Sporija veza preko wlana

poruka: 4
|
čitano: 1.422
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sporija veza preko wlana

Već neko vrijeme mi je dosta loša brzina neta preko wlana,ima dana kad je ok,ali uglavnom dosta loše,pogotovo skidanje,ali zna i pucati..npr.ne skine file do kraja...komp je u sobi a drugi preko kojeg se spaja tj.pristupna točka je udaljen cca 15-20 m ali je problem šta je malo deblji zid u ovoj prostoriji di je moj komp,i tu se gubi ta veza,tj.signal...pitam za savjet šta napraviti,novci nisu problem,oću samo da radi,i da je brzina dosta dobra,a ne da svako-toliko zastajkuje video na youtubeu,a kamoli download....zanimaju me ove antene što ih prodaju preko oglasa,vrijedi li to ili je to niš koristi?

http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/16dbi-wireless-antena-65-cm-1km-domet-najbolja-oglas-1891745

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Sporija veza preko wlana

Što ti kaže za signal? Kojom se brzinom povezuje i koliko je jak signal? Pokušaj premjestiti malo router, bliže računalu ili ga pokušaj samo podići na višu razinu u kući.

Tu antenu ti ne bi preporučio, jer to je za vanjsku ugradnju a ne za spajanje u kući. To je jednostavno pre veliko za unutarnju ugradnju.

Drugo što ti može biti vezano za brzinu Interneta je razna zaštite koju si implementirao na Routeru. Ako je WEP onda je vrlo moguće da ti je netko hakirao mrežu i da ti koristi promet pa ti je sama veza spora. Tako da pozovi nekoga tko zna ili si sam podesi WPA ili WPA2 razinu enkripcije na routeru, te MAC filtering ako je ikako moguće.

Rock hard, die free!!
16 godina
neaktivan

A uvijek mi piše 100 mbps connected...i da je signal dobar,ali mogu probat sa premještanjem routera,podići ga ne mogu jer je samo zid sa strane,trebao bi onda bušiti i ugraditi neku policu,i šta ako bude isto....probat ću sa premještanjem cijelog kompa i routera na drugu stranu,možda pomogne...

Mislim da mi nema ko krasti promet,a kako sam podesiti wep zaštitu to stvarno ne znam...

Šta preporučuješ od antena,ako ta nije dobra? thx

15 godina
neaktivan

TO što kažeš da ti nitko nema krasti Internet je glupost, uvijek netko može, jedino ako si negdje na selu bez susjeda. 

Ja ti ne preporučam da trošiš lovu sa kupovanjem antena, nego da se prvo pravilno zaštitiš i onda vidiš kako će ti raditi jer to ti je besplatno.

Upute za podizanje zaštite možeš pronaći na Internetu, ali svodi se na to da se spojiš na router i jednostavno uključiš WPA ili WPA2 enkripciju. Nakon toga će te tražiti šifru koju želiš za spajanje. Kad stisneš apply onda ćeš se morat spojiti ponovno na mrežu i ukucati šifru. Nema tu neke velike mudrosti. Dobro bi ti bilo i podesiti si neku drugu šifru za spajanje na router, jer ove standardne su opće poznate svima koji si daju malo truda.

Rock hard, die free!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice