Internet spajanje

poruka: 13
|
čitano: 3.725
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Internet spajanje

Bok! 

Ovako moji problemi s internetom su počeli prije više od 2 mjeseca i trenutno sam ne na putu za vrapče, nego im kucam na ulaz! :D

Operater mi je Bnet i do tih problema sam bila prezadovoljna njima...Prvo mi nisu radili niti internet, niti telefon, 3 su puta dolazili kod mene(prvo su rekli da je problem u šerafima, onda drugi put su promijenili router, treći put su skužili i to tek od mene da imaju prekid signala na čitavom području)...To su popravljali koja 2 tjedna, jer je eto baš bio Uskrs, pa im je valjda trebalo duže....Zatim mi je oko tjedan dana internet bio ok da bi ja ponovno počela imati gubitak signala..Zvala sam njih par puta i oni tvrde da je kod njih sve ok. Telefon mi radi normalno. 

Koristim vistu, jer ju trenutno nemam čime zamijeniti, a i ne razumijem se baš u to i iskreno neda mi se sad to proučiti, to ću na ljeto kad završi faks. Provrtila sam 3 scan-a, pronalazi mi jedino spybot i to uvijek double click...Updejtala sam adapter i ponovno intalirala jel...Ono o gašenju routera sam napravila mali milijon puta :D .... Neki winsock sam isto resetirala...Ugasila Ipv6...Ne znam više niti sama šta sve nisam.....

Ponekad satima radi bez prekida, a ponekad ne mogu ništa raditi s njim, jer mi se stalno odspaja i piše da se spojio samo lokalno ili se bez odspajanja baci samo na lokalno...Ponekad se sam vrati za sekudnu, dvije, a ponekad njet!

Palo mi je na pamet i da napravim system restore....

Btw. Brat (i moram priznati i ja ponekad :D ) igramo wow.....meni se čini da su ti problemi počeli od njihovog zadnjeg patcha i da mi igrica ruši internet nekako, jer kolko sam sad skužila prekidi su puno rijeđi ako nisam uopće palila igricu taj dan...Sad frend igra istu igricu i ima isto Bnet i on nema tih problema...Napravila sam sve što blizzard savjetuje i sad čekam odgovor od njih, no bojim se da to ne bu baš brzo....

ISP: B.net

Router : Thomson TWG850-4

Adapter : Netgear WG111v3

Btw.Bežični telefon ima bazu kod routera, ali tamo su ga oni smjestili i nije mi radio probleme, tako da ne mislim da je to....Adapter hvata sve mreže u okolici, a moju se znalo desiti da ne hvata...Bnet sumnjam da će zamijeniti router, jer tvrde da to nije do njih, a i mislim da njima nema smisla objašnjavati ovo s igricom :D ....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Internet spajanje

http://imageshack.us/photo/my-images/838/pchelpo.jpg/

Btw. nije mi jasno šta je ovo realtek pod network devices...i da ja nigdje ne mogu naći taj svoj thomson router u postavkama....kao da nije niti instaliran, a mislim da ne bi radio da nije instaliran :S .... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 14:39 (Warda).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Internet spajanje

Probaj sa drugim adapterom možda je problem u adapteru. A ne u ruteru tako je mini bilo pa sam promjenio adapter i sad je sve uredu.

14 godina
neaktivan
Internet spajanje

Hmmm, a jel se to može ikako provjeriti prije nego odem i kupim novi adapter...jer ako kupim novi bzvz...kaj bum onda s njim :/

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pitaj nekoga koga poznaš ako ti može posudit ili odi u dućan pa kupi najjefitiniji adapter za manje od 200kn.

14 godina
neaktivan
Internet spajanje

Evo ovako sad se spajam preko kabla i sve je ok...normalno radi...znači zaključak bi bio da adapter ne valja više, no taj isti adapter sam isprobala na jednom starijem računalu i tamo normalno radi...Na tom računalu nemam nekakav high-speed port nešto( fakat je stari komp), pa je možda u tome stvar.....ali opet mi to bedasto, jer do prije mjesec dana i na ovom novijem je sve šljakalo....

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Možda je problem u driverima meni je htio radit bez drivera na laptopu a na kompu moraš drivere da bi radio vjerojatno treba skinuti nove drivere za adapter na novom.

14 godina
protjeran
Warda kaže...

Evo ovako sad se spajam preko kabla i sve je ok...normalno radi...znači zaključak bi bio da adapter ne valja više, no taj isti adapter sam isprobala na jednom starijem računalu i tamo normalno radi...Na tom računalu nemam nekakav high-speed port nešto( fakat je stari komp), pa je možda u tome stvar.....ali opet mi to bedasto, jer do prije mjesec dana i na ovom novijem je sve šljakalo....

Ti adapteri su u k...

Ja kupio novog 200kn jucer instalirao utakno na zadnje portove sve pet,danas upalim i neradi,probam deinstalirat sto puta nista,promjenim usb port nista,utaknem u prednji usb port radi normalno :(

16 godina
neaktivan

ovaj realtek ti je integrirani adapter u maticnoj

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Chrome-a
16 godina
neaktivan
Internet spajanje

a ako zelis nac router u windowsu to je vrlo jednostavno ides na computer----network-- i tu bi ti se trebal prikazat tvoj router

paznja:da bi se router prikazao trebas omoguciti network discovery

ja sam na win 7 a ti kazes da si na visti mislim da bi to trebalo donekle isto bit

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Chrome-a
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Internet spajanje

Meni je ovaj adapter šljakao super 2 godine, prije 2 mjeseca Bnet je imao poteškoće kao što sam napisala, zatim su to sredili, ali meni i dalje šteka wireless.....I to na ovom kompu, taj isti adapter normalno radi na starom kompu....Zato mi nije jasno u čemu je problem i kak da to sredim....Par puta sam instalirala i deinstalirala, updejtala....Mislim jel moguće da je komp bzvz počeo odbijati moj adapter :D lol

Možda da probam drugi port....i btw. nije da on ne radi, nego radi jako loše, baca me na samo lokalno itd....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet spajanje

probaj ovako : velis da imas wirreles adapter jesi li probala na nekom dugom kompu ga isprobat da li radi ?

probaj install zadnjih drivera za maticnu i najnovije drivere za adapter

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Internet spajanje

već sam 2 puta napisala da mi radi na starijem kompu... :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice