Povezivanje računala preko routera

poruka: 10
|
čitano: 8.797
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam T-Com-ov THOMSON Speedtouch router, te bih želio povezati 2 računala preko njega.

Znam kako direktno povezati (PC1 <------crossover kabl ---- PC2), ali na netu nisam uspio pronaći kako povezati preko routera, pa ako bi mi netko mogao detaljno opisati kako.

Svaka pomoć je dobrodošla Izlanuo se

0 0 hvala 0
17 godina

Poraži unutar modema upnp i nat opcije te pogledaj jesu li upaljene. Ako nisu, upali ih i trebalo bi ti šljakati onda na svim računalima ako ih spojiš.

ako nemaš tih opcija probaj pristupiti sa podacima:

username: administrator

password: !M1PhoIAD2

Ako ni nakon toga ne nalaziš slične opcije, bojim se da ćeš biti primoran staviti generički software pa to namjestiti tamo, samo dakako moraš biti svjestan da sa generičkim softwareom će ti stvari biti malo drukčije pošto nećeš imati predefinirane postavke za IPtelefoniju, Net i MaxTV nego ćeš ih morati podesiti ručno pa ako nisi siguran što radiš nebih ti to preporučio.

Nažalost nemogu detaljnije pošto ovoga trena nemam ni jedan ST 780 iWL kod sebe pa nemogu provjeriti i napraviti ti sceenshote. Probam se domoći što prije jednog :)

&quot;ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati&quot; - Flegma
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Povezivanje računala preko routera

Sve je uključeno, i mogu na internet sa drgog PC-a, ali ne mogu gledat datoteke

16 godina
neaktivan
Ja sam isto radio pre nekoliko dana.Pratio sam upustva sa ove stranice i sve je proslo bez vecih problema. http://www.ic.ims.hr/informaticke_mreze/vista-xp-98se/vista-xp-98se.html
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Još jedna stvar mi nije jasna... Kako bi mogao na internet, moram staviti IP adresu na "automatic" a u mnogim tekstovima piše da moram imati 192.168.1..1, a drugi PC 192.168.1.2... a tada se javlja problem, da ako ih želim povezat da nemogu na internet

16 godina
neaktivan
Nemora na automatic da bi isao na internet.Meni su adrese 192.168.1.2. i 192.168.1.3.Ukucaj cmd pa ipconfig /all i ostalo prepisi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

piše: "ipv4 Adress: 192.168.1.2 (preffered)"...probao sam upisat ali ništa...na net ne mogu

17 godina

A nemožeš koristit 192.168.1.1 na jednom računalu kad je to adresa modema.

Staviš:

1. računalo:

ip adress: 192.168.1.10
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 192.168.1.1

pref. dns: 195.29.149.196
sec. dns: 195.29.149.197

2. računalo:

ip adress: 192.168.1.20
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 192.168.1.1

pref. dns: 195.29.149.196
sec. dns: 195.29.149.197

to ti mora šljakat. ako ne vidiš datoteke, probaj oba računala staviti u isti workgroup pa ih potom restartirati.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 9:34 (nCh!).
16 godina
neaktivan
Jimmy55 kaže...

ali na netu nisam uspio pronaći kako povezati preko routera, pa ako bi mi netko mogao detaljno opisati kako. 

Ako želiš baš detaljno pogledaj linkove

- 2 računala + ADSL modem = Internet

http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=264

- dijeljenje mapa i datoteka ( sharing )

http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=268

17 godina
neaktivan

a da na jednom i drugom isključiš firevall ili napraviš share foldera?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice