Problem sa Acess Pointom

poruka: 3
|
čitano: 959
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa Acess Pointom

Uglavnom, situacija je ovakva:

Imam Edimaxov Acess Point kojeg spajam ethernet putem na router koji je spojen isto ethernetom na računalo i preko njega se ide na Internet. Dakle ovako:

Desktop PC   -ethernet-> D-Link router 

Acess Point Edimax -ethernet kabel-> D-Link router

Tu sad dolazi do problema.

Naime, kad je Acess Point spojen na router onda mi u donjem desnom kutu javlja "Unidentified network" a mislim da je čak i jednom bila ikona da je "spojen" na Internet no nisam mogao pristupiti niti jednoj web stranici. Kao da ima problema sa DNS-om.

E sad, ima još jedna caka:

To se dogadja kad npr. opet upalim računalo ili resetiram router. No ako je router upaljen pa onda tek u njega uštekam ethernet iz Acess Pointa onda sve štima. Ako ostane uštekan Acess Point i npr. resetiram PC ili resetiram router onda javlja "Unidentified network" i nemogu pristupiti web stranicama.

Može li mi itko pomoći sa savjetom? Vjerovatno neke postavke nisam dobro namjestio.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa Acess Pointom

Rješio sam problem izgleda:

Ugasio sam "DHCP" na Acess Pointu i sada radi sve kako treba. Inače, DHCP je bio uključen i na Acess Pointu i na Routeru, dali je moguće da su se "sukobljavali" pa je zato dolazi do gore navedenog problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa Acess Pointom
ReiKo kaže...

Rješio sam problem izgleda:

Ugasio sam "DHCP" na Acess Pointu i sada radi sve kako treba. Inače, DHCP je bio uključen i na Acess Pointu i na Routeru, dali je moguće da su se "sukobljavali" pa je zato dolazi do gore navedenog problema?

Jeste. Recimo router ti daje adrese 192.168.0.x sa s vog dhcpa a on je u toma opsegu a acces point ti daje 192.168.1.x i onda ti racunar bude u tom opsegu i ne moze na net koji ide preko routera u drugom opsegu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice