Lan + internet + router?!

poruka: 4
|
čitano: 2.972
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Lan + internet + router?!

Imam D-link 584T router i spojio sam dva kompa na njega, oba uredno idu na internet, sve 5.

No, jeli moguce staviti diskove u shared, te pregledavati ih kao da su u LAN-u, preko routera?

Pokusavao sam svasta, ali mi ne ide za rukom

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Lan + internet + router?!

Zar pod topicom "Local area network" nema odgovora i na ovo pitanje.

Stavrno je sve razrađeno....

Kako sad ja ne bih otkrivao toplu vodu, sve je to moguće napraviti što pitaš i ako si sve izveo kako treba a i dalje

ne vidiš sa jednog kompa drugi možda je problem u firewallu, ako nije - pogledaj topic koji sam gore predložio,

vjerujem da su tamo opisani i tvoji problemi.

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2008 0:42 (Level 1).
17 godina
neaktivan

thx, tamo sam nasao rjesenje.

17 godina
neaktivan

prepostavljam da ce u buducnosti neki imati slicne probleme ili pitanja, pa evo kratkog opisa sto i kako.

Dakle, moguce je preko d'linkovog DSL routera spojiti dva (i vise) racunala, imati pristup internetu te sherati uredzaje i diskove.

1. Pristup internetu za vise racunala se izvede tako da se DSL modem stavi u router mod rada, tako da je stalno online, te ni jedan od racunala ne vrsi internet konekciju.

vise sam procitao ovdje

2. Sheranje diskova. Start > Control Panel > Network Connections > Network Setup Wizard .

Ovdje podisti svako racunalo i omoguciti razmjenu fajlova.

Diskove koje zelite djeliti stavite u 'Share', odaberite disk unutar My Computer, desni klik > Properties > Sharing > Share this folder (ili disk, zavisi o izvoru i verziji windowsa)

3. Upravljanje vise racunala s jednog.

Na oba racunalo sam instalirao 'TeamWiever', besplatan program koji mi omogucuje 'Remote desktop', tj. upravljanje s drugog racunala.

SLAVE, ilitiga racunalo koje nije MASTER, tj onaj koji nije moje glavno racunalo je dobio TW s staticnim paswordom i namjestio sam da se TW pali pri pokretanju windowsa.

S mastera samo pokrenem TW i upisem jednom kod SLAVE racunala i staticni password koji sam prije odredio.

TW u ovom nacinu rada koristi LAN mrezu, a ne internet mrezu. Te ako zelim pomocu njega raditi FTP, postigao sam brzinu od oko 1 MB po sekundi, dok je uTorrent skidao s t-comovih standardnih 200kbps. Dakle, d'linkov router ima ogromni potencijal routera i switch-a, a TW odlicno razumje udaljenost ta dva racunala (bez ikakve moje intervencije), pa su zato brzine odlicne.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice