstalirati network adapter i ponovno drivere instalirati, ugasiti wireless ali ista stvar. 

Hvala unaprijed na pomoći!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 18:15 (rololo).

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Veliki ping, spor internet

Jesi zamijenio mrezni kabel? btw, boja ledica ti nije bitna :)

http://www.winblogs.net
11 godina
neaktivan

Da, od routera do pc-a su 2 kabla spojena sa konektorom, mijenjao i kablove sve i konektore. Do prije 2 dana je tako sve funkcioniralo kako treba.

17 godina
neaktivan

Imam isti problem :S

Sumnjam na win update, zadnji put updetano 1.7. bas kad su poceli problemi sa pingom...

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Meni je zadnji update danas bio. Sad cu unistallat sve update današnje pa cu vidit oce li biti kakve promjene.

17 godina
neaktivan

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1043281

* Open regedit
* Go to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile
* There will be an entry for network performance throttling, default value is 10; set it to FFFFFFFF hex (willl look like 0xFFFFFFFF to the right of the entry)
* Reboot

Probaj i ovo, cini mi se da pomaze.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nope.. napravio sam i to, ne pomaze.

17 godina
rololo kaže...

Pozdrav!

Dakle, zadnja 2 dana mi brzina i ping variraju kako na speedtestovima kako u igrama (Bf3, LoL). Jednu minutu je 33-37ms kako i treba bit, pa sljedeće dvije minute 500ms+. Preko noći je sve u redu (od cca 00:00-07:00). Imam Vip-ov internet i do sada nije bilo nikakvih problema. Iza na matičnoj (M3A78 PRO) na LAN utoru mi blinka ACT/LINK lampica narandžasto, a SPEED lampica svijetli crveno. Kabl je isproban i kod buraza na računalu, i kod njega svijetli zeleno/naradžasto i kod njega sve funkcionira normalno. Oba dva kompa su spojena na jedan router, ali ista stvar je i kad se buraz otkopča i spojen je samo moj komp. Zvao sam službu za korisnike, provjerili su jačinu signala i parice i rekli da je sve sa njihove strane u redu. Skenirao sam računalo sa malware programima i avg-om i nije se ništa našlo. Probao sam reinstalirati network adapter i ponovno drivere instalirati, ugasiti wireless ali ista stvar. 

Hvala unaprijed na pomoći!

Oj, 

imam isti šugavi problem i počinjem me zbilja živcirati(VIP NET Internet). Od 1.7. ništa nije isto, ping skače gore dolje svakih 1-2min, i isto sam zvao službu za korisnike pa mi je frajer rekao da će poslat zahtjev ili nalog za testiranje kaj već, i da će mi se javiti u roku dan-dva. I kad sam frajeru spomenuo ping rekao mi je da je 400-500 što sam i sam ustanovio da divlja pomoću cmd pinga. A služba ti ugl kaže da ti je down/up speed normalan, kaj možeš i vidjeti na speed testu da je, ali ping odje*ava karijeru.

Čak sam i uninstallo Anno 1404 jer sam zabrijo da sam crack neki divlji povezan sa mrežnom karticom instalirao, ali nije pomoglo(jer sam ga instaliro 30.6.).

Javi ako si uspio pronaći rješenje.

EDIT: Koji router imaš?

Ping peak Ping peak
Pretpostavka je majka svih zajeba. || To do list....go to Pamplona and run in front of bulls!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 0:16 (Zero Chance).
14 godina

Možda te nešto u routeru koči?

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bili jutros ljudi iz telekoma, promjenili konektore i rekli da stavim utp kabl između routera i utičnice ak bude zajebavalo opet... i naravno sad je opet počelo pingat kao i zadnjih par dana. Čuo sam još od par ljudi da imaju takav problem.. 

Router je hg530u.

Kad zamjenim kabl bum javio jel ima kakve promjene, al sve se bojim da je to sve uzalud dok oni tamo kod sebe neki vrag ne poprave...

17 godina

Ruter je nebitan ako se ne varam, s obzirom da ja koristim TP-Link (i to od Optime haha, a imam i još TComov speed touch i sa svakim je ista stvar).

Ugl, upravo me zvao majstor iz službe za korisnike VIPa i rekao mi da je sve riješeno, ali nije ništa s obzirom da mi ping i dalje skače, tako da će i dalje probati riješiti problem, i izgleda da je do njih. Plus, pitao sam ga da li se nešto promijenilo prilikom ulaska u EU po pitanju softwarea/infrsastrukture njihove, rekao je da ništa osim cijene roaminga...tak da nema smisla ovo...{#}

EDIT: dobro si rekao rololo, poslije ponoći nema pinga...igrao sam LOL od cca 1 do 3 i sve je bilo najnormalnije..

EDIT2: prije kojih sat-dva me zvao tehničar iz T-COMa, rekao je da su mu ovi iz VIPa proslijedili radni nalog i pita on mene kaj je, ja mu objasnim, a on mi kaže da će mi ujutro poslat tehničara...

Pretpostavka je majka svih zajeba. || To do list....go to Pamplona and run in front of bulls!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 21:25 (Zero Chance).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

UPDATE

Nakon jučerašnjeg posjeta ljudi iz t-coma, fiksni telefon nije radio jucer cijeli dan.. danas dosao opet neki lik iz t-coma, stavio stari spliter i telefon proradio.. sto se tice interneta rekao je da se promjene instalacije, da se stavi utp kabl umjesto starih ovih vodova...

Ako i dalje bude zajebavalo onda je rekao da se promjeni modem, i ako opet bude loše da je onda do vipa... 

0 1 hvala 0
17 godina

Iskreno mislim da i je do VIPa samo oni ne znaju kaj je.

Jer ako ti imaš vip-ov modem, a ja optimin, a isti su problemi = znači nije do routera.

Do kabela mislim da isto nije = jer onda bi se to već duuugo pojavljivalo a ne u zadnjih 5-6 dana.

Kompjuter? = jedino ako smo gutnuli isti virus i ti i ja, koji samo VIPov internet propušta?? LOL

Jedino logično mi je da je njihov problem...

Usput, s kojeg si područja?

Ja sam sa samoborskog.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nista mi vise nije jasno, malo normalno radi pa opet visok ping.

Ugl. nije do VIP-a, ja sam na terrakomu. Zanimljivo je da je sve normalno radilo do 1.7...

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

ne znam fkt.. jos te instalacije promjenit pa vidit dalje šta će bit... 

iz podrucja zagreba, dugo selo.

15 godina

Samo da se ubacim sa vipovog mobilnog neta nikakve razlike u pingu u odnosu na prije 1.7.; mislim da su naravno i bazne spojene preko istih kablova ili optike kao i fixni pristup te bih onda i ja osjetio veći ping da je do vipa ili možda i ne bih?

bug caruje, um klade valja

0 1 hvala 0
17 godina

Meni je još jedina ideja reinstall widowsa, u slučaju da smo VIPovci i još neki pobrali neki brutalan virus koji ide samo kroz našu mrežu??

Mislim...gluposti...

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Ma kakav virus mnogi imaju prastare instalacije koje odu vrit kad tad  očekuju čudo od njih a i očekuju čudo da ako promjene operatera da će se sve srediti a žice ostanu iste je kako da ne.

bug caruje, um klade valja

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bili su danas opet iz t-coma, spajali se na router. Pošto imam 2 telefona na dvije utičnice, gledali su promjene kad je svaki telefon uključen/isključen posebno i kad je slušalica dignuta.

Na jednom telefonu nema nekog filtera pa se kao vidi promjena na modemu... Ugl, isključio sam taj telefon i malo je bolje što se tiče pinga, kraće je vrijeme pinganja, 5-10 sec, a ne minuta-dvije ko prije.

Još je ostalo za promjenit instalacije pa vidit šta će bit.

0 1 hvala 0
17 godina

Ali čudno je da se baš od 1.7. ping promijenio, a unatrag 7-8 godina nije bilo nikakvih problema - osim sa operaterom naravno...

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa deinstalirajte sve od 01.07 do danas i trebalo bi biti uredu, ja te update ni neradim, samo svaki put nesto zahebu.

Dok radi, nediraj. {#}

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja na vipu i nikakvih problema, malo je bilo nesto pocetkom mj. Al svima i meni i tht ovim korisnicima. Sad sve stima nikakvih problema.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
neaktivan

Danas je cak bilo ok, tu i tamo ping skocio pa se brzo vratilo u normalu - za razliku od jucer kad mi je jedva google ucitavalo + ping stalno na 500+.

Mozda se popravlja stagod da je pokvareno, ili ce sutra opet bit po starom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Teško...preko noći je oke, ali preko dana je nemoguće!

Evo rezultat sa pingtest.net http://www.pingtest.net/result/83493877.png

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 22:15 (Zero Chance).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pošto me ovo nervira, sam sam išao malo istraživati. Počeo sam od procesa i servisa, pa završio na ICMP, TCP/IP protokolima te DNSovima!!

Ono što sam otkrio da svaki ISP ima minimalno jedan primarni i jedan sekundarni DNS server. S obzirom da sam na VIPu uzeo sam njihova dva IP-a:

Vip DNS

Primary =  212.91.97.3

Secondary = 212.91. 97.4

I išao sam ih pingati real-time, paralelno. Žao mi je što nema TIME-STAMP tj nisam ni gledao jel se može napraviti još i to. Ugl pripremio sam jedan i drugi ping test, i brzo ih pokrenuo jedan za drugim. Zanimljivo, količinski više pingova paketa prolazi na onom koji ima manji ping, zato što tako funkcionira ping - šalje jedan ping packet za drugim.

Da ne duljim još i dalje, sve se vidi sa slike. Spojen sam sa rutera na primarni DNS.

Poanta je da:

kada je na primarnom serveru normalan ping i meni je normalan internet, a kada skoči gore, onda se ping smanji na sekundarnom, ali onda nema interneta...tj zamjene mjesta i tako naizmjence svakih 1'10'' otprilike!!

Moje mišljenje je da oni imaju problema fizički sa hardwareom i tim DNS serverima, to mi je nekako logično...dok se primarni zbrika, sekundarni preuzme (tu se gubi internet), a zatim primarni opet dođe sebi, a sekundarni mu vrati ulogu...

SLIKA

EDIT: još ću napraviti par testova danas, poslije ponoći i sutra tokom dana da utvrdim onu priču od 00:00 pa nadalje je normalno, a tokom dana nije.

Rololo, bilo bi dobro da i ti to napraviš i uploadaš da usporedimo rezultate

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 23:11 (Zero Chance).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
E da moguče da zato imate probleme zbog njihovih DNS servera. Ja njihove DNS servere ne koristim već mjesecima, nit sam t-com ove koristio dok sam bio na njima. Koristim konstantno Open DNS 208.67.222.222 208.67.220.220 I nemam problema.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Eh...nemamo sreće, našao sam rješenje problema: NAORUŽAT SE STRPLJENJEM I ČEKATI!

Nazvao sam frenda, a brat mu je programer, uglavnom prema njegovim riječima radi se na unaprijeđenju mreže na core-razini tako da će do daljnjega biti problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ahaa a zato meni danas vecinu stranica ucitava ko osnovi html na svim uredajima pa onda kasnije super. A dobro ako ce to poboljsat kvalitetu usluge u konacnici samo neka rade.
14 godina

Ja sam isto na Vipu (od 1.7) i do sada nisam imao nikakvih problema što se tiče pinga i učitavanja stranica. Internet mi je čak brži za 60% otkad sam otišao sa T-Coma. Hoće li to unaprijeđenje usluge utjecati i na mene ili samo na određene korisnike?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vjerojatno nitko nezna, no mislim da je to prerada sustava za VDSL2 samo st meni sugavi ako ne izgrade koju kolokaciju jer na sadasnjoj udaljenosti vise od 19 Mbita necu moc dobit.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice