problem sa konekcijom na adsl-u

poruka: 3
|
čitano: 4.905
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
adsl problem
pitanje

Dešava nakon nekog vremena kada mi prestane konekcija i kad se pokušam opet konektovati   pokazuje mi ovo sa slike, ponovo proradi tek kad ugasim modem i restartujem kompjuter (koristim adsl) i modem mi je priključen preko WAN porta 
mrežna kartica je "SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter" zadnji drajveri su 30.06.2008
a modem je paradigm technology adsl 2/2+ router
ako iko konta šta bi mogao biti problem neka mi javi

adsl problem adsl problem
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 11:37 (neron).

0 0 hvala 0
16 godina
16 godina
problem sa konekcijom na adsl-u
prihvaćeno rješenje

pa ruter ti je vjerojatno namješten da ti je stalno spojen na internet

npr. kod Thompson speedtouch 780WL imaš 3 načina da se spojiš na internet:

1. stalno povezan na internet

2. da upišeš u browseru 192.168.1.1 i tamo spajaš/prekidaš vezu

3. spajanje preko ručno napravljene konekcije kod windowsa (isto kao dial-up)

ti ili si stalno spojen ili trebaš otvoriti browser i upisati gore gdje se upisuju web adrese u 192.168.1.1 i onda upisati pod: Korisničko ime: user a lozinka ti je 0000 i onda tamo pod internet povezati/prekinuti vezu pomoću opcije connect/disconnect... na slici se vidi da se pokušavaš spojiti preko onog dial-up načina a ne možeš se spojiti što znači da ti je u postavkama adsl modema isključena opcija: PPPoE Pass-Through Status

ako ne želiš ići na 192.168.1.1 i tako se spajat na internet ili ne želiš biti stalno spojen na internet onda trebaš uključiti opciju PPPoE Pass-Through Status koja ti omogučuje da se spajaš na internet preko ručno napravljene konekcije kod windowsa kao na tvojoj slici

napominjem ovo što sam napisao je samo primjer za Thompson speedtouch 780WL, neznam kakav je taj tvoj ali trebalo bi biti nešto slično

EDIT: ali opet neznam, meni je isto pisalo to wan miniport prije davno kad sam imao još dial-up ali sad kad imam adsl više mi se ne događa, inače ja se spajam preko dial-up načina jer mi je glupo kad mi je komp spojen 0 - 24h....

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 13:10 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice