Imam jako cudan problem. Kad ubacim lan kabal u racunar i spojim se na internet racunar jednostavno uspori.
Dijelim Internet konekciju sa jos 2 racunara ( ukupno 3 racunara) pomocu ove stvarcice. Kablo od antene ide do ove stvarcice a iz ove stvarcice idu obicni lan kablovi do racinara.
E sad imam jedan racunar koji radi normalno dok je spojen sa internetom dok ova 2 racunara prave problem.Ta dva rade normalno sve dok ih ne spojim sa internetom,tad se totalno uspore,ako otvorim 2 foldera ili 2 taba oni se totalno smrznu,sliku otvara i po minut,obican facebook ili forum vrti po 40 sekundi,u photoshop ne smijem ni uc .
Sve to radi tako sporo dok sam prikopcan na internet,cim iskopcam lan kablo sve ide kao po loju! Dok na ovom jednom racunaru ide sve ok i sa internetom,pokusavao sam ukljucit ovaj lan kabal iz racunara koji radi normalno u ovaj koji ne radi ali opet steka. Radio sam sistem ponovo na ovim racunarima sto prave problem ali ni to ne pomaze.
Racunar koji radi normalno ima na sebi windows xp dok je na ovim sto prave problem windows 7.
Jel moguce da mi problem pravi internet provajder? Jel moguce da je do kablova? (ali kako 2 kabla odjednom da pocnu pravit problem? ),Jel moguce da je do operativnog sistema? ili mozda nesto potpuno deseto?