Pomoć oko sx 763 sa openwrt

poruka: 3
|
čitano: 3.108
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pomoć oko sx 763 sa openwrt wifi

Dragi forumasi zapeo sam i to gadno....a ewo ga i problem prikazan je na slici.. Ovako dole iman siemens gigaset sx763 sa t com frimware koji je spojen direktno u tel kabal i funkcionira savrseno... daje be pomuke ip adrese daje  žicno spojenom kompu (takoder koj je  dole) i bežično svim mogucim "tupavim telefonima".

E sad  krece belaj, uezo sam isti gigaset sx763 i hocu napraviti ap.Stavio openwrt frimware, fino naredio cliant mode koji ima automatski dhcp i  fino i spoji na wifi od primarnog tcom routera( provjerio sam u njegovim postavkama). U lan postavkama je staticna ip adresa 192.168.2.1 i 255.255.255.0 bez gateway... i nikako ne mogu nastimat komunikaciju izmedu wan i lan..pomagajte... probo sam upisivati gateway 192.168.5.1 ali nema uspjeha.. komp(desktop bez wifi kartice) koji je povezan (kablom) na sekundarni sx nece na net nikako :(

kako to ustimati ?

hvala :)

slika problema slika problema

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko sx 763 sa openwrt wifi

sx sa openwrt-om u client mod, pc koji je spojen na njega na LAN port. PC treba dobit IP adresu iz range-a 192.168.5.x. Prakticki nakon konfiguriranja open sx-a u client mod, nebi triba nista nastimavat na pc-u, vec bi dhcpom triba dobit ip od tcom sx-a. 

15 godina
neaktivan
Pomoć oko sx 763 sa openwrt

Moraš napraviti bridge između WLAN i LAN konekcija (na routeru). Na DD-WRTu je to lakše (automatski) dok sa OpenWRTom se treba malo pomučiti.

Ugasi DHCP ili stavi kao DHCP forwarder. Preporuka je da ugasiš DHCP i pustiš prvi SX da daje IP adrese jer forwarder nekad

ne proslijedi DNS server pa iako dobiješ adresu i gateway nemožeš na internet kad nemaš adresu DNS servera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 2:20 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice