Router se resetira 7-8 puta dnevno

poruka: 11
|
čitano: 1.768
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Imam Siemens Gigaset SX 763 router na T-comu koji besprijekorno radi od 2008. ali zadnjih mjesec dana mi je počela pucati veza i router se jednostavno resetira sam od sebe po nekoliko puta dnevno. Ne ovisi o skidanju ili pojedinim aplikacijama, jer se zna dogoditi iz čista mira. Konekcija se ponovo uspostavi za minutu ali je frustrirajuće kod većih downloada i uploada koji se prekidaju.

Gigaset WLAN USB adapter 54 radi uredno, driver je instaliran i lampica uvijek svijetli, tako da nije u tome problem. WEP enkripcija je uključena.

Malware nemam nikakav, prošao sam deep scan.

U čemu bi mogla biti stvar?

Evo screenshot kvalitete ADSL linije:
http://i.imgur.com/Ai9X4Oj.jpg

Ako treba još kakav dijagnostički info, napišite da stavim :-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Isključi router iz struje i ostavi ga 10 minuta da se malo ohladi. Zatim ga opet uključi u stuju i vidi hoće li se opet resetirati.

Ako se i dalje bude resetirao, nazovi službu za korisnike i prijavi im problem. Stvarno ne znam što da ti kažem.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

To mi je uvijek krajnja opcija, mislio sam da se može možda popraviti nešto softverski... hvala :-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Router se resetira 7-8 puta dnevno

Može, ali i ne mora biti problem do routera. Najbolje je prijaviti problem službi za korisnike pa će oni vidjeti u čemu je problem.

14 godina
Velika je šansa da nije do rutera već ti puca veza.
robimarko@gmail.com
9 godina
neaktivan

Pa naravno da veza puca kad se ruter resetira, učinak je ko da sam ga fizički ugasio i opet upalio.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Mislim da je htio reći da je problem pucanje veze i da ti ono uzrokuje reset rutera jer se ruter tako oporavlja i pokušava uspostaviti vezu. U većini slučajeva to i je problem. Javi se operateru da ti provjere sve.

0 0 hvala 0
14 godina
Točno to sam htio reći,kada ti veza pukne neki routeri poput SX763 se rebootaju dok noviji samo opet pokušavaju DSL sync
robimarko@gmail.com
9 godina
neaktivan

A što uzrokuje pucanje veze? Znači problem je u telefonskoj liniji / kablovima / provideru, a ne u samom routeru ako sam dobro shvatio?

0 0 hvala 0
14 godina
Može biti milijun stvar,prijavi smetnju operateru da ti to otklone
robimarko@gmail.com
17 godina
neaktivan

zovi službu za korisnike i prijavi kvar, da ti zamijene router. tak se i meni dešavalo s tim routerom

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice