Siemens sx763 i file server!

poruka: 17
|
čitano: 9.967
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Siemens sx763 i file server!!!!!!

pozz svima nadam se da cete uspjet pomoc,

dakle imam router Siemens sx763 (ISP: T-Com) i pokusavam osposobit file server. ukljucio sam WD My Book 1 TB (particije su 500Gb, 300Gb, 200Gb), router ga prepozna, ali iz nekog razloga ne vidi ovu najvecu paritciju od 500Gb. dakle kad zelim sharat particije odem na browse i uredno mi pokoaze dvije manje ali ovu najvecu nikako. da li je mozda problem u velicini particije ili samog diska...nadam se da vi znate odgovor

btw. na racunalo kad spoji hard sve uredno pokazuje

Ispricavam se, pogreska....ne vidi se dakle particija srednje velicine...dakle 300Gb, dakle nije problem u velicini particije....

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 22:26 (Tin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo i slika kako to izgleda, drugo i cetvrto mjesto je not usable , ne kuzim zasto

http://img9.imageshack.us/i/sx763u.jpg/][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/7516/sx763u.th.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 22:51 (Tin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesu li particije možda zaštićene lozinkom?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Siemens sx763 i file server!!!!!!

nisu zasticeni

17 godina
neaktivan

Sad sam našao uputstva, piše da je podržan samo FAT32 datotečni sustav i samo jedna particija.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 23:13 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hm...ne drzi mi to vodu, jer moje su particije sve u ntfs sustavu i prepozno je 2 particije, a neznam da li si pogledao sliku koju sam stavio na njoj se tocno vidi da ima 4 moguca mjesta

16 godina
neaktivan

Jesi siguran da su sve particije ntfs?

Vidi šta kaže u helpu;

One or more USB mass storages can be connected to your device. They are listed with information on their partitions. If a partition owns a file system that is not supported, this is indicated by not recognized. Partitions that could not be mounted because the maximum number of mount points has already been reached (currently up to 5) are indicated as not assigned. Please remove another USB mass storage device in order to keep within the defined limit.

Imam isti router i isti disk samo s jednom particijom, ali jbg nisam probao, a disk mi je sad vani. Mogu probati za dan dva kad se disk vrati ako ne uspiješ riješiti (baš i mene interesira)..

17 godina
neaktivan

hm ko zna mozda bi uspjelo kada bi dvije paricije spojio u jednu tako da ukupno imam dvije particije na disku...ako jos netko ima neku ideju neka se izjasni bio bih mu jako zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Siemens sx763 i file server!

Evo, probao i ide..

Daklem isti router, isti disk samo jedna particija od 1 TB, tako da nije do veličine particije (trebala bi i tvoja od 500GB). Mogu probati i s drugim hardom (seagate ext. 1TB), ali bojim se da to nije razlog tvojem problemu. Daj provjeri za svaki slučaj tu particiju i njen filesystem uvjeren sam da je tu negdje problem..

Edit:

Sad sam tek vidio da tebi piše '4 particije', a ti kažeš da imaš 3?? Definitivno tu nešto s particijama ne valja..

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 14:57 (bed).
16 godina
neaktivan

Probao i drugi disk Seagate 1 T (jedna particija) i isto ga ispravno prepoznaje, pa sam siguran da nije problem u veličini particije.

Sad sam tek uočio da tebi piše usb1 i usb2, pa zar ti imaš 2 usb-a na routeru? Ja imam jedan..

A sad gledam i teh. specifikacije kao i slike na netu i ima 1 usb, što znači da je tu negdje catch, da nemaš kakav usb hub između? Ili router brije..

17 godina
neaktivan
bed kaže...
Daj provjeri za svaki slučaj tu particiju i njen filesystem uvjeren sam da je tu negdje problem..

Bravo, gledam u disk managementu i vidim da mi je ta particija Logical Drive a ne Primary...nevjerovatno, kakav propust, hvala ti sto si mi otvorio oci bed :D

16 godina

Da li ovo nekome radi tko ima windows 7????????? (Da se više ne gnjavim).  Imam dva računala s windowsima xp u lokalnoj mreži i s njih normalnom pristupam disku koji sam spojio na USB port ovog routera. Na trećem računalu mi je windows 7 i jednostavno nemam pristup disku. Ne znam,sve sam provao,da nije problem u zastarjelom firmware-u od t-scuma na routeru?

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da li je netko ovo pokušao koristiti na windowsu 7? Trebam se uvjeriti da li je nekompaktibilno ili je do mene problem...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nitko ne koristi file server na ovome routeru?

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ljudi,baš ste od pomoći,svaka čast...{#}

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da radi normalno na win 7, bar meni i to na bilo kojem fw-u

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

a da pitam kako da korisitm printer server ukopcam printer u router i kako konfigurirati winse da ga prepoznaju u pitanju su VISTA printer CANON IP1900 router giga sx763

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice