Problemi sa Lag/Ping spike-ovima

poruka: 8
|
čitano: 2.201
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina

Već duže vrijeme muku mučim sa konstantnim lag spikeovima koji se primjete i u običnom survanju tako i u online gamingu.

Ruter je ZTE 931VII a wlan adapter je dlink 150 mbps

probao sam micati firewall, mjenjao sam dns postavke na googleov dns, apsolutno nikakvog pomaka

kada pingam svoj ruter ili kada pingam google.com lagspikeovi su očiti i isto se onda događa i u online gamingu svkaih 10-ak sekundi ping skoči do 120-200 i onda se vrati na 40-50 i tako nonstop, prilično frustrirajuće 

kada gledam korištenje interneta u idleu sve je 0%

probao sam switchati i wirelss adapter i stvar je identična znači nebi trebalo bit hardwerski problem osim ako nije ruter otiso kvragu.

nadam se da će mi neko od vas pomoći.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

spojen si preko wifi-a?!

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.[121119962015]
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

spojen preko wifija ... ruter je na katu iznad ali signal je 4/5

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Problemi sa Lag/Ping spike-ovima
AdR03 kaže...

spojen preko wifija ... ruter je na katu iznad ali signal je 4/5

https://forums.lenovo.com/t5/Windows-8-and-8-1-Knowledge-Base/Debugging-latency-spikes-and-lag-on-certain-Intel-Centrino-wifi/ta-p/1471018

napravi ovo u registry-u...

9 godina

pratio sve stepove, našo taj folder u registry-u, ali nit nemam ovog di je adaptermodel a bome nema ni scanwhenassociated reg filea.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AdR03 kaže...

pratio sve stepove, našo taj folder u registry-u, ali nit nemam ovog di je adaptermodel a bome nema ni scanwhenassociated reg filea.

idi redom i trazi..

u jednom mora biit,jedino ako nisi instalirao drivere..

9 godina

Update problema:

1. Odnio sam PC kraj rutera, spojio se ethernet kabelom, sve radi savršeno 100% savršeno nema lagspikeova pinganje google-a i rutera je bez greške.

2. kada sam bio spojen mojim TP link wifi adapterom bez obzira na full signal internet se je i dalje ponašao kao i prije lagspikeovi, ping lag i slično.

3. uninstalirao sam drivere od svog tp linka i stavio drugi usb wifi adapter DLINK, sve je radilo savršeno ingame ping 39 , kada sam pingao google i ruter rezultati kao ethernet kabelom

tu sam reko evo mi rješenja iz nekog razloga je tp link ili pokvaren ili nekompatibilan, odnio pc nazad na svoj kat upalio komp i sa DLINKOM identični problemi kao i sa starim TPlink wifi adapterom, sad sam već posjedio i u potpunosti sam bez ideje.

znači gore nije radio tp link a d link je radio savršeno , a dole sada ne radi ni dlink 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nema tu ništa čudno ni neobično...wifi za razliku od LAN kabla je podložan smetnjama pogotovo kad imaš lošiji signal. Počevši od tvog smatfona i susjeda koji koriste wifi do drugih kućanskih aparata što prave EM smetnje. Kad prilikom prijenosa podataka tvoj wifi adapter prima podatak a upadne smetnja on traži od rutera da mu ponovi slanje i tako dok se podaci ne prime kompletni. Ako su smetnje učestale bit će i više ponavljanja čime ti se brzina smanji dok ne prestanu smetnje. Ukoliko imaš jak signal tj. razmak između rutera i tvog adaptera je par metara normalno da su smetnje koje bi ti usporile brzinu bez dovoljne snage da ometaju. Usporenje može biti i od smetnji kraj rutera te od smetnji ne čuje dobro tvoje podatke koje šalješ sa kat razmaka........da nebi mislio da ćeš sve riješiti sa svojim jačim ili boljim adapterom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2015 11:04 (AF139).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice