Kako ostaviti istu ip adresu?

poruka: 12
|
čitano: 3.736
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zanima me kako mogu ostaviti istu ip adresu. IP mi je npr. 72.23.32.23 i kako da tako ostane svaki put kad upalim komp ili kad se spojim na internet da mi opet bude da adresa. Zato što imam cod2 server i onda svaki put kad opet upalim komp i spojim se na net ip mi se promjeni.

Zna li tko kako ju ostavit da mi cijelo vrijeme bude ista?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da nemozes ostavit staticku ip adresu. Koliko ja znam, to se mora dodatno placat, bla bla...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tak da platiš T-Comu... Naravno, to je neisplativo...

#smajli koji koluće očima#
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pitaj provajdera da ti daju static ip. Cisto sumnjam da dijele besplatno i privatnim pretplatnicima, ali mozes probati.

Osim toga mozes skontati dyndns.org + autoupdater.

Mjesto ip adrese, napravis dns pointer, npr cod2.mine.nu i dijelis to raji.

Instaliras mali auto update program sa iste stranice, i svaki put kad ti se ip promjeni, programcic automatski obnovi i taj dns pointer.

Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ADSL usluga omogućuje stalnu prisutnost na internetu, ali bez statičke IP adrese (provodi se dinamičko dodjeljivanje IP adresa).  S obzirom da se vrijeme provedeno na internetu ne naplaćuje, korisnik se ne mora isključivati s interneta, ali 24 sata nakon spajanja (ili 30 minuta nakon što je veza neaktivna) T-Com vrši automatsko isključivanje korisnika. Nakon toga korisnik ima mogućnost ponovnog spajanja s drugom IP adresom. 
T-Com nudi usluge stalne veze na Internet koje uključuju stalnu IP adresu; T-Com PRO usluge.

Ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kako ostaviti istu ip adresu?
zEr0 kaže...
 Nema fajde konfigurisati static ip bez da mu ga ISP dodijeli. Kad se arp tabela flusha, neche je vise moci koristiti.
Danas kada postajem pionir ...
17 godina
neaktivan
zEr0 kaže...

Edit: Kao sto kaze post iznad ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 16:14 (Maximus).
17 godina

Plati,sve moraš danas platit :-)

Nemoraš ju ni mjenjat samo ostavi

upaljeni modem (ako imaš flat rate)

Inaće je to nama običnim korisnicima

nemoguće.

nije na nama da odlučujemo tko će umrijeti a tko živjeti.već da iskoristimo preostalo vrjeme najbolje što možemo.

0 0 hvala 0
17 godina

oko 250kn dođe. bez cilja!

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeleni kaže...

Pitaj provajdera da ti daju static ip. Cisto sumnjam da dijele besplatno i privatnim pretplatnicima, ali mozes probati.

Osim toga mozes skontati dyndns.org + autoupdater.

Mjesto ip adrese, napravis dns pointer, npr cod2.mine.nu i dijelis to raji.

Instaliras mali auto update program sa iste stranice, i svaki put kad ti se ip promjeni, programcic automatski obnovi i taj dns pointer.

Samo da napomenem da vecina routera u sebi vec ima podrsku za dinamicki dns, tako da to moze i tamo sredit, bez ikakvog softvera...
I onda samo jos treba forwardat port na svoj komp, i to je to.
16 godina
neaktivan
The_Chosen_One kaže...

Zanima me kako mogu ostaviti istu ip adresu. IP mi je npr. 72.23.32.23 i kako da tako ostane svaki put kad upalim komp ili kad se spojim na internet da mi opet bude da adresa. Zato što imam cod2 server i onda svaki put kad opet upalim komp i spojim se na net ip mi se promjeni.

Zna li tko kako ju ostavit da mi cijelo vrijeme bude ista?

www.dyndns.com

Pomaže da koristiš name rosolution na dinamičkom adresama. Kakve imamo svi mi mali smrtnici.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice