Istovremeno korištenje dsl-a na 2 kompa

poruka: 3
|
čitano: 1.249
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

E bok očajno mi treba pomoć sa ovim.

Kako mogu istovremeno pristupati internetu preko adsl modema sa svojim stolnim računalom i sa laptopom. Mislim pomoću lan kabela.

Bi li mi netko mogao detaljno objasniti korak po korak već sam gledao po forumu ali nije nitko lijepo objasnio pa nisam mogao skužiti.

Cijenio bih bilo kakvu pomoć s ovim.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Istovremeno korištenje dsl-a na 2 kompa
Vec je bio jedan slican post.
Ali evo odgovorit cu ponovo:
Povezi desktop i laptop LAN kablom, onda na komp. koji ti je povezan sa dsl modemom, ukljucis ICS (Internet Connection Sharing).
You cannot change your fate, no man can...
17 godina
neaktivan

Evo ovako tek sam se sad sjetio ovo postati prošlo je dosta vremena..Ovako za n00bove kakav sam ja bio kad sam ovo probavao(još i dalje sam malo n00bast):

1.Povezati 2 obadva kompa u modem LAN-om

2.Pod my network connections na "glavnom" kompu desnim na ADSL(ili što već)-->properties-->uključiti share this connection on my network, i izabrati Local Area Network u rollover linku(jer se može i preko WLAN-a)

3.Lijepo napraviti normalne postavke lana na LAN properties(u my network connections)-->TCPIP properties na kompu koji dijeli vezu-staviti automatic ip, a pod secondary config(settings) staviti proizvoljan IP npr. 192.168.0.2, te za gateway postaviti IP adresu na LAN-u od "glavnog" kompa

4.I eto...

BTW dobio sam novi modem od t-coma koji čini se sve o

Neka me netko ispravi ako hoće ili neka izbriše ovaj post ako već ima negdje drugo ista stvar

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice