Novi internet, wireless ping varira od 50 do 800

poruka: 19
|
čitano: 7.811
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav, 

dakle sam naslov kaže, provukao sam u dnevni boravak telefonsku žicu i spojio ovaj novi t-com modem speedport "w700nešto" te imam problem sa wirelessom u sobi., koja je udaljena cca 7-8 m dijagonalno, između se nalazi stubište (tj. dva zida).

Igram samo CS:GO, i provukao sam novi internet baš iz toga razloga (prvenstveno loš signal od 2-3 crtice i spajanje ukućana u bilo kojem trenutku), kad ono opet isti problem.

Upalim CS, ping odmah skoči na 500-600. Zatim varira u svim mogućim vrijednostima, a zatim pada na stotinjak, pa opet skače, pa nakon desetak minuta se kao "smiri" na 50ak, a zatim opet svako malo skače između 100-400 ms. 

Da li je problem u ta dva zida (opet mi je signal u prosjeku na 3 crtice), da li trebam kupiti onu stvarčicu za širenje dometa ili samo konfigurirati ruter (vrlo sam loš i živčan kad su konfiguracije mreža i rutera u pitanju ) ?

Molim vas pomozite 

P.S. Slika speedtesta u prilogu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Novi internet, wireless ping varira od 50 do 8

WiFi nije kvalitetna mreža već nužno zlo, pogotovo u okruženju gdje ima puno WiFi korisnika koji jedni drugima stvaraju smetnje.

Dakle ili tvoj ruter prima bolje nekog susjeda ili taj PC u sobi bolje prima nekoga ...ili oboje.

Može se probati nekim od softwera pregledati na obje lokacije jačinu signala po kanalima i izabrati neki kanal gdje ih je najmanje tj. gdje su najslabiji.

Druga mogućnost je kao što si spomenio WiFi extender (repeater mod) što bi prije trebalo isprobati jer smetnje utječu isto na njega a i brzinu obično prepolovi.

Korištenje power-line adaptera bi moglo biti bolje ali na istoj fazi bi trebali biti.

Svakako najbolje je provući lan-kabal koji radi 100m bez ikakvih smetnji sa punom brzinom :)

ps: zaboravih spomenuti da ako ti u dnevnom boravku koristiš npr. na wifi smart TV , laptop, tablet ili mobitel normalno da tada loše radi veza sa tom udaljenom sobom jer praktično pokriješ ruter jakim signalom od kojeg ne čuje taj PC u sobi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 9:01 (AF139).
16 godina
AF139 kaže...

WiFi nije kvalitetna mreža već nužno zlo, pogotovo u okruženju gdje ima puno WiFi korisnika koji jedni drugima stvaraju smetnje.

Dakle ili tvoj ruter prima bolje nekog susjeda ili taj PC u sobi bolje prima nekoga ...ili oboje.

Može se probati nekim od softwera pregledati na obje lokacije jačinu signala po kanalima i izabrati neki kanal gdje ih je najmanje tj. gdje su najslabiji.

Druga mogućnost je kao što si spomenio WiFi extender (repeater mod) što bi prije trebalo isprobati jer smetnje utječu isto na njega a i brzinu obično prepolovi.

Korištenje power-line adaptera bi moglo biti bolje ali na istoj fazi bi trebali biti.

Svakako najbolje je provući lan-kabal koji radi 100m bez ikakvih smetnji sa punom brzinom :)

ps: zaboravih spomenuti da ako ti u dnevnom boravku koristiš npr. na wifi smart TV , laptop, tablet ili mobitel normalno da tada loše radi veza sa tom udaljenom sobom jer praktično pokriješ ruter jakim signalom od kojeg ne čuje taj PC u sobi.

E i taj dio sam zaboravio napomenuti...prije sam koristio wifi od stana ispod na 2-3 crtice, sada kada sam postavio svoj wifi on je također na 3 crtice, a ovaj od stana ispod se pojačao, zna čak biti i puni signal. Naravno oko mene ima još nekoliko slabijih wifiova također...

koristim smart tv direktno na žicu i laptop i mobitel, ali npr dok igram isključim sve i opet je isti problem, samo nisam razumio ima li veze ako su ti uređaji na drugom wirelessu (stan ispod) i onda ga oni blokiraju? provući lan kabel mi je trenutno skoro nemoguće jer bih morao pola zidova bušiti, štemati (kanalice ne dolaze u obzir), a stan je novouređen i naravno ka dse stan sređivao nije se vodila računa o nikakvim mrežama.

može li preporuka nekog softwera?

Hvala 

11 godina

Softwera ima više pa i za mobitele...evo ja npr. koristim "inSSider Home"  ...inače smeta ti svatko tko koristi isti kanal kao ti pa i susjedni kanali ako su jači pa na ruteru postavi wifi CH  fiksno na neki na kojem su slabiji signali iz okoline. Provjeri u obje prostorije jer ti je isti problem ostao ako npr. u sobi bude neki signal jači :(

Prilikom renoviranja kuće je vjerovatno i instalacija mjenjana pa vidi ako ima utičnica za tel. i u sobi možda se nađe u njoj kabal sa 4 ili bolje više žica koje bi možda mogao iskoristiti da ne kopaš zidove . Tada bi trebalo iz dn. boravka od tel. utičnice ako ima slobodnih 4 žice prespojiti da dolaze u sobu :)

16 godina

Jasne su mi osnove spajanja, telefon uopće nije provučen bio u taj dio kuće, eh da je bilo telefonsku utičnicu dati, spasila bi :)

Probat ću sa Insiderom pa javim...

16 godina
Electroroll kaže...

Jasne su mi osnove spajanja, telefon uopće nije provučen bio u taj dio kuće, eh da je bilo telefonsku utičnicu dati, spasila bi :)

Probat ću sa Insiderom pa javim...

Promijenio kanal na jedinicu, ima mi wireless najveći score i najmanji overlap na kanalu 1, ali internet praktički ne radi kad ga stavim na 1 

Kad vratim na original (kanal 11), situacija je ovakva kao na slici u prilogu (moj wireless je M&M):

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 20:58 (Electroroll).
16 godina

Nitko nema ideju? Još jedna čudna stvar, kad stavim kanal na jedinicu macbook koji se nalazi u prostoriji sa routerom radi besprijekorno i internet leti, dok u "problematičnoj sobi" i dalje isto...piše connected ali ne može se ni google loadat...

10 godina
neaktivan

Ja sam imao isti problem. Super brzi internet ali me mucio ping. Kod mene je bio problem u tome kaj u blizini mog rutera se nalazi jos 9 drugih koji ometaju signal i samim time nemogu imat normalnu konekciju nonstop.

1. bih ti savjetovao da u cmd upise ping www.youtube.com -t, zatim ces vidjet da se ping vrti i kroz neko vrijeme stisnes ctrl + c da se zaustavi. Pogledaj si vrijednosti pinga i ako vidis da je koji troznamenkasti, onda imas isti problem kao i ja i moras ces kupit kabel da bi imao skroz normalan ping. 

artuditu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
flpmyslf kaže...

Ja sam imao isti problem. Super brzi internet ali me mucio ping. Kod mene je bio problem u tome kaj u blizini mog rutera se nalazi jos 9 drugih koji ometaju signal i samim time nemogu imat normalnu konekciju nonstop.

1. bih ti savjetovao da u cmd upise ping www.youtube.com -t, zatim ces vidjet da se ping vrti i kroz neko vrijeme stisnes ctrl + c da se zaustavi. Pogledaj si vrijednosti pinga i ako vidis da je koji troznamenkasti, onda imas isti problem kao i ja i moras ces kupit kabel da bi imao skroz normalan ping. 

Ne znam, možda je dovoljno uzeti range extender, pa da wireless u sobi bude na najjačem signalu?

probat ću i to šta kažeš, ali kabel mi nije sretna opcija trenutno...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 9:58 (Electroroll).
16 godina
odjavljen

Vidi, dvije mreže na jakom signalu će se isto "pomlatiti". Stvarno ti je kabel najbolji izbor jer ovako ćeš dati 200-300 kn za kvalitetan extender i neće raditi kako treba.

Ako su žice stvarno problem, onda ti ostaje jedino ona glupost od Powerlinea tj. HomePlug. Jedan u utičnicu kod routera i LAN u njega a drugi kod tebe u utičnicu i LAN van iz njega u tvoj PC. OBAVEZNO moraju biti na istoj fazi (istom brojilu), ako je moguće drito u zid (bez produžnih letvi i ostalih điđa koja rade čuda od struje) i važnije, ne na istu fazu (isti osigurač) gdje su velika trošila (pećnica, bojler i sl.) jer kad se to čudo upali, ode ti promet u PM (pogotovo UDP). Ako možeš, posudi to od nekog i vidi kako radi jer ti isto nije garantirano da će valjati.

Zaključak - dobar stari UTP kabel. Radi 100% osim ako nije u prekidu.

Iz osobnog iskustva, mogu reć da taj powerline nekad radi čak dovoljno dobro za IPTV a nekad ga ne bi dragi bog naštimao da radi, neće ni DHCP da prođe preko njega. Lutrija.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 12:14 (Sum_of_all_fears).
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Vidi, dvije mreže na jakom signalu će se isto "pomlatiti". Stvarno ti je kabel najbolji izbor jer ovako ćeš dati 200-300 kn za kvalitetan extender i neće raditi kako treba.

Ako su žice stvarno problem, onda ti ostaje jedino ona glupost od Powerlinea tj. HomePlug. Jedan u utičnicu kod routera i LAN u njega a drugi kod tebe u utičnicu i LAN van iz njega u tvoj PC. OBAVEZNO moraju biti na istoj fazi (istom brojilu), ako je moguće drito u zid (bez produžnih letvi i ostalih điđa koja rade čuda od struje) i važnije, ne na istu fazu (isti osigurač) gdje su velika trošila (pećnica, bojler i sl.) jer kad se to čudo upali, ode ti promet u PM (pogotovo UDP). Ako možeš, posudi to od nekog i vidi kako radi jer ti isto nije garantirano da će valjati.

Zaključak - dobar stari UTP kabel. Radi 100% osim ako nije u prekidu.

Iz osobnog iskustva, mogu reć da taj powerline nekad radi čak dovoljno dobro za IPTV a nekad ga ne bi dragi bog naštimao da radi, neće ni DHCP da prođe preko njega. Lutrija.

Ovaj powerline mi je preskupa opcija, a nisam siguran šta dobivam sa njom, iako mislim da su mi svi strujni krugovi u stanu odvojeni, tj, svaki potrošač ima svoj osigurač. Najviše bih volio posuditi od nekoga extender pa da probam prvo to, mislim da će ipak sa njim signal biti dovoljno jak, pa ako se mreže i "pomlate", da će mi internet (ping) i dalje funkcionirati zadovoljavajuće.

Znam da je UTP najbolje rješenje, ali provući ga ne mogu, jedino ako prebacim kompletno računalo u drugu sobu (što mi je u planu), koja je bliže routeru, može mi ne bude trebat ni extender, ali prvo moram srediti sobu da bih to vidio :) 

Dakle mislim testirati extender pa onda ako ni on ne bude funkcionirao dobro jednostavno čekati da sredim sobu, prebaciti računalo i eventualno probušiti pola kuće i provući UTP kabel. 

Ali ni dalje mi nije jasno zašto mi na različitim kanalima wi-fi tako loše funkicionira, tj. zašto loše funkcionira na kanalima koji su slobodni (1 i 6) 

16 godina

Evo da zaključimo temu, 

prebacio sam računalo u sobu najbližu routeru (samo jedan zid s vratima nas dijeli), te je sada signal skoro uvijek na maksimumu.

Ping je dobar, nije idealan naravno jer se ipak radi o wirelessu, ali nemam više niti približno problema sa brzinom i downloadom.

Kanale nisam dirao, izgleda da jednostavno raspored prostora u kući i pozicija routera i wireless prijamnika su činile najveći problem. Moj bi zaključak bio da svaki wireless preko par metara i više zidova nema smisla, jedino me zanima još što bih dobio sa range extenderom :)

8 godina
neaktivan

Pozdrav! Evo da ne otvaram novi topic a imam problem s pingom ovdje ću sve napisati. Znači bratić i ja smo uzeli zajedno internet, živimo kuća do kuće, udaljeni smo cca 30m. Kod njega je postavljen ruter i hvatam signal na kompjutoru prilično dobro, većinom su 4 crtice ali unatoč tome sam pozvao djelatnike interneta da mi postave externer kako bi imao pun signal po cijeloj kući. Sve radi super, surfam bez brige, sve otvara kad je i 2-3 korisnika spojeno ali imam problem s pingom. Malo je čudno ali ću pokušat što bolje objasniti. Znači ja sam spojen wirelles na svoj externer preko kompjutora i kad samo ja koristim internet ping mi je super, od 40 pa do 60 ide ali to je u redu s obzirom da je bezicno spojen pa nije veza konstantna. Ali čim se spoji recimo bratić ping mi je 50 i samo skoci odjednom na 200, 300, 700 a nekad zna i preko 1000.. i tako je na sekundu i onda se opet vrati u normalu.. i onda ide dalje oko 50 par sekundi pa opet skoči i opet se vrati.. Sad me zanima zbog čega skače tako, jel možda kriv ruter ili bi riješilo problem povezivanje preko kabla. Kao što sam rekao kuća do kuće smo i nije nemoguće spojit kablom, samo moram kuptii kabel od 50m ali ako nije stvar u tome onda da se ne mučim bezveze. I da, ono što je ludno, kad samo samo ja spojen preko kompjutora i npr spoji se bratić ping skače a kad sam samo ja spojen na kompu i spojim se preko svojeg mobitela ping je isti.. znači dok se spojim preko svog mobitela nemam problema a on dok se spoji odma skače.. tako se i dok se sestra spoji, isto ping skače.. Svaka pomoć dobro došlla. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

To je normalno ponašanje bežične wireless mreže

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
100% si siguran? Znači spajanje preko kabla bi to sigurni riješilo?
8 godina
neaktivan
Marin12300 kaže...
100% si siguran? Znači spajanje preko kabla bi to sigurni riješilo?

cat6e kvalitetni kabel da.

8 godina
neaktivan
Ja sam mislio uzet cat5e, taj ne bi bio dosta? Moze neka preporuka dobrog kabla od 50m? Inače išao bi po vani tako da treba neki bolji da ga kiša i to ne mogu pokvarit
8 godina
neaktivan
Marin12300 kaže...
Ja sam mislio uzet cat5e, taj ne bi bio dosta? Moze neka preporuka dobrog kabla od 50m? Inače išao bi po vani tako da treba neki bolji da ga kiša i to ne mogu pokvarit

Teoretski može i cat5e , samo nemoj ispod toga nikako ... Svaki će biti dobar , nema tu , uzmi najjeftiniji i pazi kod polaganja kabla da ne oštetiš zaštitni plašt

8 godina
neaktivan

Ok, našao sam već neki za 120 kuna cat5e, provući ču onda kabel da nemam više tih problema. Nekad i dok download-am prek torenta mi brzina svakako ide tako da ću se i toga riješiti. Hvala na pomoći

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice