Spajanje starog trofaznog telefona

poruka: 6
|
čitano: 10.130
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Mater mi je zeljela stavit jedan fixni telefon jer dok se bežični puni da može razgovarati. I rekla mi je da spojim stari panasonic-ov telefon koji ima samo jedan "LINE" i iz je prije išla žica na spliter pa iz splitera u zid ( imao je na kraju trofazni eksterni priključak). I sad kako je tcom prešao na novu ADSL tehnologiju po njegovim slikama https://www.hrvatskitelekom.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?imgId=2529 pšiše da samo telefon spojim na ruter u utičnicu PHONE. No ako to napravim nemogu telefon spojiti u struju . Što trebam napravit da mi bude spojen telefon i u ruter i u struju (dali još trebam spliter?)
Hvala . 

Suba
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Spajanje starog trofaznog telefona

Koji telefon je u pitanju?
Stari koji se samo spaja u utičnicu bez dodatnog napajanja?
Ako je takav, onda ga jednostavno samo uštekaš u router i on bi trebao radit.
Nema veze što on ima 3 žice, 1 žica se odavno ne koristi, potrebne su samo 2 žice.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.8.2014 13:56 (sisko93).
13 godina
neaktivan
Ima samo utor za 1 žicu i na taj utor je redom ovako bilo spajano zica spliter zica zid, kako sad spojim sa zicom u ruter i onda mi samo tu-tu-tu-tu onaj zvuk kao da je zauzeto ...
Suba
15 godina
Brkaš pojmove kabel - žica.
Pokušaj naučiti što je što, pa onda objasnit problem.
15 godina
neaktivan

Trofazni telefon, jedna žica, struja, ADSL tehnologija... Ajde nam slikaj taj telefon i utičnicu da ubrzamo malo.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
blagus kaže...

Trofazni telefon, jedna žica, struja, ADSL tehnologija... Ajde nam slikaj taj telefon i utičnicu da ubrzamo malo.

-ne postoji.

-treća žica (i trokraki priključak) su uvedeni prije cca 30god za budućnost, ali se koriste samo dvije žice (crveno-zelena, smeđa je višak).

-na spliteru imaš glavnu liniju, tel.liniju, adsl. Telefon ide na tel.liniju. Splitere su kod većine korisnika izbacili (digitalija, provjeri na ugovoru-računu), tako da tad tel ide na adsl modem-router (obično dvije utičnice).

-žice moraju biti pravilno spojene (par), sve ostalo ne radi. Ako se koriste RJ11 moraš imati alat (i nešto znanja zbog ovakvih problema).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice