Konflikt wifi vs. internet

poruka: 10
|
čitano: 3.129
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozz kolege forumaši!!

Pa da prijeđem na problem.... Korisnik sam jedne lokalne wifi mreže, na koju sam spojen preko kabla, i preko te iste mreže sam imao adsl, sve je to super radilo ali odlučio sam uzeti s frendom (susjedom) vlastiti priključak na net, pošto je kod nas dostupan samo t-com izbora nije bilo mnogo! Dakle kod njega je ruter (speedtouch 780) a ja sam uzeo ovaj wifi adapter i spojio ga doma na komp! Sve to lijepo iskonfigurirao i net radi savršeno, baš kao i taj lokalni wifi, no problem nastaje kada želim da rade zajedno tj da su u iso vrijeme aktivne konekcije! Dakle, da bi mogao na net moram disejblat konekciju od wifi-ja a da bi mogao na wifi moram pak disejblat net! Koliko shvačam problem je u rutama tj traba postaviti istu da bi mogo net i wifi u isto vrijeme funkcionirat, naime do sada sam imao net preko wifi-a i morao sam upisivati rutu ( route -p add ... ) da bi adsl i wifi bili funkcionalni u isto vrijeme!  E sad, od vas molim konkretan odgovor što mi je činiti i to tipa route -p add xy broj da to sve profunkcionira! Zvao sam t-com ali kažu da pružaju podršku isključivo za probleme s vezom a pošto moja radi nisu mi ponudili nikakav odgovor! A na putu prije zvanja microsofta ste Vi!!! Sou HELP!!

Ako trebate još informacija samo pitajte! ps. - os je xp sp2

AMD Athlon x2 6400+ @ 3,2 // HD 3870 OC // 2 GB DDR2 OCZ 800 Mhz
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 15:18 (mstaracm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A jel ti je router u router modu ? Tj. da li ti se net pali cim upalis komp ili moras se spajati na net pomocu konekcije ? Ako se moras spajati pomocu konekcije onda naravno da ne mozete oboje u isto vrijeme jer onda ispada da se dvoje ljudi zeli spojiti sa istim usernamom na net. Znaci ako ti je tako nastiman router onda ga treba prebaciti u router mod pa da je net stalno upaljen.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Dakle, ruter je postavljen tak da se ostvaruje konekcija na net čim upalim komp, nema nikakvog conect to: !!! Nije problem u tome da ja i frend nemožemo istovremeno na net, već je problem u tome kaj ja kod sebe nemogu istodobno imati uključen wifi i adsl, dakle problem je isključivo u rutama..!

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 21:08 (mstaracm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Krivo sam te shvatio. Mislio sam da istodobno ne mozete ti i frend biti na netu. My bad. Za ovo ti nazalost ne mogu pomoci, jer ne znam.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konflikt wifi vs. internet
u brosweru u opciji za proxy stavi gateway za ADSL i isto za ostale stvari koje oces da koristis ADSL ,a za wifi obratno....trebalo bi tako da radi ....
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ako možeš biti malo konkretniji di bi šta trebao upisati, dakle gateway za adsl mi je 192.168.1.1 a za wifi 10.125.6.3 a koristim firefox 3.0.5!! Nekak sam skeptičan prema ovom riješenju, pokušavao sam upisati kak si rekao, sve moguće kombinacije i ne daje nikakve rezultate, još uvjek moram disejblat wifi da bi mogao na net i obrnuto!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
mstaracm kaže...

Ako možeš biti malo konkretniji di bi šta trebao upisati, dakle gateway za adsl mi je 192.168.1.1 a za wifi 10.125.6.3 a koristim firefox 3.0.5!! Nekak sam skeptičan prema ovom riješenju, pokušavao sam upisati kak si rekao, sve moguće kombinacije i ne daje nikakve rezultate, još uvjek moram disejblat wifi da bi mogao na net i obrnuto!!

cek cek cek .... 
Ti se kod frenda kacis zicno ili bezicno?
na Wifi zajednicu naravno bezicno ....
sta koristis , lan/wifi/2xwifi kartice?

Evo ti jedna situacija, ADSL preko Lan kartice a WIFI preko Wifi kartice

nije isto ko tebi ali skontaces, nisi od juce :)

a ako ti i to ne pomogne skokni na
i udri search ima tamo tema o tome .... 

ja sam to radio pre ~ godinu dana , i bio dosta sa wifi-em(koristio sam ga od 2003-2008, i to sam menjao opremu nekoliko puta, zezao se sa privatnim mrezama i sl stvari) ,mada vise nisam u tim vodama pa sam pozaboravljao dosta stvari :/

Good Luck 
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Na frenda se spajam bežično, a na wifi žičano, bar do prvog rutera Nevinašce

Sve o svemu uspio sam složiti da to sve proradi, preko ovog tvog linka na uzice.net,  tutorial je odličan, dobro objašnjeno i sa slikama, ma zwer!! Rute sam dobro upisivao ali je bio zaHeb u onim automatic metric opcijama tj. wifi je imao veči prioritet pa net nije radio!! Sve je sretno kad se svrši sretnoSmijeh

Imaš virtualnu pivu Bogataš i big respect od mene!! Thnx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pa ako se na WIFI kacis routero a router nije tvoj onda nisi ni trebao da spominjes WIFI :D ,ja sam obrnuto mislio a je situacija.... ajd :) sad znas zapamti kako ide i probaj da unovcis to znanje :)
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

LoL, pa nisam krivolovac :D  

To je lokalna wifi mreža, kojoj plačam članarinu, čak i donirao jedan dio vlastite opreme!!! Problem je bio, kako sam imao flat preko njih, da kad rikne nešt automatski ostajem i bez wifi i adsl-a, a popravci nekad znaju potrajat i po par dana, a i jedan dan bez neta je previšeCool!! Tak da ništa od unovčavanja "znanja", bar ne u te svrhe...cccc...!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice