Spajanje na wireless mrežu.

poruka: 11
|
čitano: 4.719
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Šta mi treba?

ovako susjed mi ima adsl i wireless router, ja bi se htio povezati na njegovu mrežu, doma imam običan pc znači nema wireless karticu, udaljenost je nekih 200 metara, te signal mora proći kroz 2 zida i neke 2 krošnje drveta, pa ak mi možete preporučiti neku opremu, mislim da mi treba antena i neka wireless kartica, samo neznam koje su dobre, tj. koje mi trebaju da bi povezivanje uspjelo i ak može biti nešt jeftinije te gdje ih mogu kupiti, unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Šta mi treba?
Nex9 kaže...

ovako susjed mi ima adsl i wireless router, ja bi se htio povezati na njegovu mrežu...

Uz njegovu suglasnost ili...?
17 godina
neaktivan
Šta mi treba?

Općenito 200m. nije problem za wirelless ali to dobro funkcionira kada imaš optičku vidljivost - a to kod tebe nije slučaj. Da li ikako možeš napravit da imaš optičku vidljivost. i koliko bi ukupno para htio uložit da sve to profunkcionira.

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šta mi treba?

Ovo mi ne zvuči kao nešto legalno...

200 m je dosta daleko, čak i ako nema prepreka. Meni očitava srednji signal na udaljenosti od cca. 10 m, jedino što su između vrata i zidovi. Još ako susjed ima zaštitu narihtanu... Bolje ti koristi svoj internet...

And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šta mi treba?

ok mislio sam da to ne trebam naglasiti ali da uz susjedovu suglasnost, znači sve legalno, i ne nemogu podesiti da imamo optičku vidljivost

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nabaviš WLAN karticu za PC i napraviš kantenu i sve 5 :)

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje na wireless mrežu.
Black Knight kaže...

Nabaviš WLAN karticu za PC i napraviš kantenu i sve 5 :)

kako će s kantenom i tolikom pregradama opće nešto hvatit. možda yagi ili nešto slično ali kontam da kantena neće biti dostatna.
www.tehnicka-podrska.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2008 1:16 (thp).
16 godina
neaktivan

Osim ako susjed svoj router ne postavi na krov kuće (naravno izoliran i zaštićen) što radi ili kupi neku od antena, ali u tom slučaju bi i tebi recimo trebao neki router za 200-300kn od kojeg ćeš napraviti usmjerenu antenu (usmjerena antena, kantena). Što iziskuje novaca i vremena.

ili ako vas se skupi 4-5 uzmte veću brzinu, svi se spojite kod susjeda (od neke kante složite server) i djelite troškove, što će rezultirat time da će se netko uvijek buniti.

Ekipa će se raspasti... jednostavnije i sigurnije vlastiti adsl, jedino ako se želite baciti u vode wiffi mreža onda sve na papir i baciti se na posao

http://www.hdonweb.com Tutorijali-upute na HRVATSKOM jeziku

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

gledaj ovo bi mogao rijesit sa yagicom - nekom tipa ovoj : LINK

imaš kod nas dosta wireless ekipa koji se bave izradom istih. ovo za kantene ne slušaj jer to je prva stvar koju naučiš kod wifi-a i čim to naučiš nastaviš dalje jer vidiš da nije nešto pretjerano.

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kantene su super stvar... neznam šta pričaš...

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ok, sve to ok sam mi recite koje antene ili kantene da kupim kak se to spaja, jel se može spojiti preko  kabela na ruter pa antenu lupim kod susjeda na krov, susjedu treba adsl svega par puta u tjednu da se spoji na neki remote control kad mu se neda ići daleko, tak da bi ja imao sve ostalo vrijeme punu brzinu za sebe

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice