ovako imam problem instaliro sam LAN mrezu doma na dva kompa oni su u lanu ,jedan komp moze na net preko wirlesa i ja sam sharo tu wirles mrezu ali net mi ne radi na drugom pc-u kaj da radim help!?hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prvo malo detaljnije pojasni kako si povezao računala u LAN.
Za drugi post, moraš isključiti Simple file sharing, detaljnije na http://support.microsoft.com/kb/304040
ja bi ti preporučio da se ne mučiš sa internet connection sharing-om, jer je to totalno zajebano i bugovito, neg samo spoji oba kompa na taj bežični router koi imaš, konfiguriraj router i kompove, gateway i dns server i bok...
aha... krivo sam skužil... a hebga onda, ja sam se isto muchio ko konj sa tim sharingom, pa sam na kraju odusto, zaletio se po 30 metara crossovera i sve pospajo na router :P
sretno!
Kad te vidim kako opisuješ problem, izgubim volju.. pa nismo na placu..
Lijepo sam ti napisao da točno opišeš što sve imaš od hardvera ( modem, router, mrežne kartice i sl.) i kako si točno to sve povezao, što imaš od softvera, koji firewall i sl.
pc(zone alarm 6˙)--mrezna pc--cross cabel--mrezna laptop--laptop pc(zone alarm 6)
windowsi na oba pc xp pro sp2
Pristup internetu?
Obzirom da bi prijenosnik trebao biti prijenosan, moj prijedlog je da zaboraviš na cross kabel i kupiš wireless mrežnu za prijenosnik u obliku usb stick-a ili pcmcia kartice ( od 130 kn..) .
Pretpostavljam da je wireless uređaj modem/router tako da na njega možeš spojiti oba kompa bežićno ako nabaviš wireless mrežnu za laptop.
A onda je sve lako..