Ozbiljno pucanje veze, svake 2 min (T-Com)

poruka: 14
|
čitano: 10.090
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako mi je već od prošlog mjeseca, no tada je jedva bilo nešto stabilno. Veza je puknula nekih 620 puta u 1 mjesecu, ali... Ova 4 dana u lipnju... 320 (kad sam završio pisanje ove poruke, 340) puta mi je puknulo. Ne mogu niti otvoriti neku stranicu bez da mi dođe do toga da kaže da nije nađena (glupe greške kad nemaš internet). Brzina mi je prije bila 0.4/0.1 mbps (I to mi je zapravo bilo već dovoljna veza i nije mi smetala, navikao sam se, i na takvoj vezi mogu sve koristiti kako treba i uploadat video), no izgleda da T-com mi želi sve sj****, sad imam užasnih 0.1/0.05 mbps, I nikako da mi je pristup bude stabilan. Još zbog tog sam prekoračio  promet od 15 GB, jer jedva mi je bilo nemoguće da provjerim koje je prokleto stanje (premašio 0.07 GB).

A da priča bude još gora, moji susjedi koji su kako se meni ćini još dalje od T-com centrale, imaju još bržu i još stabilniju vezu od mene. I sad jel to uopće pošteno?! Možda jesam dalje od centrale, ako se sijećam, 6 kilometara, al to nije isprika da susjed ima stabilniju vezu zbog toga, a blizu smo za 1 min šetnje.

Evo od ovog mjeseca popis spajanja, pa  da vidite s kojim mukama se živi. Nije mi sad do brisanja ovolikog popisa IP adrese, ko da mi sad to uopće ima neke veze (kad svaki put mi je novi IP zbog ovog 2 minute)... Router je Siemens Gigaset SX763.

http://pastebin.com/Yb4uaZVk

Tu je popis, jer sam forum sad napravio krivi format, pa morao sam koristiti PasteBin. Da stvar bude gora, baš sad sam router mi zabranio pristup 192.168.1.1, ko da mu nije bilo dovoljno da mi uništi vezu, nego i samog sebe jos!

Spybot SD 2.0 Alpha
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2011 18:28 (Tom.K).

0 0 hvala 0
17 godina

nazoves 08009000 i prijavis kvar i doci ce ti tehnicar

kad dignes slusalicu od telefona jel imas sumova?

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
protjeran

Moguče da ti je neispravan router, ako možeš probaj sa drugim, da izoliraš kvar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nemoj TI probat sa drugim, neka dođu oni i probaju!

Čist račun duga ljubav!
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2011 19:52 (Monopol).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

imas spojen spliter?

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

to ti je ruter krepao sigurno, čim tak prekida vezu i imaš malu brzinu.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ozbiljno pucanje veze, svake 2 min (T-Com)

isti problem... nek ti gamad stavi novi router..i da vidis radit ce ti ko raketa ;)

Error 404 Not Found
17 godina

Najčešći problemi kod pucanja veze su, pa probaj eliminirati da te nešto od ovoga ne kači.

Korisnik nema spojen splitter, ili mu je spojen neispravno. -> provjeri spojeve

Korisnik ima 1 spojen splitter, a 2 telefonske linije. -> U ovom slučaju obje linije trebaju splitter, pa treba dodati 1 i na drugu liniju.

Korisnik ima neispravan splitter (govna nisu nešto pretjerano dugotrajna) -> Ukoliko imaš neki Annex B splitter sa strane probaj zamijeniti postojeći. Ni novi nisu nešto skupi.

Korisnik koristi routing mod, ali bez Always On opcije. Odabran je Connect on Demand ili nešto slično -> Ovo uzrokuje divljačka pucanja veze, prebaciš na Always On

Korisnik ima neispravan modem. -> Ukoliko je pri ruci probaš s drugim.

Vidi možeš li provjeriti nešto od ovoga i pokušati eliminirati poteškoću, ukoliko to ne upali, nazovi T-com i prijavi kvar, uvijek može biti i greška do njihove centrale...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo je već... jako staro :X, nakon nekih mjesec dana zivkanja, napokon se oni sjetili popraviti kvar koji nije bio u mojoj kući, nego na stupovima pošto se samo nešto oštetilo. Pa da oni ni to nisu mogli znati... blebeću non stop jedno te isto - puca jer ste predaleko. Nek onda ovo objasne. I da, sve ono što si već rekao sam davno pokušao prije stvaranja teme.

Spybot SD 2.0 Alpha
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 10:23 (Tom.K).

0 0 hvala 0
15 godina
meni je na starom routeru nakon svakog nevremena internet nije radio... prije kad mi je lik dolazio reko je da su zice na stupovima nepravilno postavljenje....i zvao sam ih i donijeli su mi novi thompson router i zamijenili spliter i 10 min nakon sto su otisli opet nije bilo internta... sad evo radi al mi je prije 10 min pukla veza... sta da ih opet zovem?
17 godina

Samo ih zovi i budi dosadan. Ti moras dobiti ono sto placas i sto je u ugovoru navedeno. Ja sam imao takodjer slican slucaj pucanja veze. U 6 mjeseci oko 700 puta i par puta dolazili, mjenjali ruter, provjeravali bandere (bile nove bandere i zice na njima) i nista nije pomoglo da bi rekli da je do moje unutarnje instalacije nakon cega sam se popeo na kucu i direktno s bandere zicu dopeljao u sobu. Tada vise nisu imali izgovora nakon cega sam prekinuo ugovor i poslali mi racun od 3000 kuna, koji, naravno, nisam platio. Sad mi prijete preko telefona a budale nemaju pojma da ih svaki put snimam. :D

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Pozz, imam problem sa pucanjem neta ... Naime, svakih 1-2min mi puca net.Tehnicar je bio prije 3 dana i popravio je kvar, mislim da je zamjenio parice.Od onda radi savršeno, ali danas je opet počeo pucati...Ima li tko kakvih sličnih problema ? Naravno , na t-comu sam.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Flue kaže...
Pozz, imam problem sa pucanjem neta ... Naime, svakih 1-2min mi puca net.Tehnicar je bio prije 3 dana i popravio je kvar, mislim da je zamjenio parice.Od onda radi savršeno, ali danas je opet počeo pucati...Ima li tko kakvih sličnih problema ? Naravno , na t-comu sam.

Za početak nazovi 0800 9000 neka ti istestiraju liniju, svakako napomeni agentu da si imao taj problem već i što je točno tehničar učinio. Može biti svašta, router, vlaga na telefonskoj utičnici koja radi probleme, parice (koje su veliš promijenjene), mrežna kartica itd.
Ako ti je radilo dobro nakon promjene pogledaj baš telefonsku utičnicu (gdje štekaš kabel za internet u zid) jer mi ovo zvuči kao da ti je novu telefonsku paricu uništio neki vanjski utjecaj - sumnjam na vlagu.
Ali svakako ih zovi jer može biti x razloga. 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
11 godina
neaktivan

Permanentno pucanje vze. Resetiranjem situacija se popravi malo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice